This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

News from restaurants, cafes, bars

  • Recipes
Oto suktinukas pagal šefą Jaroslav Orševski

OTO SUKTINUKAS SU LAIŠKINIU ČESNAKU, KEPTŲ SALIERŲ KREMAS, TROŠKINTI PANKOLIAI, KREVETĖS, OBUOLIAI IR BALTO VYNO PADAŽAS SU UPĖTAKIŲ IKRAIS

  • Article for all tastes
Šventinis meniu pagal geriausius virtuvės šefus

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pristatė naują, išskirtinių derinių šventinį valgiaraštį, dalindamiesi kūrybinėmis idėjomis, įkvepiančiomis gastronominėmis patirtimis, meistryste, inovatyviais sprendimais, dovanodami ypatingus skonius ir džiugias emocijas.

  • Article for all tastes
Artėjančioje sveikatos mugėje – dėmesys lietuvių liaudies medicinai

Jau šį šeštadienį – lapkričio 16 d. Klaipėdos prekybos centre „Akropolis“ – Klaipėdos sveikatos mugė. Tai renginys, skirtas sveikatingumui ir įvairiems jo aspektams. Dukart per metus organizuojamas renginys uostamiestyje vyks antrą kartą.

  • Article for all tastes
Lapkritį rengiamoje jubiliejinėje „Taste Vilnius HoReCa“ parodoje – nauji konkursai ir specialios veiklos vaikams

Kitą mėnesį – lapkričio 14–16 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje rengiama jau dvidešimtą kartą organizuojama maisto produktams ir gėrimams bei svetingumo verslui skirta paroda „Taste Vilnius HoReCa“. Tai – didžiausia tokio tipo paroda Baltijos šalyse. Į ją susirinks vertinantys gerą maistą – nuo namų virtuvės kūrėjų iki maitinimo ir apgyvendinimo srities profesionalų.

  • Article for all tastes
Dalyvių skaičiumi rekordinė Gastronomijos savaitė džiugins netikėtomis autentiškų Lietuvos skonių variacijomis

Gurmaniška tradicija tapęs, lapkričio 4-10 dienomis vyksiantis, Gastronomijos savaitės festivalis skelbia galutinį dalyvių – restoranų, kavinių ir gastronominių renginių – sąrašą bei kviečia svečius nedelsiant juose rezervuoti vietas.

  • Article for all tastes
Naujausios technologijos virtuvėje – ruoškite maistą sveikiau ir tvariau naudokite išteklius

Naujausios technologijos virtuvėje suteikia galimybę ne tik lengviau pagaminti maistą ir skaniau valgyti. Inovatyvios funkcijos įvairiuose buities prietaisuose taip pat leidžia ruošti maistą tvariau, taupant energijos išteklius. Prekybos tinklo „Senukai“ ekspertai pristato 7 iššūkius virtuvėje, su kuriais moderni maisto ruošimo įranga padės susidoroti greičiau ir paprasčiau.

  • Article for all tastes
Legendinis restoranas vėl atsiveria: kviečia į vieną gražiausių senamiesčio kiemelių

Sostinės restoranų orbitoje – naujiena. Iš užmaršties kyla legendinė vieta, gastronomijos pasaulio mėgėjams ilgą laiką buvusi stipriu traukos tašku – „Hazienda Steakhouse“. Naujieji šeimininkai žada išlaikyti aukštos restorano reputacijos kartelę ir ją iškelti dar aukščiau.

  • Cuisines of the world
„Michelin“ gidų keliais – kokias gourmet patirtis gali pasiūlyti populiariausios vasaros atostogų šalys?

Noras pažinti užsienio šalių virtuvę, išbandyti neįprastus skonius lietuvius skatina kelionių metu daug dėmesio skirti kulinariniams atradimams. Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ užsakymu atlikto reprezentatyvaus Lietuvos gyventojų tyrimo duomenys rodo, kad vienas iš penkių turistų mielai leidžiasi į kulinarines keliones.

  • Article for all tastes
Restorane „Lokys“ – šventės su lietuviškos istorijos prieskoniais

Vilniaus senamiestyje, puošniame ir istoriniame Stiklių kvartale, nemažai žmonių stabteli nuotraukai prie medinės meškiuko skulptūros. Bet turbūt nedaugelis žino, kad čia jis svečius pasitinka jau labai seniai – restoranas „Lokys“ duris atvėrė 1972-aisiais.

  • Article for all tastes
„Europoje“ atsidarė Rygos publiką sužavėjęs autentiško gatvės maisto restoranas „Bao Bun“

„Europoje“ atsidarė autentiško gatvės maisto restoranas „Bao Bun“: pernai debiutavęs Rygos „Galerija Centrs“, savo sėkmės istoriją jis tęsia Lietuvos sostinėje, centrinio Vilniaus verslo rajono žmonėms siūlydamas išskirtinį maistą bei atmosferą. „Bao Bun“ – naujausias iš maždaug dešimties restoranų „Dialogų“ maisto ir pokalbių erdvėje, lankytojams siūlantis bao bandeles bei havajietiškus „poke bowls“. Veiklą prieš šešerius metus pradėję kaip maisto furgonas festivaliuose, pernai „Bao Bun“ atsidarė „Galerija Centrs“ esančioje maisto halėje „Burzma“. Šiltu bendravimu, pašėlusia atmosfera ir pasirodymą primenančiu aptarnavimu netrukę išsiskirti turtingame Rygos restoranų žemėlapyje, autentišką požiūrį į maistą ir aptarnavimą „Bao Bun“ atsivežė ir į „Europą“.

  • Article for all tastes
Restorano „Lokys“ lietuviškos virtuvės istorijos – ne tik užsienio svečiams

Vilniaus senamiestyje įsikūręs restoranas „Lokys“ svečius pasitinka autentiškomis lietuviškomis istorijomis ir pasakojimais. Kuo Lietuvos didikai ir valdovai vaišino savo svečius? Kokiais produktus senovės lietuviai turėjo ant savo stalų pagonybės laikais bei viduramžiais? Turbūt kiekvienas, turėjęs svečių iš užsienio, yra svarstęs, kaip supažindinti juos su Lietuva bei lietuviška virtuve.

  • Article for all tastes
Į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė: pasiūlys išskirtinių gaminių Velykoms

Prieš pat gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima apžiūrėti, paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomų maisto produktų, gėrimų, taip pat rankų darbo keramikos gaminių bei tekstilės šventiniam stalui.

  • Article for all tastes
Ką reikėtų apsvarstyti prieš perkant pirmąjį kavos aparatą biurui?

Šiuo metu rinkoje yra tiek daug kavos aparatų, kad pradžioje gali būti painu nuspręsti, kokį pasirinkti vertėtų labiausiai. Tačiau yra keletas aspektų, kurie galėtų padėti šiek tiek paprasčiau nuspręsti, kuris tas vienintelis, geriausias kavos aparatas džiugins ne tik jus, bet ir kolegas.

  • Recipes
Virtuvės šefas Erikas Janerikas: Eršketo filė su eršketo musu

Eršketo filė su eršketo musu 62 C, savoja įdaryta kepta geltekle, obuoliais, rūkytu eršketu, petražolių kremas, laukinis brokolis, marinuotos garstyčios, pasukų padažas.

  • Article for all tastes
Virtuvės šefų meistrystė, naujų derinių idėjos pavasario sezonui

Virtuvės kūrėjus, šefus, maisto mylėtojus ir partnerius pasimėgauti išskirtiniais gaiviais deriniais, džiuginančiais pavasariškais skoniais, įkvėptais atbundančios gamtos, pakvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Viešbučio „Pajūrio Gabija“ restorane „MEAT Steak House Palanga“ vieni iš geriausių Lietuvoje virtuvės šefų stebino meistryste, šiuolaikinių technikų idėjomis, pristatė naujus derinius, augalinių produktų variacijas, inovatyvius sprendimus, akcentavo tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.

Naujas restoranas Vilniuje: nustebins net visko mačiusius | PET - FRIENDLY

Druskininkuose išpopuliarėjęs restoranas „The House“ įsikūrė ir Vilniuje - Vokiečių g. 24. Restoranas atvyko kartu su savo kūrybinguoju šefu ir per 11 metų ištobulintu valgiaraščiu: skoniai – kiekvieno skoniui! Tradiciniai, egzotiški, etno patiekalai, patrauklūs pasiūlymai vaikams ir net specialus valgiaraštis šunims!

  • Article for all tastes
Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje rengiamas Gero maisto festivalis sieks nustebinti net užkietėjusius gurmanus

Kovo 23 d. Šiaulių „Akropolis“, balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“ ir balandžio 13-14 d. Vilniaus „Akropolis“ lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. „Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau keletą metų, čia organizuojame keletą kasmetinių renginių. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – kalbėjo Gero maisto festivalio iniciatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė. Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus galima paskanauti įvairių naujovių.

  • Article for all tastes
Štutgarte vykstančioje kulinarijos olimpiadoje Lietuva laimėjo auksą

Savaitgalį Lietuvą Štutgarte, Vokietijoje, vykstančioje kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2024“ atstovaujantis virtuvės šefas Jaroslav Orševski laimėjo aukso medalį. Tai pirmasis Lietuvos atstovo aukso medalis, iškovotas individualioje rungtyje „Culinary ART“, per visą šalies atstovų dalyvavimo šiose seniausiose ir didžiausiose pasaulyje kulinarijos varžybose istoriją. Kartu su Jaroslavu Lietuvą kulinarijos olimpiadoje atstovaujantis virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas toje pačioje rungtyje iškovojo sidabrą ir tapo antruoju šalies istorijoje, laimėjęs tokį įvertinimą po J. Orševki, kuris sidabru pasipuošė prieš ketverius metus.

  • Recipes
Virtuvės šefas Ignas Damanskas: Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu

Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu, imbiero aliejumi, obuoliais, agurkais, perilės daigais, nasturtomis, krevetės traškučiu.

  • Article for all tastes
Šventinis meniu pagal geriausius virtuvės šefus

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pristatė naują, išskirtinių derinių šventinį valgiaraštį, pasiūlydami originalias idėjas, inovatyvius sprendimus, dovanodami ypatingus skonius ir džiugias emocijas. Stilistiškai atsinaujinusiame viešbučio „Conti“ restorane Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos sukviestiems svečiams, nariams ir ištikimiems partneriams gurmanišką skonių kelionę nuo egzotiško užkandžio iki šventinio deserto pasiūlė nacionalinių ir tarptautinių čempionatų dalyviai, patyrę virtuvės meistrai: Ignas Damanskas, „Geriausias Lietuvos virėjas 2022“ I v. laimėtojas, Danijos restoranas „Goldfinch“; Vytautas Zdanauskas, restoranas „Winestone“; Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centras „Vytautas Mineral SPA“; Miroslav Styčinskij ir Vitalii Zerkal, restoranas „Rib Room“; Jevgenij Volkov ir Martynas Indrišiūnas, restoranas „Solt Dining“; konditerės Lina Adamovič ir Rita Ramanauskaitė, restoranas „Amandus“.

  • Healthy meal
„Vegfest LT“ kalėdinė mugė

Nors už lango – dar gana šilta, prekybininkai jau ruošiasi kalėdiniam sezonui. O mėnesio antrojoje pusėje prasidės ir kalėdinių mugių maratonas. Pirmoji jų sostinėje – prekybos centre „Akropolis“ rengiama „Vegfest LT“ kalėdinė mugė, skirta populiarinti veganizmą, augalinę mitybą, sveiką ir tvarų gyvenimo būdą. Antrajame centro aukšte įsikursiančioje mugėje stendus turės daugiau nei 60 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio, prekiausiantys augaliniais maisto produktais, maisto papildais, ekologiška produkcija, natūralia kosmetika ir švaros priemonėmis, knygomis, papuošalais, aksesuarais, prekėmis namams, „Zero Waste“ (gyvenimui be atliekų skirtais) reikmenimis. „Galime pasiūlyti labai didelį asortimentą. Tai – puiki proga įsigyti originalių, etiškai pagamintų ir tvarių dovanų“, – tvirtino mugės organizatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

  • Recipes
Virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo: Antienos krūtinėlės užkandžio receptas

Antienos krūtinėlės užkandis su fetos sūrio espuma, morkų geliu, anyžinėmis slyvomis ir morkų žalumos aliejumi

  • Article for all tastes
Virtuvės šefų kūrybinės idėjos rudens sezonui

Virtuvės šefus, gastronomijos kultūros puoselėtojus, profesijos bendraminčius ir partnerius pasimėgauti geriausių virtuvės meistrų sukurtais naujais patiekalais, įkvėptais spalvotojo rudens skonių, pakvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Erdviame Šeduvos konferencijų centre talentingi, ilgametę patirtį turintys virtuvės šefai dalijosi kūrybinėmis idėjomis, gastronominėmis patirtimis, demonstravo meistriškumą, akcentavo sezoninius produktus, tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.

  • Cuisines of the world
TOP 6 prancūziški desertai – apsilaižysite pirštus

Ar žinojote, jog deserto koncepcija kilusi iš Prancūzijos? Karalius Liudvikas XIV savo valdymo metais nusprendė – po iškilmingų pietų reikia nurinkti visus indus. O tada... Tada ant stalo turi atkeliauti saldūs patiekalai. Ši tradicija gana greitai prilipo ne tik karališkuosiuose rūmuose, tačiau ir šalies dvaruose. Šį kartą norime kiek plačiau papasakoti apie prancūziškus desertus. Atrinkome TOP 6 – juos, mūsų nuomone, turėtų paragauti kiekvienas save gerbiantis smaližius.

More news 8646