This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

News from restaurants, cafes, bars

  • Article for all tastes
Į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė: pasiūlys išskirtinių gaminių Velykoms

Prieš pat gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima apžiūrėti, paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomų maisto produktų, gėrimų, taip pat rankų darbo keramikos gaminių bei tekstilės šventiniam stalui.

  • Article for all tastes
Ką reikėtų apsvarstyti prieš perkant pirmąjį kavos aparatą biurui?

Šiuo metu rinkoje yra tiek daug kavos aparatų, kad pradžioje gali būti painu nuspręsti, kokį pasirinkti vertėtų labiausiai. Tačiau yra keletas aspektų, kurie galėtų padėti šiek tiek paprasčiau nuspręsti, kuris tas vienintelis, geriausias kavos aparatas džiugins ne tik jus, bet ir kolegas.

  • Recipes
Virtuvės šefas Erikas Janerikas: Eršketo filė su eršketo musu

Eršketo filė su eršketo musu 62 C, savoja įdaryta kepta geltekle, obuoliais, rūkytu eršketu, petražolių kremas, laukinis brokolis, marinuotos garstyčios, pasukų padažas.

  • Article for all tastes
Virtuvės šefų meistrystė, naujų derinių idėjos pavasario sezonui

Virtuvės kūrėjus, šefus, maisto mylėtojus ir partnerius pasimėgauti išskirtiniais gaiviais deriniais, džiuginančiais pavasariškais skoniais, įkvėptais atbundančios gamtos, pakvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Viešbučio „Pajūrio Gabija“ restorane „MEAT Steak House Palanga“ vieni iš geriausių Lietuvoje virtuvės šefų stebino meistryste, šiuolaikinių technikų idėjomis, pristatė naujus derinius, augalinių produktų variacijas, inovatyvius sprendimus, akcentavo tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.

Naujas restoranas Vilniuje: nustebins net visko mačiusius | PET - FRIENDLY

Druskininkuose išpopuliarėjęs restoranas „The House“ įsikūrė ir Vilniuje - Vokiečių g. 24. Restoranas atvyko kartu su savo kūrybinguoju šefu ir per 11 metų ištobulintu valgiaraščiu: skoniai – kiekvieno skoniui! Tradiciniai, egzotiški, etno patiekalai, patrauklūs pasiūlymai vaikams ir net specialus valgiaraštis šunims!

  • Article for all tastes
Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje rengiamas Gero maisto festivalis sieks nustebinti net užkietėjusius gurmanus

Kovo 23 d. Šiaulių „Akropolis“, balandžio 6 d. Klaipėdos „Akropolis“ ir balandžio 13-14 d. Vilniaus „Akropolis“ lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. „Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau keletą metų, čia organizuojame keletą kasmetinių renginių. Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – kalbėjo Gero maisto festivalio iniciatorė, renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė. Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus galima paskanauti įvairių naujovių.

  • Article for all tastes
Štutgarte vykstančioje kulinarijos olimpiadoje Lietuva laimėjo auksą

Savaitgalį Lietuvą Štutgarte, Vokietijoje, vykstančioje kulinarijos olimpiadoje „IKA Culinary Olympics 2024“ atstovaujantis virtuvės šefas Jaroslav Orševski laimėjo aukso medalį. Tai pirmasis Lietuvos atstovo aukso medalis, iškovotas individualioje rungtyje „Culinary ART“, per visą šalies atstovų dalyvavimo šiose seniausiose ir didžiausiose pasaulyje kulinarijos varžybose istoriją. Kartu su Jaroslavu Lietuvą kulinarijos olimpiadoje atstovaujantis virtuvės šefas Edgaras Rutkauskas toje pačioje rungtyje iškovojo sidabrą ir tapo antruoju šalies istorijoje, laimėjęs tokį įvertinimą po J. Orševki, kuris sidabru pasipuošė prieš ketverius metus.

  • Recipes
Virtuvės šefas Ignas Damanskas: Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu

Krevetės su jogurto kremu ir Yuzu kosho padažu, imbiero aliejumi, obuoliais, agurkais, perilės daigais, nasturtomis, krevetės traškučiu.

  • Article for all tastes
Šventinis meniu pagal geriausius virtuvės šefus

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pristatė naują, išskirtinių derinių šventinį valgiaraštį, pasiūlydami originalias idėjas, inovatyvius sprendimus, dovanodami ypatingus skonius ir džiugias emocijas. Stilistiškai atsinaujinusiame viešbučio „Conti“ restorane Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos sukviestiems svečiams, nariams ir ištikimiems partneriams gurmanišką skonių kelionę nuo egzotiško užkandžio iki šventinio deserto pasiūlė nacionalinių ir tarptautinių čempionatų dalyviai, patyrę virtuvės meistrai: Ignas Damanskas, „Geriausias Lietuvos virėjas 2022“ I v. laimėtojas, Danijos restoranas „Goldfinch“; Vytautas Zdanauskas, restoranas „Winestone“; Darius Dabrovolskas, sveikatingumo centras „Vytautas Mineral SPA“; Miroslav Styčinskij ir Vitalii Zerkal, restoranas „Rib Room“; Jevgenij Volkov ir Martynas Indrišiūnas, restoranas „Solt Dining“; konditerės Lina Adamovič ir Rita Ramanauskaitė, restoranas „Amandus“.

  • Healthy meal
„Vegfest LT“ kalėdinė mugė

Nors už lango – dar gana šilta, prekybininkai jau ruošiasi kalėdiniam sezonui. O mėnesio antrojoje pusėje prasidės ir kalėdinių mugių maratonas. Pirmoji jų sostinėje – prekybos centre „Akropolis“ rengiama „Vegfest LT“ kalėdinė mugė, skirta populiarinti veganizmą, augalinę mitybą, sveiką ir tvarų gyvenimo būdą. Antrajame centro aukšte įsikursiančioje mugėje stendus turės daugiau nei 60 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio, prekiausiantys augaliniais maisto produktais, maisto papildais, ekologiška produkcija, natūralia kosmetika ir švaros priemonėmis, knygomis, papuošalais, aksesuarais, prekėmis namams, „Zero Waste“ (gyvenimui be atliekų skirtais) reikmenimis. „Galime pasiūlyti labai didelį asortimentą. Tai – puiki proga įsigyti originalių, etiškai pagamintų ir tvarių dovanų“, – tvirtino mugės organizatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

  • Recipes
Virtuvės šefės Aldona Gečienė ir Honorata Lyndo: Antienos krūtinėlės užkandžio receptas

Antienos krūtinėlės užkandis su fetos sūrio espuma, morkų geliu, anyžinėmis slyvomis ir morkų žalumos aliejumi

  • Article for all tastes
Virtuvės šefų kūrybinės idėjos rudens sezonui

Virtuvės šefus, gastronomijos kultūros puoselėtojus, profesijos bendraminčius ir partnerius pasimėgauti geriausių virtuvės meistrų sukurtais naujais patiekalais, įkvėptais spalvotojo rudens skonių, pakvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Erdviame Šeduvos konferencijų centre talentingi, ilgametę patirtį turintys virtuvės šefai dalijosi kūrybinėmis idėjomis, gastronominėmis patirtimis, demonstravo meistriškumą, akcentavo sezoninius produktus, tvarumo principus, rėmėsi įvairių pasaulio virtuvių interpretacijomis.

  • Cuisines of the world
TOP 6 prancūziški desertai – apsilaižysite pirštus

Ar žinojote, jog deserto koncepcija kilusi iš Prancūzijos? Karalius Liudvikas XIV savo valdymo metais nusprendė – po iškilmingų pietų reikia nurinkti visus indus. O tada... Tada ant stalo turi atkeliauti saldūs patiekalai. Ši tradicija gana greitai prilipo ne tik karališkuosiuose rūmuose, tačiau ir šalies dvaruose. Šį kartą norime kiek plačiau papasakoti apie prancūziškus desertus. Atrinkome TOP 6 – juos, mūsų nuomone, turėtų paragauti kiekvienas save gerbiantis smaližius.

  • Healthy meal
Gaminu namuose: sveikuoliškų batonėlių receptai

Esate smaližius, tačiau stengiatės valgyti kiek sveikiau? Jei taip, tikriausiai jūsų viduje dažnai vyrauja kova – norisi kažko skanaus, tačiau reikia riboti suvartojamo cukraus kiekį. Išeitis – pasigaminti sveikesnių, o tuo pačiu ir gardžių energinių batonėlių namuose. Jie ne tik puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio, patenkins saldumo poreikį, tačiau ir suteiks energijos likusiai dienai. Siūlome jums tris receptus – išbandykite.

  • Cuisines of the world
Pasaulio virtuvė: Pietų Korėjos skoniai

Kinų virtuvė populiari visame pasaulyje. Tuo tarpu, Pietų Korėjos kulinarinės tradicijos tik po truputį užkariauja kitus žemynus. Dar nesate pažįstami su korėjietiška virtuve? Norėtumėte daugiau sužinoti apie šios šalies maistą bei valgymo papročius? Šiame straipsnyje pristatome tradicinius Pietų Korėjos valgius, skonius, o taip pat papasakojame, ko galite tikėtis apsilankę korėjietiškame restorane. Kviečiame skaityti ir praplėsti žinias apie šios valstybės gastronomiją.

  • Cuisines of the world
Tradiciniai vestuvių patiekalai skirtingose pasaulio šalyse

Tendencijos ir vestuvės – neatsiejamas duetas. Juk daugelis jaunųjų nori, jog jų šventė būtų skoninga ir šiuolaikiška. Spalvų paletė, dekoracijos, gėlės, drabužiai, maistas, muzika, fotografijos – viskas turi būti itin apgalvota ir skoninga. Visgi, reikia pripažinti – vestuvinės mados rūpi ne visiems. Daliai žmonių jaukesnė tradicinė šventė. Giminės, draugai, stalai nukloti mišrainėmis, desertų stalelis ant kurio pūpso ne tik gražuolis tortas, tačiau ir šakotis, linksmą muziką grojantys muzikantai ir vestuviniai ritualai, kurie atliekami iš kartos į kartą. Šį kartą norime tendencijas palikti už nugaros ir pakalbėti būtent apie tradicines vestuves. O tiksliau – jų maistą. Siūlome susipažinti su tradiciniais vestuvių patiekalais, kurie itin populiarūs skirtingose pasaulio šalyse.

  • Cuisines of the world
Pietryčių Azijos skoniai namuose: TOP 5 receptai

Vis daugiau lietuvaičių, pabuvojusių Pietryčių Azijos šalyse, įsimyli šio regiono gastronomiją. Ypatingi skonių deriniai, tekstūros, spalvos maiste, gomurį kutenantys prieskoniai – Pietryčių Azijos šalys išties gali pasigirti įsimintinais patiekalais. Norite šiais skoniais pasimėgauti namuose? Jei taip, siūlome jums TOP 5 receptus, kurie bent trumpam nuneš į Pietryčių Aziją. Rekomenduojame išmėginti!

  • Recipes
Smaližiams: penki naminių saldainių receptai

Ar jums pažįstama tokia situacija: esate namuose ir pagalvojote, jog norėtumėte ko nors saldaus. Peržiūrite visas spinteles tikėdamiesi rasti „užsilikusių“ saldainių. Deja, tuščia... Eiti į parduotuvę kiek tingisi. Tačiau saldumynų poreikis taip paprastai niekur nedingta. Ką tokioje situacijoje darote?

  • Recipes
Planuojantiems meksikietišką vakarėlį: receptų idėjos

Tradiciniai meksikietiški patiekalai traukia akį savo ryškiomis spalvomis, nosį kutena maloniais aromatais, o gomurį džiugina sodriais skoniais. Ne veltui šios šalies virtuvė itin populiari visame pasaulyje. Planuojate meksikietišką vakarėlį namuose? O galbūt tiesiog pritrūkote receptų idėjų? Ne bėda – norime jums pasiūlyti kelis Meksikos virtuvės inspiruotus patiekalus, kuriuos savo namuose pasigaminsite lengvai ir greitai. O skoniai jus nukels ir saulėtąją ir šurmuliuojančią Meksiką.

  • Article for all tastes
Patarimai turistams: kaip išsirinkti restoraną kelionės metu?

Skaniai pavalgyti – vienas iš gyvenimo malonumų. O ypač, atostogų metu, kai norisi pamiršti darbus, įkyrėjusią rutiną ir tiesiog mėgautis viskuo: poilsiu, įspūdžiais, puikia kompanija ir, žinoma, patiekalais, kurie tarytum suteikia sparnus.

  • Cuisines of the world
Egzotikos kampelis: tradiciniai Kambodžos patiekalai, kurių verta paragauti

Kambodža – tai šalis, kurią kiek nustelbia jos kaimynės: Tailandas ir Vietnamas. Vis dėlto, ši paslaptinga ir neatrasta Pietryčių Azijos valstybė gali pasigirti įvairiausiomis įdomybėmis: nuo įspūdingų šventyklų, žaliuojančių atogrąžų miškų, įstabios pajūrio juostos, iki skonių gausa pasižyminčios tradicinės virtuvės. Apie ją ir norime jums papasakoti kiek plačiau: pristatome Kambodžos patiekalus, kurių, viešint šioje šalyje, paragauti tiesiog būtina.

  • Cuisines of the world
Japonų virtuvė – ne tik sušiai ir ramenai: kokių japoniškų desertų verta paragauti?

Japonų virtuvė – itin populiari visame pasaulyje. Tiesa, daugeliui žmonių ji pirmiausia asocijuojasi su sušiais, ramenais ar žuvies patiekalas. Vis dėlto, norime jus užtikrinti, jog japonų virtuvė – tai kur kas daugiau. Ji remiasi filosofija, kuri sudaryta skaičiaus penki pagrindu. Patiekalai kuriami iš penkių spalvų: baltos, juodos, raudonos, žalios ir geltonos. Jie gaminami penkiais būdais: žalias maistas, verdamas maistas, ruošiamas garuose, kepamas bei kepamas ant grotelių maistas. Ir, žinoma, patiekalai būna penkių skonių: aštrūs, saldūs, rūgštūs, kartūs ir saldūs. Šį kartą straipsnį skiriame būtent saldiems patiekalams. Norime jums pristatyti japoniškus desertus, kurių paragauti išties verta.

  • Article for all tastes
Unikaliausios gyvūnų kavinės pasaulyje

Esate žmogus, kuris mėgsta laiką leisti gyvūnų apsuptyje? Ant kelių murkiantis kačiukas, kamuolį atnešantis ir uodegą vizginantis šuo, garsiai čiauškanti papūga, akvariume plaukiojanti spalvinga žuvytė  – jums laimės suteikia kiekvieno gyvūno kompanija. Jeigu šis sakinys apie jus, kviečiame skaityti straipsnį toliau. Pristatome skirtingose pasaulio šalyse esančias gyvūnų kavines. Lankantis jose galima ne tik mėgautis maistu ir gėrimais, tačiau ir skirtingų gyvūnėlių draugija. Pramoga, kuri puikiai tinka visa šeimai.

  • Healthy meal
Prieskoninės žolelės, kurias verta užsiauginti namuose

Pirmieji pavasario ženklai – kokie jie? Vieniems žmonėms tai šilto vėjo gūsis, kitiems – snieguolės žiedelis po langais, palto prasisagstymas, paukščių čiulbesys. Na, o tiems, kurie mėgsta suktis virtuvėje, pirmieji pavasario ženklai – įvairios gėrybės: švieži ridikėliai parduotuvėje ar ant palangės išdygusios prieskoninės žolelės. Būtent apie jas šį kartą ir nusprendėme pakalbėti. Sudarėme sąrašą prieskoninių žolelių, kurias, mūsų nuomone, verta užsiauginti namuose. Jos ne tik taps artėjančio pavasario pranašais, tačiau ir suteiks jūsų patiekalams puikių skonių ir aromatų.

More news 8636