IMPERIAL
(Vilnius)
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur
Užkandis
- Nicos salotos su rausvuoju, lengvai keptu tunu, griliuotais artišokais, putpelės kiaušiniais ir grūdėtų garstyčių padažu
- Salotos su lengvai rūkyta antiena, špinatais, avokado, karamelizuotais graikiniais riešutais, aviečių padažu
- Sviestažuvės karpačas su juodaisiais trumais, balzamiko perlais ir trumų-akacijų medumi
- Užkeptos austrės ROCKEFELLER su špinatais
- Užkeptos austrės CASINO su vėžių uodegėlėmis ir parmidžanu
- Avokado tar-tar su vasabiais, margų rūgštynių ir žirnelių daigais
- GAZPACHO stiliaus šalta sriuba su kepto aštuonkojo gabalėliais ir tigrinės krevetės uodegėle
Karštas patiekalas:
- Kepta oto filė su laukinio česnako padažu ir miško grybais, saldžios grietinėlės svieste keptais smidrais
- Rausvojo tuno filė su juodųjų pipirų padažu, saldžios grietinėlės svieste keptais smidrais ir pomidoru alyvuogių salsa
- Kepta ant žarijų elniena su obuolių-vanilės piurė ir vyšnių flambe, rozmarine keptomis baby bulvytėmis
- Užkepta krosnyje fazaniena su šakniavaisiais ir kelmučiais, apgaubtais baravykais pagardintos tešlos kepure
Desertas
- Mille-Feuille su avietėmis ir baltojo šokolado musu
- Rabarbaru desertas: rabarbaru tortas su stracciatella di buffalo ir rabarbaru šerbetu
- Mandarinų šerbetas su šlakeliu Grand Marnier ir mandarinų traškučiu
- Gorgonzolos sūrio ledai su Maldon druska ir trumų-akacijų medumi
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 18:00 – 00:00
VI 12:00 – 00:00
VII 12:00 – 22:00
CALIFORNIA
(Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
- Smidrų kreminė sriuba su džiovinto Serrano kumpio traškučiu
- Burokėlių, ožkos sūrio ir kedrinių pinijų salotos su brendyje mirkytomis slyvomis
- Krevečių karpačas su rožiniais pipirais ir citrusinėmis salotomis
Karštasis patiekalas
- Ėriuko rump steikas su bulviu gratinu ir keptomis paprikomis
- Oto filė su citrusiniu šafrano padažu, kepti pomidorai ir kvinojos sėklos
- Patagonijos kalmaras keptas ant grotelių su rozmarinu, keptomis baby bulvytėmis ir rūkytos paprikos Aioli
Desertas
- Rabarbarų tortas su stracciatella di bufala ir rabarbarų šerbetu
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VI 15:00 – 23:00
VII 15:00 – 22:00
MEAT Steak House
(Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
- Salotos su keptomis ančių širdelėmis, marinuotais mangais ir granatų sėklomis
- Kiodžia burokėliai su graikišku jogurtu, sūdytomis citrinomis ir mėtomis, pagardinti dukkah pagardu
Pagrindinis patiekalas
- Laisvai besiganančių kiaulių nugarinė su kauliuku. Patiekiama su ančių taukuose gruzdintomis bulvytėmis ir šviežiomis salotomis
- Dorada Verakruzo stiliumi. Patiekiama troškintų daržovių pagarde su kaparėliais ir alyvuogėmis
Desertas
- Sūrio pyragaitis su mandarinų želė ir laimų padažu
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
- Brandintų jaučių liežuvių griežinėliai, patiekti ant brioche duonos riekės su wasabi ledais ir karamelizuotais svogūnais
- Kiodžia burokėliai su graikišku jogurtu, sūdytomis citrinomis ir mėtomis, pagardinti dukkah pagardu
Pagrindinis patiekalas
- Brandintos jautienos antrekoto Rib-eye (300 g) kepsnys. Patiekiamas su keptomis morkomis, glazūruotomis medumi ir pagardintomis pankolio sėklomis, ančių taukuose gruzdintomis bulvytėmis ir padažu
- Grilyje kepta japoniško ešerio filė. Patiekiama su savojos kopūstais, bulvių piurė su saulėje džiovintų pomidorų ir kaparėlių kaponata ir citrininiu padažu
Desertas
- Mėlynių panakota su aviečių padažu ir mėtų skonio korėtu biskvitu
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – IV 16:30 – 23:00
V 16:30 – 24:00
VI 14:00 – 24;00
VII 14:00 – 19:00
SOLT DINING
(Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
- Marinuoto upėtakio file, pavasariniai ūgliai, mėlynojo sūrio kremas + Ėriena 7 žolelių apvalkale, mėlynoji bulvė, žaliasis smidras, citrininis sviestas
- Kepta plekštnės file, saulėgrąžų ir bulvių košė, jaunos morkytės, ikrų padažas + Balto šokolado sūrio desertas, obuolių sidro želė, svarainių biskvitas
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 17:00-21:00
STIKLIAI
(Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
- Tortellini, įdaryti baravykais, pievagrybiais bei lazdyno riešutais, patiekiami su baravykų putėsiais ir consumé
Karštasis patiekalas
- Kepta paprastojo oto file su sezoninėmis daržovėmis, krapų ir žaliųjų ridikėlių salotomis bei balto vyno, lietuviškos grietinės ir krienų padažu
Desertas
- Klasikinis „Napoleonas” su netikėtu modernumu, patiekiamas su medaus ledais
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
II – VI 18:00 – 22:00
ARGO TRAKAI
(Trakai)
Gastronomijos savaites degustacinis meniu, 20Eur asmeniui
Užkandis
- Gruzinų salotos: šviežios ir troškintos daržovės su Suluguni sūriu
Karštas užkandis
- Chačepuri adžariškai (keptas „laivelis“): kvietinis paplotėlis, Suluguni sūris, kiaušinio trynys
Pagrindinis patiekalas
- Sultingi Ėriukų liežuvėliai
- Putpelė kepta ant griliaus
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 11:00 – 22:00
AGAVE
(Kaunas)
Gastronomijos savaitės meniu, 10 Eur asmeniui
- Tacos su kiauliena
- Gvakamolė
Gastronomijos savaitės meniu, 10 Eur asmeniui
- Tostados su jūros gėrybėm
- Gvakamolė
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
- Tostada su jūros gėrybėm
- Krevetės / kiauliena / vištiena
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
- Tacos su kiauliena
- Tostada su jūros gėrybėm
- Krevetės / kiauliena / vištiena
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 18:00 – 22:00
VI – VII 13:00 – 22:00
MESJE SKONIS
(Kaunas)
Gastronomijos savaitės meniu, 10 Eur
- Galette aux crevettes (tigrinės krevetės, saulėje džiovinti pomidorai, grietinėles ir sūrio padažas)
- Gâteau de crêpes à la pistache (pyragas su pistacijų kremu)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur
- Entreé au fromage (Reblochon fermier, Bleu de Gex, Comté sūriai)
- Galette aux crevettes (tigrinės krevetės, saulėje džiovinti pomidorai, grietinėles ir sūrio padažas)
- Gâteau de crêpes à la pistache (pyragas su pistacijų kremu)
<
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
II, III, V 18:00 – 22:00
VI – VII 13:00 – 22:00
SALA PLATELIAI RESORT
(Plungė)
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 13:00 – 21:00
TRYS
(Šiauliai)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
- Austrė, patiekiama su aviečių ir balzaminio acto perlais
Pagrindinis patiekalas
- Anties krūtinėlė su juodojo šokolado ir čili padažu. Garnyras: brokolių kremas, vyšnių kremas, geltonieji burokeliai, cukinija, agurkas, brokoliai, smidrai, jaunos morkos.
Desertas
- Prancūziškas pyragaitis: lengvas biskvitas su kokosų traškiu ir baltuoju Ivoire šokoladu, bananų-mangų intarpas, lengva mėtos nata bei pasiflorų tyrės kremu.
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
II – VI 11:00 – 22:00
VII 11:00- 18:00
RESTORANAS 4
(Klaipėda)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
- Taco con pato. Plėšyta antiena / saldi habanero salsa / guacamole / duonos riešutų trupiniai|.
- Risotto su patagonijos kalmaru. Midijos / krevetės / traškus moliūgas / migdolai / juodosios garstyčios
- Pieniško šokolado cremeux. Giros karamelė / aviečių gelis
Gastronomijos savaitės meniu, 30 eur asmeniui
- Krevečių užkandis. Citrinų gelis / pasifloras / obuolio ir avokado salsa / melionas / laimo lapai
- Juodadėmė menkė. Rūkytas gruyere padažas / marinuotos aguonos / baltasis ridikas / saliero žalio obuolio padažas
- Pieniško šokolado cremeux. Ggiros karamel
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 16:00 – 22:00