Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Receptų idėjos: TOP 5 desertai su avokadu

2023-01-20
Pasidalink receptu

Tikriausiai, daugelis iš jūsų savo kasdienės mitybos neįsivaizduoja be avokado. Juk šis vaisius puikiai tinka tiek įvairiose salotose, tiek užtepėlėse, sumuštinukuose ar pan. Vis dėlto, kreminė avokado tekstūra ir švelnus jo skonis puikiai dera ne tik sūriuose patiekaluose, tačiau ir desertuose. Netikite? Siūlome jums penkis receptus. Išbandykite ir esame tikri, jog avokadas jūsų namų virtuvėje įgaus dar didesnę reikšmę.

 

Šokoladinis pudingas su bananais ir avokadu

Pirmasis desertas, kurio receptą jums norime pasiūlyti, – šokoladinis pudingas su bananais ir avokadu. Puikiai tiks tiek prie kavos puodelio, tiek vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams. O geriausia tai, jog šis pudingas ne tik labai skanus, tačiau ir sveikas. Išbandykite!

Trims porcijoms jums reikės:

  • 2 prinokusių avokadų

  • 2 prinokusių bananų

  • 1 valgomojo šaukšto skysto medaus arba agavų sirupo

  • 2 valgomų šaukštų nesaldintos kakavos

  • 1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus

Gaminimo eiga:

Pagaminti šį desertą – itin paprasta! Tiesiog sudėkite visus ingredientus į trintuvą ir trinkite, kol pudingo masė taps vientisos konsistencijos. Supilstykite į stiklines ir kelioms minutėms įdėkite į šaldiklį. Viskas – galite skanauti.

 

Minkštutėlis šokoladinis pyragas su avokadais

Kreminė avokado konsistencija ir švelnus skonis puikiai dera su kakava. Dėl šios priežasties šis vaisius idealiai tinka šokoladiniams desertams ruošti. Jeigu mėgstate pyragus, siūlome išbandyti šį, šokoladinio pyrago su avokadais, receptą. Beje, šis pyragas be cukraus. Tad paskanauti juo galės ir tie, kurie stengiasi maitintis sveikiau.

Jums reikės:

  • 2 prinokusių avokadų

  • 2 valgomųjų šaukštų kakavos

  • 3 kiaušinių

  • 150 g miltų

  • 50 g sviesto

  • 4 valgomųjų šaukštų medaus

  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia, avokadų minkštimą sutrinkite trintuvu, kol masė taps vientisa.

  • Ištirpinkite sviestą. Jį išplakite su kiaušiniais, vanilės ekstraktu, medumi ir avokadų mase.

  • Atskirame dubenėlyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Tada šią masę supilkite į avokadų mišinį, supilkite kakavą bei vanilės ekstraktą ir viską labai gerai išmaišykite.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į kepimo popieriumi išklotą skardą supilkite pyrago masę. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25–30 min.

  • Viskas – šokoladinis pyragas jau paruoštas. Valgykite dar šiltą arba leiskite atvėsti.

 

Avokadų ir kokosų ledai

Kas gi nemėgsta ledų? O jeigu dar sveikuoliški ir su mažiau cukraus – argi ne svajonių desertas? Siūlome išbandyti šį naminių ledų su avokadais ir kokosų pienu receptą. Tikime, jog nepasigailėsite ir gaminsite dar tikrai ne kartą.

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio sunokusių avokadų

  • ½ žaliosios citrinos

  • 250 ml kokosų pieno (riebesnio)

  • 3 valgomųjų šaukštų agavų sirupo arba skysto medaus

  •  Mėgstamų vaisių, uogų, kokoso drožlių ar pan. papuošimui

Gaminimo eiga:

  • Nulupkite avokadus, išimkite kauliukus. Nuluptus avokadus sudėkite į trintuvą, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įpilkite agavų sirupo arba medaus ir sutrinkite iki vientisos masės.

  • Išplakite kokosų pieną. Sumaišykite su avokadų mase.

  • Dubenėlį, kuriame yra ledų masė, aptraukite plėvele ir įdėkite į šaldymo kamerą.

  • Po ~3 valandų ištraukite iš kameros ir gerai išmaišykite. Tą patį pakartokite dar kelis kartus.

  • Kitą dieną ledus sudėkite į mėgstamas ledaines. Papuoškite kokosų drožlėmis, vaisiais ar uogomis ir ragaukite. Skanaus.

 

Avokadų ir citrinų putėsiai

Dar vienas puikus receptams žmonėms, kurie savo desertuose mėgsta pajusti ir rūgščių natų. Pasigaminsite itin greitai ir galėsite mėgautis gaiviu skanėstu, kuris jūsų mintis nuneš į egzotinius kraštus.

4 porcijoms jums reikės:

  • 1 prinokusio avokado

  • 1 citrinos sulčių

  • 100 ml grietinėlės

  • 100 g cukraus pudros

Gaminimo eiga:

  • Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką. Į trintuvą sudėkite avokado minkštimą, supilkite citrinos sultis. Viską sutrinkite, kol masė taps vientisa.

  • Grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Plaktą grietinėlę sumaišykite su avokado tyre.

  • Desertą supilkite į taures ir bent pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Mėgaukitės lengvos tekstūros ir itin gardžiais putėsiais.

 

Sausainiai su avokadu ir šokolado gabalėliais

Dar vienas nuodėmės vertas desertas – sausainiai su avokadu ir šokolado gabalėliais. Traškūs išorėje, minkštučiai viduje. Puikiai tiks prie kakavos ar arbatos. Tačiau patikėkite, kol spėsite pasigaminti karšto gėrimo, sausainių gali ir nelikti.

2 skardoms sausainių jums reikės:

  • 2 sunokusių avokadų

  • 1 kiaušinio

  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus

  • 1 stiklinės miltų

  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 stiklinės šokolado gabalėlių (tinka tiek juodasis, tiek pieninis)

  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

  • Žiupsnelio druskos

 

Gaminimo eiga:

  • Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką. Dubenėlyje avokado minkštimą išplakite su cukrumi.

  • Į avokado ir cukraus masę įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite.

  • Išsijokite miltus. Sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Įmaišykite į avokadų masę. Supilkite šokolado gabaliukus ir viską gerai išmaišykite.

  • Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuokite sausainėlius.

  • Kepkite 150 laipsnių orkaitėje maždaug 20 min, kol sausainėliai lengvai paruduos: iš išorės jau bus traškūs, o vidus dar truputį minkštas.

  • Skanaus!