Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Džiovinti vaisiai – kuo jie mums naudingi?

Džiovinimas – labai senas vaisių konservavimo metodas. Anksčiau šalto klimato kraštuose tai buvo kone vienintelis būdas užtikrinti, kad žmonės ir žiemą, kai šviežio derliaus nėra, galės mėgautis vaisiais. Mitybos specialistai rekomenduoja ir šiandien nepamiršti džiovintų vaisių ir šaltuoju metų laiku jų įtraukti į racioną.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Mo bistro"

Trumpas ir aiškus pavadinimas - „Mo bistro“ veikiausiai pažįstamas daugeliui vilniečių. Juk tai - vieno lankomiausio ir moderniausio Vilniaus muziejaus dalis.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Netikėti produktai, saugantys nuo ligų ir padedantys pasveikti

Prasidėjus žiemai, pats metas stiprinti imunitetą – sirgti vargu ar kam patinka, todėl geriausia visais būdais vengti sezoninių ligų. Sveikatą stiprinančius produktus kaip medus, imbieras, česnakas ar nepakeičiamoji citrina žinome visi. Kita vertus, virtuvėje galime rasti ir daugiau žiemą mums labai naudingų gėrybių, padėsiančių išlikti sveikiems.

  • Pasaulio virtuvė
Šri Lankos virtuvė

Šri Lankos virtuvė yra įdomi indiško-olandiško ir vietos maisto kombinacija, kurioje vyrauja ryžiai, kokosai ir prieskoniai.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Geri laikai"

Nors erdvi „Gerų laikų“ salė nepasižymėjo šiluma, prisėsti čia buvo išties malonu. Interjeras man nepasirodė nuobodus ar panašus į daugumą naujai atsidarančių restoranų, atvirkščiai - „Gerų laikų“ erdvė - spalvinga ir dinamiška.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Dažniausios mitybos klaidos, tapus vegetaru

Vegetarai šiais laikais nieko nebestebina - atsisakyti mėsos tampa vis populiariau. Jei iš raciono išbraukęs mėsą, ėmėte jaustis prasčiau, galbūt darote keletą dažnų klaidų, kurios būdingos pradedantiesiems vegetarams?

  • Skaitiniai visų skoniams
Kur švęsti Naujuosius Metus 2020?

Nuo romantiškų degustacijų iki šėlsmo draugų būry, nuo fejerverkų Katedros aikštėje, Vilniuje, iki jaukaus pabėgimo į smėlėtąjį pajūrį... Meniu.lt rasi Naujųjų Metų pasiūlymų kiekvieno pageidavimui!

  • Pasaulio virtuvė
Estijos virtuvė - tradicijos ir šiuolaikiniai įpročiai

Estijos virtuvė yra soti. Šalyje vyrauja riebūs mėsos ir žuvies patiekalai, ant stalo visuomet padėta ruginė duona, o mylimiausias padažas – ypač aštrios garstyčios! Jeigu esate Estijoje, apsilankykite turgelyje, kuriame rasite skaniausios rūkytos žuvies iš Baltijos jūros.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "A casa mia"

Ar kada nors susimąstėte, kaip puiku būtų nors akies krašteliu žvilgtelėti ar net pačiam atsidurti svetingumu garsėjančių italų namuose, kai jie vakarieniauja? Nė neabejoju, prisėsti prie valgiais nukrauto stalo būtumėte pakviestas akimirksniu.

  • Pokalbiai apie maistą
„Kasdienės mūsų duonos“ autorės Viktorijos receptai gimsta pagaminus patiekalus

„Kasdienės mūsų duonos“ tinklaraščio autorė Viktorija Kordiukova ne tik gamina ir kelia maisto nuotraukas į instagram‘ą. Po mados industrijos studijų ji nusprendė žengti ekologiškesniu keliu – socialinėse medijose dalinasi Žemės neteršiančiais produktais, skatina daugybę dalykų pasidaryti patiems namuose.

  • Pasaulio virtuvė
Afrikos skoniai - Senegalo virtuvė

Senegalas – kulinariniu požiūriu įdomi Afrikos šalis, nes čia susipina įvairios maisto gaminimo tradicijos: vietinių gyventojų, aplinkinių šalių (Mauritanijos, Maroko), islamą čia atnešusių arabų bei ilgą laiką šalį valdžiusių prancūzų įtaka.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Please"

Kai dienos darosi vis trumpesnės ir tamsesnės, ryškių spalvų ieškoti nejučia imame visur: šventinėse girliandose, ryto danguje, lėkštėse, naujose, anksčiau niekada neplankytose vietose. Vienas tokių, niūrų lapkričio dangų praskaidrinanti galinčių restoranų man pasirodė saulėtų Havajų įkvėptas „Please.lt“, kurį ir nusprendžiau aplankyti tamsų ir šaltą rudens vakarą.

  • Pokalbiai apie maistą
Jolita Vaitkutė: „Virtuvė – tai vieta, kurioje atsipalaiduoju, mėgaujuosi ir kuriu”

Menininkei Jolitai Vaitkutei, rodos, visas gyvenimas yra nesibaigiantis kūrybos procesas. Virtuvė jai tarsi dar viena kūrybos oazė, kurioje ji gali kurti improvizuoti ir netikėtais skoniais stebinti save.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Marina bistro"

Aukštą kartelę ypač lengva iškelti naujiems, anksčiau niekada negirdėtiems restoranų pavadinimams. O ypatingai tokioms vietoms, kurios, socialinėje erdvėje žada tikrus skonių atradimus, prilygstančius net pačioms įdomiausioms ir netikėčiausioms maisto kelionėms. Būtent tokiais žodžiais, apie savo dienos pietus atsiliepia „Marina Bistro“.

  • Skaitiniai visų skoniams
Šventinis renginys „Winter Brunch with Chefs“

Artėjant švenčių sezonui, virtuvės meistrai kviečia į gurmanišką skonių kelionę.

  • Pasaulio virtuvė
Turkijos virtuvė – ne tik kebabai

Kas yra nacionalinis turkų patiekalas? Jei paklausite pačių turkų, jie ims vardinti įvairiausius mums girdėtus ir negirdėtus gardumynus, ir, tikėtina, kebabas nebus paminėtas pirmiausia, nors daugeliui iš mūsų Turkijos virtuvė asocijuojasi būtent su šiuo patiekalu.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Hop Doc Gastropub"

Rudens spalvomis nuspalvintas senamiestis šiandiena mus atvedė ne kur kitur, kaip į gero alaus gerbėjų jau spėtą pamėgti gastropub’ą - HOP DOC.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Bulvės. Ką iš tiesų apie jas žinome?

Sveikuoliai, ir figūra besirūpinantieji dažnai į bulves žiūri skeptiškai – esą ši daržovė kaloringa, nelabai maistinga ir organizmui iš jos mažai naudos. Ar tai tiesa? Ar iš tiesų gerai pažįstame mums tokią įprastą ir, regis, niekuo neintriguojančią bulvę?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Moss cafe"

Restoranų bei kavinukių, kuriuose pusryčiai tiekiami ištisą dieną pavadinimus galėčiau suskaičiuoti ant rankų pirštų, todėl nenuostabu, jog nauja pusryčių vieta Vilniuje - „Moss Cafe“ akimirksniu patraukė mano dėmesį.

  • Pasaulio virtuvė
Austrijos virtuvė – ko būtina paragauti?

Austrija – valstybė pačioje Europos širdyje, nenuostabu, kad šios šalies kulinarijos tradicijose susipina įvairiausių kraštų ir tautų įtakos. Patiekalų bei ingredientų įvairovę lemia ir šalies geografija bei klimatas, ir permaininga istorija – Vienoje, kuri buvo Austrijos-Vengrijos imperijos sostinė, buvo išrastas ir ištobulintas ne vienas įmantrus aukštuomenei skirtas patiekalas.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Ar tikrai nevalgyti vakarienės - sveikas pasirinkimas?

Senas posakis byloja: Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui. Norintys numesti svorio taip pat tikriausiai ne kartą yra girdėję patarimų nevalgyti po 18 val., rinktis kuo lengvesnę vakarienę arba išvis jos atsisakyti. Ar tokia taktika tikrai teisinga?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Kamikadzė“

Legendiniu dažnai pavadinamas japoniško maisto restoranas Vilniuje „Kamikadzė“ savo lankytojus ilgą laiką džiugino kokybiškais, tačiau limituotais dienos pietumis. Įsimintinu jų skoniu ne kartą mėgavausi ir aš, bet, turiu pripažinti, šio japoniško maisto pasiilgdavau ne tik dienomis, bet ir vakarais.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Arbata - kokią rinktis ir kaip gerti?

Šiltos, kvapnios arbatos puodelis - kaip tik tai, ko reikia vėsią darganoto rudens dieną. Tik štai pasirinkti tinkamiausią gali būti painoka - juk arbatos rūšių ir ruošimo būdų tiek daug... Ar yra vienas, geriausias, šios gėrimo ruošimo ir vartojimo būdas?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Mangal"

Šiandieną, smagiai riedant paspirtukais, visai naujai išklotu laisvės alėjos grindiniu, akis užkliudė restoranėlis, kurio anksčiau nebuvome pastebėję. Sakote kas gi tai? O gi restoranas MANGAL!

Daugiau naujienų 8707

Visos restoranų, kavinių ir barų naujienos vienoje vietoje - tik Meniu.lt. Čia rasite naują ir naudingą informaciją, daug įdomių aktualijų ir straipsnių maisto temomis. Kur skaniai pavalgyti, kokius patiekalus rinktis ir kokios mados vyrauja kulinarijoje. Maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, o mes pasirūpinsime, kad juo mėgautis būtų dar smagiau. Sekite restoranų, kavinių ir barų naujienas mūsų kataloge. Meniu.lt naujienos apie restoranus, kavines ir barus yra skirtos visiems, kurie neabejingi gardiems skoniams ir mėgsta leistis į potyrių kupinas kulinarines keliones.