Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu

Jaunumi no restorāniem, kafejnīcām, bāriem

  • Sarunas par ēdienu
Lina Dias: apie sveiką gyvenimo būdą ir restorano valdymo ypatumus

Apie Liną Dias iki šiol žinojau ne tiek ir daug – restorano „Paupio 12“ bendrasavininkė ir direktorė, po truputį auginanti savo sekėjų skaičių asmeniniame instagram profilyje. Tačiau pradėjus ja domėtis, moteris ėmė skleistis įvairiausiomis spalvomis...

  • Pasaules virtuve
Balkanų šalių virtuvė - kuo ji ypatinga?

Kulinarine prasme Balkanų regionas - labai įdomus Europos kampelis, nes įvairiausių kultūrų samplaika lėmė, kad Balkanų šalių virtuvėse harmoningai dera ir įdomiai persipina Rytų Europos, Viduržemio jūros regiono ir Azijos maisto gaminimo tradicijos.

  • Lasījumi visām gaumēm
Geriausių šefų idėjos rudens valgiaraščiui

Restorane „Fresh Buffet“ virtuvės meistrai ir skonių kūrėjai pasidalino kūrybine patirtimi, žiniomis, atskleidė meistrystę, naudodami skirtingą gamybos techniką bei technologijų ypatumus, akcentuodami skoninių savybių suderinamumo svarbą, profesionalumą, kartu keldami gastronomijos kultūrą.

  • Sarunas par ēdienu
Arnas Raulinaitis: Gaminant labai svarbu rinktis kokybiškus, lokalius produktus

Patyrinėjus šio vaikino socialinius tinklus, akivaizdu, jog kulinarija – jo aistra. Ir nors Arno pagrindinė veikla – marketingas ir komunikacija, jis puikiai geba derinti savo meilę maistui ir darbą.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Umami arba (E621): paslaptingas ir labai gardus penktasis skonis

Umami - japonų kalbos žodis, kurį apytikriai būtų galima išversti kaip “skonio, skanumo esmė, dvasia”, o japoniškai šis skonis vadinamas todėl, kad jį prieš daugiau nei šimtą metų atrado japonų biochemikas Ikune Tikeda.

  • Sarunas par ēdienu
Indre Vitkūnaite („Su meile, keksas“): kai hobis virsta sėkmingu verslu

Konditerija Indrės gyvenime atsidaro palaipsniui. Tai buvo tarsi meditacija, „priešnuodis“ neigiamoms, tuometiniame darbe patirtoms, emocijoms.

  • Sarunas par ēdienu
Daigų augintojas Vincas: „Mūsų misija – skanus ir sveikatai palankus produktas ant kiekvienos šeimos stalo“

Daugiau nei prieš dešimtmetį jauna kauniečių šeima į savo mitybos racioną įtraukė daigintas saulėgrąžas. Pamatę, kaip palankiai šiuos naujus skonius priima pažįstami, Benevičiai pradėjo puoselėti planus, kad daigai galėtų atsidurti ant visų norinčiųjų stalo.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Olive Kitchen"

Saulėtas trečiadienio vakaras yra pats tas laikas išmėginti naujus restoranus Kaune. Vis girdime kalbas apie kauniečių jau pamiltą, o mūsų nelankytą Olive Kitchen. Įdomu, ar pavyks čia skaniai pavalgyti...

  • Sarunas par ēdienu
Gardėsiais kvepiančioje virtuvėje svarbiausia – jausmas ir tikrumas

Keliaujame ten, kur receptai ir stilingiausios patiekalų kompozicijos gimsta vadovaujantis jausmais ir noru sukurti kažką unikalaus. Tinklaraščio „Sugar to dust“ įkūrėja, maisto fotografė Justina siunčia linkėjimus ir dalijasi mintimis apie kulinarinį įkvėpimą.

  • Lasījumi visām gaumēm
Kvietimas į prezentaciją „Daržovės, grybai | gamybos technikos įvairovė“

LVVKA kviečia į prezentaciją „Daržovės, grybai | gamybos technikos įvairovė“, kuri vyks 2021 m. rugsėjo 19 d. Prezentacijos metu bus supažindinama su sezoninėmis gėrybėmis, paruoštomis naudojant skirtingas technikas.

  • Sarunas par ēdienu
„Cukrinis avinėlis”: apie tradicijose užkoduotą skonį ir pavasariškus derinius

savo istorija, pomėgiais ir idėjomis dalijasi maisto tinklaraščio „Cukrinis avinėlis” autorė Berta Garuckė. Apie įskiepyt meilę maisto ruošimui, kulinarinius atradimus keliaujant ir mėgstamiausius Vilniaus restoranus.

  • Lasījumi visām gaumēm
Anglų aristokratų piknikas pagal O. Gasanovą: 3 gardūs ir paprasti receptai

Žymus keliautojas Orijus Gasanovas tikina, kad popietės arbatos rinkinių ragavo kelionėse Dubajuje ir Madeiroje, tačiau tai galėtų tapti puikia pikniko alternatyva ir čia, Lietuvoje. Kokius patiekalus ruošti ir kaip susikurti aristokratišką pikniką namuose?

  • Lasījumi visām gaumēm
Vilniaus 700-ąjį jubiliejų lydi nepamirštami skoniai: kviečia paragauti istorinių sostinės patiekalų

Viena ryškiausių Vilniaus istorijos dalių – maisto kultūra, per kurią atsiskleidžia šimtmečius menantis sostinės veidas. Prie projekto „Skaniausios Vilniaus istorijos“ jau prisijungė daugiau nei 10 skirtingų restoranų.

  • Lasījumi visām gaumēm
Sostinės restoranai kviečia ragauti istorinės vilnietiškos virtuvės patiekalų

Vilniaus gyventojai nuo seno pirmieji susipažindavo su pasaulio virtuvių skoniais ir madomis. Vilnietiška virtuvė tapo daugiakultūre, o istoriškai susiklosčiusi gastronominė istorija – neatsiejama nuo dabartinio tapatumo.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „A-petit"

Ne vienerius metus iš šalies stebėdavau ilgėliausias eiles išalkusių poilsiautojų, išsirikiavusių prie restoranėlio pavadinimu A-petit. Teko girdėti gandą, kad laukti eilėje bent valandą – visiškai įprasta, Pasitaikius progai, kai eilių nebuvo visai, nusprendžiau ir aš čia apsilankyti.

  • Restorānu atsauksmes
Restorano apžvalga: „Trinity"

Restoranas Trinity 0 įsikūręs šalia šv.Kotrynos bažnyčios, su vaizdu į išpuoselėtą S. Moniuškos skverą. Net trečiadienio vakarą lauko terasoje buvo gausu žmonių. Jei ateisite su keturkoju draugu - jam bus pasiūlyta vandens.

  • Lasījumi visām gaumēm
Į pirmąją Lietuvoje ekologišką kavinę galima užsukti su augintiniais

Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone duris atvėrė ekologiška parduotuvė ir kavinė „Žaliuomenė“. Savininkų teigimu, tai vienintelė ekologiška kavinė Lietuvoje.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Arbūzai - atgaiva per karščius

Karšta saulė gali pakenkti organizmui, nes greičiau netenkama skysčių. Tačiau arbūzai padeda išvengti šilumos smūgių. Jie turi vėsinantį poveikį, todėl valgant arbūzo lengviau pakelti karštį.

  • Lasījumi visām gaumēm
Trys menkės patiekalai, kurie akimirksniu išnyks nuo pietų stalo

Vasarą, o ypač atėjus karščiams, pietums ar vakarienei stengiamės rinktis kuo lengvesnius patiekalus. Tam puikiai tinka įvairios daržovės, šaltos sriubos ar žuvis.

  • Lasījumi visām gaumēm
Kodėl agurkų nevertėtų laikyti šalia obuolių? 3 gudrybės, kad vaisiai ir daržoves išliktų švieži

Ar žinojote, kad prinokusių pomidorų negalima laikyti šalia agurkų, o obuolių – prie salotų? Tokios ir daugybė kitų smulkmenų paskatina greitesnį įvairių daržovių ir vaisių puvimą, kurie, metų eigoje, į mūsų šiukšliadėžę keliauja dažniausiai.

  • Lasījumi visām gaumēm
Į pirmą pamoką kviečia Tvaraus maisto akademija

Daugiau nei 60 proc. maisto iššvaistoma namų ūkiuose, o 26 proc., maisto išmetama restoranuose. Nors užtikrinti tvarų restorano darbą, iš tiesų sudėtinga, imtis visų įmanomų priemonių būtina. Su šia misija į pirmąją pamoką pakvietė Tvaraus maisto akademija.

  • Lasījumi visām gaumēm
Meniu.lt stengiasi padėti restoranams užtikrinti saugumą

Meniu.lt komanda karantino metu siūlo visiems restoranams nemokamai jungtis prie jų rezervacijos sistemos.

  • Lasījumi visām gaumēm
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas su kolegomis įkūrė naują asociaciją

Karantinas ir jo suvaržymai labai aiškiai parodė, kad maisto kultūra šiandien yra visiškai sustingusi. "Kartu su maistu mes parduodame emociją, o jos taip lengvai į vienkartinius indus nesupakuosi ir nenuveši į namus“.

  • Pasaules virtuve
Pasaulio picos - kokias picas kepa turkai, japonai ir meksikiečiai?

Kas nemėgsta picos? Turbūt tokių žmonių labai nedaug - šis iš Italijos kildinamas patiekalas užkariavo pasaulį ir dabar picerijų rasime net tolimiausiuose kraštuose - nuo Egipto iki Šri Lankos. Pasižvalgykime po pasaulį - kokių gi picos „antrininkių” galima rasti skirtingose šalyse?

Vairāk ziņu 8806