This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

News from restaurants, cafes, bars

  • Article for all tastes
Rudens derliaus konservavimo būdai - kokį rinktis?

Ruduo - derliaus metas. Tik ką daryti,  jei derlius ypač gausus ir visų gamtos dovanų suvartoti tiesiog nespėjame? Meniu.lt pasidomėjo, kokie derlių išsaugojimo būdai geriausi.

  • Healthy meal
Rudens karalienės slyvos - skanios, maistingos, įvairiai panaudojamos

Daugelis žino, kad slyvos gerina virškinimą - džiovintos slyvos yra puiki priemonė nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau šiuos vaisius galima panaudoti dar daugybe įvairių būdų. Sužinokite naudingąsias slyvų savybes!

  • Article for all tastes
Atgijusioje Europos aikštėje – maisto furgonų asorti ir kitos pramogos

Nors vasara Lietuvoje jau palydėta, linksmybės Vilniaus centre esančioje Europos aikštėje, įsikūrusioje pačioje prekybos centro „Europa“ pašonėje, tęsiasi.

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: „Meat Steak House“

Solidus „Meat Steak House“ meniu nustebino įvairove - čia surašyti patiekalų pavadinimai puikiai derėjo su šios vietos koncepcija. Nesuabejojau, kad atsidūriau aukštos kokybės restorane

  • Healthy meal
5 populiariausios lietuviškos vaistažolės - kodėl naudinga turėti jų atsargų?

Natūralioji medicina nepraranda populiarumo. Kokių mūsų krašto vaistažolių pravartu turėti virtuvės spintelėje?

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: „Room 12”

Kai rinkausi vietą, kur čia įdomiau pavalgius pačioje Vilniaus miesto širdyje, į akį krito gana naujai atsidaręs, tačiau jau spėjęs užkariauti lankytojų širdis, restoranas „Room 12”.

  • Healthy meal
Baltymai - kodėl jie mums reikalingi ir kokius rinktis?

Pagrindinė, plačiausiai žinoma, baltymų funkcija yra būti mūsų ląstelių statybine medžiaga - jų reikia, kad atsinaujintų mūsų raumeninis audinys bei kiti audiniai. Tačiau baltymai turi ir kitų funkcijų.

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: „Bookafe“

Ieškodama jaukios kavinukės popiečio pašnekesiui su bičiule, iškart aptikau „Bookafe“, esančią Stiklių gatvėje. Kavinukės, kuriose galima aptikti knygų ir išgerti kavos dažniausiai yra nišinės vietos, turinčios savo idėjinį konceptą.

  • Healthy meal
Ar natūrali augalinė mityba - tikrai raktas į sveikatą?

Egzistuoja ne vienas augalinės mitybos variantas: veganizmas, žaliavalgystė, vaisiavalgystė r panašiai. Susipažinkite su dar viena augalinės mitybos šaka

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: „I Hate Sushi“

Žinia apie naujai atsidariusį sušių restoraną Vilniuje nuaidėjo labai garsiai – pirmiausia, dėl vietos - įsikūrė ne centre, kaip būtų įprasta, bet Žvėryne.

  • Article for all tastes
Virtuvės šefai kviečia mėgautis rudens gėrybių skoniais

Atėjus rudeniui, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sukvietė restoranų virtuvės meistrus, skonių kūrėjus į susitikimą „Mėgaukimės rudens gėrybėmis kartu“ kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“.

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: „Fisheria“

Neslėpsiu, perskaičiusi krūvą teigiamų atsiliepimų, į šviežios žuvies restoraną „Fisheria“, keliavau tikėdamasi ne tik malonaus pasisėdėjimo vakaro pavėsyje, bet ir naujų, stebinančių gastronominių atradimų.

  • Healthy meal
Serbentai - nauda sveikatai, įdomūs faktai ir receptų idėjos

Serbentų parduotuvių lentynose vargu ar teks pamatyti - šios sodo uogos mūsų krašte gerai dera, bet nėra labai populiarios komercine prasme. Tai suprantama - jos rūgščios, smulkios.

  • Food talks
Tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorei Aušrai didžiausias įvertinimas - grįžtamasis ryšys

Maisto tinklaraštininkė Aušra Petronienė sako, kad geriausias būdas pakelti sau nuotaiką – pagaminti skanų patiekalą.

  • Healthy meal
Šiaurietiškoji dieta - neieškantiems egzotikos

Nors Viduržemio jūros dietos tebėra viena populiariausių pasaulyje, pastaruoju metu stiprėja tendencija valgyti vietinius, sezoninius produktus.

  • Article for all tastes
Virtuvės šefai pirmą kartą po karantino susirinko gyvam bendravimui

Virtuvės meistrai kartu su visuomeninio maitinimo partneriais pristatė sezono aktualijas, kviesdami ieškoti vasariškų skonių, renginyje vaišino gurmaniškais užkandžiais.

  • Food talks
Dovilė Urbanaitė: apie ryto ritualus, keisčiausią ragautą patiekalą ir ypatingus šaltibarščius

Ankstyvas rytas yra jos mėgstamiausias paros laikas. Tačiau priešingai nei daugeliui žmonių, jis prasideda nuo meditacijos jos namų Vilniuje terasoje, salierų sulčių ir įkvepiančios tinklalaidė

  • Article for all tastes
Kokie yra Lietuvos skoniai? Balsuok ir sudaryk nacionalinį meniu!

Balsuokite ir išrinkite patiekalus, kurie privalo patekti į nacionalinį meniu.

  • Healthy meal
Vasaros uogos - įdomūs faktai apie braškes

Parduotuvėse, turgeliuose ir tiesiog ant pakelės prekystalių pasirodžiusios pirmosios sezono braškės - tikrų tikriausias ženklas, kad prasidėjo vasara.

  • Cuisines of the world
Salotos aplink pasaulį. Kokias mėgsta pasaulio tautos?

Vasarą, atšilus orams ir pasirodžius šviežių daržovių derliui ant dažno stalo ima karaliauti salotos.

  • Food talks
Ieva Zasimauskaitė - apie meditacijos galią ir naują YouTube projektą

Prieš septynerius metus vegetariško gyvenimo būdo kelią pasirinkusi dainininkė sako, kad tokia mityba jai leidžia įsiklausyti ir aiškiau išgirsti save.

  • Cuisines of the world
Vasaros sriuba - ne tik šaltibarščiai. Kokių šaltų sriubų būna kituose kraštuose?

Ar mums vieninteliems kilo mintis šiltuoju metų laiku atsigaivinti šalta sriuba? Tikrai ne - šaltų sriubų turi ir kitos tautos. Pasižvalgykime, kaip vasarą gaivinasi kiti pasaulio gyventojai.

  • Healthy meal
Natūralūs būdai virškinimui gerinti

Valgymo malonumas nublanksta, kai kamuoja virškinimo sutrikimai.Štai keletas paprastų ir visiškai nekenksmingų būdų padėti savo virškinimo sistemai natūraliais būdais.

  • Food talks
„Valgau be sąžinės graužimo“ autorė: geras patiekalas prasideda nuo pagarbos produktams

Sveikas protas virtuvėje ir kompromisai lėkštėje jai yra daug svarbiau už liesą kūną ir savęs baudimą, atsisakant bent kiek riebesnio maisto ar saldumynų.

More news 8757