Šī tīmekļa vietne izmanto sīkfailus. Turpinot izmantot tīmekļa vietni, jūs piekrītat mūsu sīkfailu politikai. Plašāka informācija par sīkfailiem.

Pieņemt
+ Ieteikt restorānu

Jaunumi no restorāniem, kafejnīcām, bāriem

  • Sarunas par ēdienu
Maisto tinklaraščio „Itsmevelina“ autorė Evelina Švaikauskaitė: „Tinklaraštyje atsispindi mano pačios mitybos įpročiai“

„Tinklaraštis atspindi ne tik mano aistrą maisto gaminimui, bet ir mano asmeninius mitybos įpročius. Stengiuosi, kad mano maisto racione nuolatos vyrautų įvairovė“, – teigia mano pašnekovė Evelina Švaikauskaitė. Ir išties, receptų įvairovės jos tinklaraštyje „Itsmevelina“ nestinga: nuo purių rikotos blynelių ar rudeniškam orui puikiai tinkančio obuolių trupiniuočio, iki įvairiausių sriubų, troškinių, paukštienos, veganiškų patiekalų ir kt. Jeigu trūksta idėjų, ką gi skanaus pasigaminus, rekomenduoju apsilankyti. Na, o su Evelina, šiame interviu, kalbamės apie jos atrastą meilę gaminti, gyvenimą Olandijoje, tinklaraštį, maisto fotografiją, kitų šalių virtuves. Kviečiu skaityti.

  • Pasaules virtuve
Singapūro virtuvė – skirtingų kultūrų katilas lėkštėje

Spindintys dangoraižiai, įspūdingi parkai, futuristinė atmosfera, preciziška tvarka, itin griežtos taisyklės ir kultūrinė įvairovė – taip galima apibūdinti Singapūrą. Pietryčių Azijoje esantis miestas-valstybė iš pirmo įspūdžio gali pasirodyti be galo šiuolaikiškas ir vakarietiškas. Vis dėlto, ne be reikalo jis dažnai vadinamas vartais tarp Vakarų ir Rytų. Šiame mieste Azijos kultūros bei senųjų papročių ir tradicijų ne ką mažiau nei šiuolaikiškų atributų. Šį kartą norime jums papasakoti apie Singapūro virtuvę, kurioje vyrauja pietryčių Azijos skoniai. Tačiau tuo pačiu juos paįvairina ir gastronominė įtaka iš vakarų. Kviečiame skaityti ir sužinoti apie Singapūro nacionalinius valgius kiek daugiau.

  • Receptes
Virtuvės šefas Erikas Janerikas, restoranas „EGO SPA“ ir virtuvės šefas Rokas Ragauskas, restoranas „Surr“

Vėžienė su obuolių – krevečių kapotiniu, vėžių majonezu, pastarnoko traškučiu.

Laikinosios sostinės tarpukario patiekalų šiuolaikinė interpretacija

Šiais metais Kauno miestui suteiktas „Europos kultūros sostinės 2022“ vardas. Ta proga Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija virtuvės kūrėjus pakvietė atsigręžti į unikalią Kauno gastronomijos istoriją. Atveriant kulinarinį identitetą, kurti unikalius su Kauno miesto istorija susijusius patiekalus, eksperimentuoti su skoniais ir nudžiuginti svečius, kviečiant mėgautis šiuolaikine jų interpretacija ir skonių derme.

  • Sarunas par ēdienu
Pokalbis su tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore Kotryna Remeikaite: „Niekada nesitikėjau, kad mano kuriamas turinys įtrauks tiek daug žmonių – man tai labai didelė laimė“

Susisiekusi su Kotryna Remeikaite, tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore, sužinojau, kad mergina kaip tik ruošiasi savo vestuvėms. Tikrai ne pats patogiausias laikas interviu. Vis dėlto, Kotryna man pažada – po vestuvių ji į klausimus tikrai atsakys. Ir tai padaro savo atostogų Balio saloje metu – už tai jai esu labai dėkinga. Mudviejų pašnekesys – išties įdomus. Kotryna papasakoja tiek apie savo požiūrį į mitybą, tiek pasidalina tinklaraščio „virtuve“. Tad kviečiu skaityti, pažinti merginą kiek išsamiau, o tuo pačiu – apsilankyti jos instagram paskyroje (@konorsskanaus), kurioje atrasite daug puikių receptų.

  • Receptes
Dvi seserys – vienas tinklaraštis: apie „Skanumynas“ paskyrą pasakoja Daina Perveneckaitė

Įprastai kalbinu maisto tinklaraštininkus, kurie dirba vieni – patys nusprendę susikurti paskyrą jie atlieka visus darbus: tiek galvoja receptų idėjas, tiek gamina patiekalus, juos fotografuoja, aprašo, bendrauja su sekėjais ir pan. Tačiau už tinklaraščio „Skanumynas“ instagram paskyros slepiasi du veidai – seserys Daina ir Justė Perveneckaitės. Šiame interviu kalbinu vyresniąją seserį Dainą, kuri sutiko papasakoti apie tinklaraščio užkulisius, judviejų su sese meilę kulinarijai, darbų pasiskirstymą. Tad kviečiu skaityti. Beje, straipsnio pabaigoje rasite ir puikų, rudenišką receptą – veganišką obuolių pyragą be kviečių. Jei svarstote, ką skanaus pasigaminti atvėsus orams, rekomenduoju išbandyti.

  • Pasaules virtuve
Maisto festivaliai, kuriuose dar spėsite apsilankyti šiemet

Po vasaros karščių, ruduo užklupo kiek netikėtai. Marškinėlius trumpomis rankovėmis pakeitė jaukūs megztiniai, pasivaikščiojimus pajūriu – sofa ir mėgstamas serialas, o piknikus parke – šiltos sriubos ar troškiniai namuose. Vis dėlto, ruduo dar tikrai nereiškia, jog būtina užsidaryti viduje... Pristatome jums skirtingose pasaulio šalyse organizuojamus maisto festivalius, į kuriuos spėsite nukeliauti dar šiemet. Tegul šis ruduo tampa gastronominiu rudeniu!

  • Sarunas par ēdienu
Pažintis su tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore Karolina Dagilyte: „Man svarbu originalumas – juk jis žmones žavi“

Su Karolina Dagilyte, tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore, susiskambiname trečiadienio pavakarę. Mergina jau pabaigusi savo dienos darbus, todėl noriai skiria man valandėlę pašnekesiams apie maistą, gyvenimo tarpsnį Anglijoje, tinklaraštį ir ateities planus. Pokalbis su Karolina man buvo malonus ir šiltas – manau, jog pavyko pabendrauti išties smagiai ir apie tinklaraštininkę sužinojau daug įdomybių. Tad kviečiu paskaityti mudviejų interviu. O tuo pačiu, apsilankykite ir „Saldu. Sveika. Skanu“ elektroninėje parduotuvėje bei socialinių tinklų paskyrose: rasite ne tik daug receptų, tačiau galėsite įsigyti ir Karolinos rankų darbo granolų.

  • Sarunas par ēdienu
Pokalbis su maisto tinklaraščio „Valgeat“ autore Gintare Veličke: „Visada noriu išbandyti naujus patiekalus ir skonių derinius“

Koks žmogus esate jūs: turite kelis „firminius“ patiekalus ir gaminate tik juos? O gal, atvirkščiai, mėgstate išmėginti vis naujus receptus, skonių derinius, todėl jūsų namuose to paties patiekalo du kartus neparagausi? Mano naujausia pašnekovė, tinklaraščio „Valgeat“ autorė Gintarė Veličkė pripažįsta – ji labiau atitinka antrąjį variantą. Virtuvėje moteris mėgsta išbandyti naujus patiekalus, dažnai netgi mesti sau iššūkį ir pagaminti sudėtingą, daug pastangų reikalaujantį šedevrą. Dėl šios priežasties jos vyras kartkartėmis netgi skundžiasi – tokį skanų patiekalą paruošusi žmona antrą kartą nė neketina jo gaminti! Bent jau artimiausiu metu. Tačiau naujų skonių Veličkų namuose tikrai nestinga. Apie aistrą kulinarijai, tinklaraštį „Valgeat“ ir kalbamės su Gintare šiame interviu. Kviečiu skaityti!

  • Sarunas par ēdienu
Tinklaraščio „Sveikas meniu“ autorė Diana Buragaitė: apie prarastą paskyrą, naują pradžią ir meilę kulinarijai

18 tūkst. sekėjų instagrame – tokiu pasiekimu galėjo pasidžiaugti tinklaraščio „Sveikas meniu“ (instagram: sveikas_meniiu) autorė Diana Buragaitė. Tačiau vieną dieną paskyrą moteris prarado – ilgas darbas tarytum nuėjo perniek. Apie tai, kaip Diana jautėsi supratusi, jog prarado savo tinklaraštį, kaip nusprendė jį atkurti iš naujo ir kokie receptai susilaukia daugiausiai žmonių dėmesio, mudvi kalbamės šiame interviu. Kviečiu skaityti ir susipažinti su Dianos istorija ir jos požiūriu į sveiką mitybą.

  • Pasaules virtuve
10 desertų, kurie itin populiarūs Pietryčių Azijos šalyse

Įvairūs tortai, bandelės, keksiukai, pudingai, ledai, pyragai, sausainiai – tai desertai, kuriuos galime atrasti kone ant kiekvieno iš mūsų šventinio stalo. O dažnai – ir prie popietės kavutės. Vis dėlto, šį kartą norime papasakoti apie kiek kitokius saldumynus, kurių, daugelis iš jūsų, tikriausiai, net nesate ragavę. Tai desertai, kurie itin populiarūs Pietryčių Azijos šalyse. Galbūt kitos šventės metu paįvairinsite savo desertų stalą ir savo svečiams pasiūlysite ką nors egzotiško?

  • Sarunas par ēdienu
Maisto tinklaraščio „Neatrasti skoniai“ autorė Laura Grikienė: „Per savaitę įkeliu tik porą naujų receptų, bet jie – tikrai patikrinti ir skanūs“

Tamsus fonas, juodos lėkštės ir itin spalvingi patiekalai, kurie, nesumeluosiu, žadina apetitą – toks įspūdis aplanko žiūrint maisto tinklaraštininkės Lauros Grikienės patiekalų nuotraukas. Moteris pripažįsta, jog maistas ir jo gamyba ją įkvepia, padeda atsipalaiduoti. Ir nors pirmenybę mano pašnekovė teikia skoniui, estetika jai taip pat labai svarbi.

  • Sarunas par ēdienu
Pažintis su konditere, prekės ženklo „Smaližė“ įkūrėja Jurgita Urbonaite-Šidlauskiene: „Populiariausi – prancūziški putėsiniai tortai“

Jeigu gyvenate Kaune, tikriausiai jau esate girdėję apie gardžius ir išskirtinio dizaino naminius tortus, kuriuos gamina Jurgita Urbonaitė-Šidlauskienė, prekės ženklo „Smaližė“ įkūrėja. Na, o jeigu esate iš kito miesto arba tiesiog dar neteko girdėti apie šiuos gardžius desertus, kviečiu skaityti straipsnį ir susipažinti su Jurgita. Mudviejų pokalbio metu aptarėme tiek tai, kada moteriai užgimė meilė konditerijai, tiek pašnekėjome apie „Smaližės“ tortus ir kokie skoniai yra labiausiai pamėgti žmonių. O tuo pačiu, Jurgita išduoda paslaptį apie savo ateities planus.

  • Sarunas par ēdienu
Pažintis su receptų knygos „Geros savijautos virtuvė“ autore Brigita Petrule: „Meilė sau prasideda nuo rūpinimosi savo kūnu“

Jeigu neseniai lankėtės knygyne, tikriausiai atkreipėte dėmesį į jau kurį laiką topuose esančią Brigitos Petrulės receptų knygą „Geros savijautos virtuvė“. Galbūt jau netgi spėjote ją paskaityti?  100 skirtingų receptų, sveikos gyvensenos patarimai – moteris užsimena, jog ši knyga ilgą laiką buvo jos svajonė, į kurią ji įdėjo visą save. Kviečiu skaityti mudviejų su Brigita pokalbį ir kiek plačiau susipažinti su mano pašnekove. O pabaigoje moteris pasidalina ir puikiu grikių kokteilių receptu, kurį rekomenduoju išbandyti!

  • Pasaules virtuve
Penkios šalys, kurių tradicinė virtuvė sužavės vegetarus

Jeigu esate vegetaras, tikriausiai susidūrėte su problema – keliaujant ne visada lengva rasti, kur pavalgyti. Žinoma, visada galite restorane užsisakyti keptų bulvyčių. Vis dėlto, pripažinkite – juk norisi turėti daugiau alternatyvų, valgyti įvairesnį bei maistingesnį maistą. Šiame straipsnyje norime pristatyti penkias šalis, kurių tradicinėje virtuvėje – gausu vegetariškų patiekalų. Tad jeigu keliausite į jas, galite būti ramūs – tikrai galėsite paragauti daug naujų patiekalų, kurių ingredientų sąraše nėra mėsos.

  • Sarunas par ēdienu
Maisto technologė ir tinklaraštininkė Ugnė Ulickienė: „Bendrystė su žmonėmis per maistą ir kūrybą – mano kraujyje“

Susisiekusi su maisto technologe bei tinklaraščio „Ugnė food“ (instagram: ugne_food) autore Ugne Ulickiene dėl interviu, gana greitai sulaukiau teigiamo atsakymo. Vis dėlto, suderinti laiką buvo kebloka – moteris išties be galo užimta. Nepaisant to, galiausiai laiko atsakyti į klausimus ji atrado. Tad kviečiu skaityti mudviejų pokalbį apie tai, ką Ugnės gyvenime reiškia maistas ir jo ruoša, kodėl moteris pasirinko maisto technologijos studijas, bei apie tinklaraštį ir jo užkulisius. Beje, šiame interviu Ugnė pasidalino ir atostogų meniu sudarymo gairėmis – manau, jog tai itin aktualu vasaros sezonu, kai daugelis iš mūsų planuojame poilsį.

  • Receptes
TOP 5 populiariausi šios vasaros receptai

Vasara jau persirito į antrą pusę. Tačiau maisto gurmanai žino, jog tai reiškia viena – šiuo periodu gausu sezoninių daržovių, vaisių, uogų ir grybų. Kodėl gi nepaeksperimentavus virtuvėje ir neišbandžius naujų receptų su šviežiais, kokybiškais ingredientais? Šį kartą pristatome penkis patiekalus, kurie šį, 2022-ųjų metų vasaros sezoną, itin populiarūs tiek socialiniuose tinkluose, tiek įvairių restoranų meniu. Galbūt jie prigis ir jūsų namų virtuvėje?

  • Sarunas par ēdienu
Tinklaraščio „Šokiai su lėkštėm“ autorė Lina Ožeraitytė: „Norėjau, kad kalbėtų ne asmenybė, o pats maistas, nes jis – svarbiausias tinklaraščio personažas“

Literatūra ir knygos ją lydi visą gyvenimą. O kulinarija – jos aistra: „Galiu valandų valandas domėtis įvairiais neišbandytais ingredientais, ieškoti ir bandyti naujus receptus, ar apkeliauti visą miestą ieškodama reikalingų produktų“. Mano naujausia pašnekovė Lina Ožeraitytė – tinklaraščio „Šokiai su lėkštėm“ autorė (instagram: @sokiai.su.lekstem). Šiame interviu su mergina ir kalbamės apie meilę knygoms, maistui ir kaip šios veiklos koreliuoja tarpusavyje. Kviečiu skaityti ir kiek labiau pažinti Liną. O taip pat pažadu, jog straipsnyje atrasite įdomių knygų rekomendacijų.

  • Sarunas par ēdienu
Maisto tinklaraščio „Sveiki atradimai“ autorė Karolina Barkauskaitė: „Taisyklių laikymasis buvo mane išbalansavęs – valgydavau pagal tvarkaraštį, o ne tada, kada noriu“

Parašiusi maisto tinklaraštininkei Karolinai Barkauskaitei dėl interviu, gana greitai sulaukiau teigiamo atsakymo. Tačiau paskui mergina kiek susimėtė: „Ar nebus absurdiška duoti interviu, kai dabar paskyroje būnu nelabai aktyvi?“ – ėmė klausti manęs ji. Drauge pasitarėme, jog maisto tinklaraštis – tarytum elektroninė knyga: receptai juk nesensta. O ir veiklos Karolina baigti neketina – tiesiog dabar toks metas, kai receptų į tinklaraštį kelia mažiau. Kartu nusprendėme – mudviejų pokalbis visgi įvyks. Ir galiu patvirtinti – pabendravome išties įdomiai. Kviečiu skaityti ir sužinoti apie Karolinos požiūrį į sveiką mitybą, praeities iššūkius, o taip pat – tinklaraščio „Sveiki atradimai“ (instagram: @sveikiatradimai) užkulisius.

  • Sarunas par ēdienu
Virtuvės šefas ir konditeris Evaldas Juška: „Bėgant metams supratau, jog pirmoje vietoje yra patiekalo skonis, antroje – technika, o trečioje – išvaizda“

Darbas pasaulinio pripažinimo sulaukusiuose restoranuose, pergalės tarptautiniuose konditerijos konkursuose, dalyvavimas garsiame Didžiosios Britanijos realybės šou „Bake Off: The Professionals“ – mano pašnekovas, konditeris ir virtuvės šefas Evaldas Juška, – tikrai ne iš kelmo spirtas. Veiklų vyrui netrūksta: šiuo metu jis dirba Kaune esančiame restorane „Arrivée“, dėsto kulinarijos studentams, kuria unikalius desertus „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintiems restoranams Ispanijoje. O tuo pačiu – randa laiko ir šiam interviu.

  • Pasaules virtuve
TOP 5 prabangiausi pasaulio restoranai

Kokybiški ingredientai, įsimintini patiekalų skoniai, išskirtinis pateikimas, aukštos klasės aptarnavimas bei jaukus interjeras – tai bene pagrindiniai komponentai, pakeliantys restoraną į aukštumas. Vis dėlto, reikia pripažinti – daliai žmonių neužtenka ir to. Šiame straipsnyje norime jums pristatyti prabangiausius pasaulio restoranus. Kuo jie išskirtiniai? Kodėl svečiai taip trokšta juose apsilankyti? Kviečiame skaityti ir sužinoti.

  • Sarunas par ēdienu
Pokalbis su maisto tinklaraštininke Julija Kijevskaja: apie darbą Belgijoje, užgimusią meilę maisto gamybai ir vidinę tinklaraščio virtuvę

Dažniausiai maisto tinklaraštininkės, kurias kalbinu, pasakoja, jog gaminti maistą pamėgo dar vaikystėje. Tačiau šį kartą mano pašnekovė – išskirtinė. Tinklaraščio „Julchiko receptai“ (instagram: @julchiko_receptai) autorė Julija Kijevskaja juokiasi – seniau suktis virtuvėje jai tekdavo itin retai, o ir malonumo jokio nejausdavo. Tačiau viskas ėmė ir apsivertė. Apie atrastą pomėgį gaminti maistą, gyvenimą ir darbą Belgijoje, o taip pat vegetarišką mitybą bei maisto tinklaraštį ir kalbamės šiame interviu.

  • Sarunas par ēdienu
Virtuvės šefas Emilis Skurdenis: „Noriu, kad žmogus paragautų mano gaminto maisto ir jo diena pragiedrėtų“

„Lietuvos gastronomija – be galo stipri. Tikrai galime drąsiai lygiuotis su kitomis pasaulio valstybėmis“,  – sako restorano „Riverside Panevėžys“ virtuvės šefas Emilis Skurdenis. Jaunas vyras – pasaulio matęs nemažai. Jam yra tekę dirbti Norvegijos, Dž. Britanijos restoranuose. Visgi, ilgesys tėvynei buvo stipresnis. Tad grįžęs į gimtąjį Panevėžį Emilis džiaugiasi – čia dirba ne tik mėgstamą darbą ir kelia miesto gastronomijos lygį, tačiau ir yra apsuptas šeimos, artimų draugų.

  • Veselīgs uzturs un veģetārisms
Pokalbis su sporto trenere ir maisto tinklaraštininke Gyte Karčiauskiene: „Pastebėjau, kad paprasti patiekalai, be įmantrių ingredientų sulaukia daugiausiai dėmesio“

„Esu trenerė, bet laisvalaikiu labai mėgstu gaminti“, – tokiais žodžiais instagrame prisistato tinklaraščio „Gamink sveikiau“ (@gamink_sveikiau) autorė Gytė Karčiauskienė. Mudviejų pokalbio metu moteris pripažįsta – aktyvus gyvenimo būdas jai reikalingas kaip oras. Ne veltui ji pasirinko sporto trenerės kelią. O subalansuota mityba ir tinklaraštis tapo tarytum darbo tąsa – norinčios sulieknėti klientės tikėjosi ne tik sporto pratimų, tačiau ir naudingų receptų. Taip, po truputį, virtuvė ir sveikų patiekalų gamyba įtraukė ir pačią Gytę. Apie meilę sportui, subalansuotą mitybą bei tinklaraščio „Gamink sveikiau“ užkulisius ir kalbamės šiame interviu. Kviečiu skaityti.

Vairāk ziņu 8568