Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu

Jaunumi no restorāniem, kafejnīcām, bāriem

  • Lasījumi visām gaumēm
Rudens derliaus konservavimo būdai - kokį rinktis?

Ruduo - derliaus metas. Tik ką daryti,  jei derlius ypač gausus ir visų gamtos dovanų suvartoti tiesiog nespėjame? Meniu.lt pasidomėjo, kokie derlių išsaugojimo būdai geriausi.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Rudens karalienės slyvos - skanios, maistingos, įvairiai panaudojamos

Daugelis žino, kad slyvos gerina virškinimą - džiovintos slyvos yra puiki priemonė nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau šiuos vaisius galima panaudoti dar daugybe įvairių būdų. Sužinokite naudingąsias slyvų savybes!

  • Lasījumi visām gaumēm
Atgijusioje Europos aikštėje – maisto furgonų asorti ir kitos pramogos

Nors vasara Lietuvoje jau palydėta, linksmybės Vilniaus centre esančioje Europos aikštėje, įsikūrusioje pačioje prekybos centro „Europa“ pašonėje, tęsiasi.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Meat Steak House“

Solidus „Meat Steak House“ meniu nustebino įvairove - čia surašyti patiekalų pavadinimai puikiai derėjo su šios vietos koncepcija. Nesuabejojau, kad atsidūriau aukštos kokybės restorane

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
5 populiariausios lietuviškos vaistažolės - kodėl naudinga turėti jų atsargų?

Natūralioji medicina nepraranda populiarumo. Kokių mūsų krašto vaistažolių pravartu turėti virtuvės spintelėje?

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Room 12”

Kai rinkausi vietą, kur čia įdomiau pavalgius pačioje Vilniaus miesto širdyje, į akį krito gana naujai atsidaręs, tačiau jau spėjęs užkariauti lankytojų širdis, restoranas „Room 12”.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Baltymai - kodėl jie mums reikalingi ir kokius rinktis?

Pagrindinė, plačiausiai žinoma, baltymų funkcija yra būti mūsų ląstelių statybine medžiaga - jų reikia, kad atsinaujintų mūsų raumeninis audinys bei kiti audiniai. Tačiau baltymai turi ir kitų funkcijų.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Bookafe“

Ieškodama jaukios kavinukės popiečio pašnekesiui su bičiule, iškart aptikau „Bookafe“, esančią Stiklių gatvėje. Kavinukės, kuriose galima aptikti knygų ir išgerti kavos dažniausiai yra nišinės vietos, turinčios savo idėjinį konceptą.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Ar natūrali augalinė mityba - tikrai raktas į sveikatą?

Egzistuoja ne vienas augalinės mitybos variantas: veganizmas, žaliavalgystė, vaisiavalgystė r panašiai. Susipažinkite su dar viena augalinės mitybos šaka

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „I Hate Sushi“

Žinia apie naujai atsidariusį sušių restoraną Vilniuje nuaidėjo labai garsiai – pirmiausia, dėl vietos - įsikūrė ne centre, kaip būtų įprasta, bet Žvėryne.

  • Lasījumi visām gaumēm
Virtuvės šefai kviečia mėgautis rudens gėrybių skoniais

Atėjus rudeniui, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sukvietė restoranų virtuvės meistrus, skonių kūrėjus į susitikimą „Mėgaukimės rudens gėrybėmis kartu“ kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Fisheria“

Neslėpsiu, perskaičiusi krūvą teigiamų atsiliepimų, į šviežios žuvies restoraną „Fisheria“, keliavau tikėdamasi ne tik malonaus pasisėdėjimo vakaro pavėsyje, bet ir naujų, stebinančių gastronominių atradimų.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Serbentai - nauda sveikatai, įdomūs faktai ir receptų idėjos

Serbentų parduotuvių lentynose vargu ar teks pamatyti - šios sodo uogos mūsų krašte gerai dera, bet nėra labai populiarios komercine prasme. Tai suprantama - jos rūgščios, smulkios.

  • Sarunas par ēdienu
Tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorei Aušrai didžiausias įvertinimas - grįžtamasis ryšys

Maisto tinklaraštininkė Aušra Petronienė sako, kad geriausias būdas pakelti sau nuotaiką – pagaminti skanų patiekalą.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Šiaurietiškoji dieta - neieškantiems egzotikos

Nors Viduržemio jūros dietos tebėra viena populiariausių pasaulyje, pastaruoju metu stiprėja tendencija valgyti vietinius, sezoninius produktus.

  • Lasījumi visām gaumēm
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui

Virtuvės meistrai kartu su visuomeninio maitinimo partneriais pristatė sezono aktualijas, kviesdami ieškoti vasariškų skonių, renginyje vaišino gurmaniškais užkandžiais.

  • Sarunas par ēdienu
Dovilė Urbanaitė: apie ryto ritualus, keisčiausią ragautą patiekalą ir ypatingus šaltibarščius

Ankstyvas rytas yra jos mėgstamiausias paros laikas. Tačiau priešingai nei daugeliui žmonių, jis prasideda nuo meditacijos jos namų Vilniuje terasoje, salierų sulčių ir įkvepiančios tinklalaidė

  • Lasījumi visām gaumēm
Kokie yra Lietuvos skoniai? Balsuok ir sudaryk nacionalinį meniu!

Balsuokite ir išrinkite patiekalus, kurie privalo patekti į nacionalinį meniu.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Vasaros uogos - įdomūs faktai apie braškes

Parduotuvėse, turgeliuose ir tiesiog ant pakelės prekystalių pasirodžiusios pirmosios sezono braškės - tikrų tikriausias ženklas, kad prasidėjo vasara.

  • Pasaules virtuve
Salotos aplink pasaulį. Kokias mėgsta pasaulio tautos?

Vasarą, atšilus orams ir pasirodžius šviežių daržovių derliui ant dažno stalo ima karaliauti salotos.

  • Sarunas par ēdienu
Ieva Zasimauskaitė - apie meditacijos galią ir naują YouTube projektą

Prieš septynerius metus vegetariško gyvenimo būdo kelią pasirinkusi dainininkė sako, kad tokia mityba jai leidžia įsiklausyti ir aiškiau išgirsti save.

  • Pasaules virtuve
Vasaros sriuba - ne tik šaltibarščiai. Kokių šaltų sriubų būna kituose kraštuose?

Ar mums vieninteliems kilo mintis šiltuoju metų laiku atsigaivinti šalta sriuba? Tikrai ne - šaltų sriubų turi ir kitos tautos. Pasižvalgykime, kaip vasarą gaivinasi kiti pasaulio gyventojai.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Natūralūs būdai virškinimui gerinti

Valgymo malonumas nublanksta, kai kamuoja virškinimo sutrikimai.Štai keletas paprastų ir visiškai nekenksmingų būdų padėti savo virškinimo sistemai natūraliais būdais.

  • Sarunas par ēdienu
„Valgau be sąžinės graužimo“ autorė: geras patiekalas prasideda nuo pagarbos produktams

Sveikas protas virtuvėje ir kompromisai lėkštėje jai yra daug svarbiau už liesą kūną ir savęs baudimą, atsisakant bent kiek riebesnio maisto ar saldumynų.

Vairāk ziņu 8757