This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Pokalbiai apie maistą
„Kasdienės mūsų duonos“ autorės Viktorijos receptai gimsta pagaminus patiekalus

„Kasdienės mūsų duonos“ tinklaraščio autorė Viktorija Kordiukova ne tik gamina ir kelia maisto nuotraukas į instagram‘ą. Po mados industrijos studijų ji nusprendė žengti ekologiškesniu keliu – socialinėse medijose dalinasi Žemės neteršiančiais produktais, skatina daugybę dalykų pasidaryti patiems namuose.

  • Skaitiniai visų skoniams
Lietuvos šefai dalinasi gardžių švenčių idėjomis

Artėjant švenčių sezonui, Lietuvos virtuvės meistrai kartu su HoReCa partneriais pasiūlė gardaus valgiaraščio kūrybines idėjas: gurmanišką skonių kelionę nuo pasisveikinimo iki egzotiško deserto, kviesdami pasimėgauti išskirtiniais skoniais.

  • Pasaulio virtuvė
Afrikos skoniai - Senegalo virtuvė

Senegalas – kulinariniu požiūriu įdomi Afrikos šalis, nes čia susipina įvairios maisto gaminimo tradicijos: vietinių gyventojų, aplinkinių šalių (Mauritanijos, Maroko), islamą čia atnešusių arabų bei ilgą laiką šalį valdžiusių prancūzų įtaka.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Please"

Kai dienos darosi vis trumpesnės ir tamsesnės, ryškių spalvų ieškoti nejučia imame visur: šventinėse girliandose, ryto danguje, lėkštėse, naujose, anksčiau niekada neplankytose vietose. Vienas tokių, niūrų lapkričio dangų praskaidrinanti galinčių restoranų man pasirodė saulėtų Havajų įkvėptas „Please.lt“, kurį ir nusprendžiau aplankyti tamsų ir šaltą rudens vakarą.

  • Pokalbiai apie maistą
Jolita Vaitkutė: „Virtuvė – tai vieta, kurioje atsipalaiduoju, mėgaujuosi ir kuriu”

Menininkei Jolitai Vaitkutei, rodos, visas gyvenimas yra nesibaigiantis kūrybos procesas. Virtuvė jai tarsi dar viena kūrybos oazė, kurioje ji gali kurti improvizuoti ir netikėtais skoniais stebinti save.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Marina bistro"

Aukštą kartelę ypač lengva iškelti naujiems, anksčiau niekada negirdėtiems restoranų pavadinimams. O ypatingai tokioms vietoms, kurios, socialinėje erdvėje žada tikrus skonių atradimus, prilygstančius net pačioms įdomiausioms ir netikėčiausioms maisto kelionėms. Būtent tokiais žodžiais, apie savo dienos pietus atsiliepia „Marina Bistro“.

  • Pasaulio virtuvė
Turkijos virtuvė – ne tik kebabai

Kas yra nacionalinis turkų patiekalas? Jei paklausite pačių turkų, jie ims vardinti įvairiausius mums girdėtus ir negirdėtus gardumynus, ir, tikėtina, kebabas nebus paminėtas pirmiausia, nors daugeliui iš mūsų Turkijos virtuvė asocijuojasi būtent su šiuo patiekalu.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Hop Doc Gastropub"

Rudens spalvomis nuspalvintas senamiestis šiandiena mus atvedė ne kur kitur, kaip į gero alaus gerbėjų jau spėtą pamėgti gastropub’ą - HOP DOC.

  • Skaitiniai visų skoniams
„Vegfest LT” Kalėdinė mugė - jau šį savaitgalį!

Jau rytoj sostinės prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ prasidės dvi dienas truksianti „Vegfest LT“ kalėdinė mugė. Šio renginio idėja – populiarinti veganizmą, augalinę mitybą bei sveiką gyvenimo būdą.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Bulvės. Ką iš tiesų apie jas žinome?

Sveikuoliai, ir figūra besirūpinantieji dažnai į bulves žiūri skeptiškai – esą ši daržovė kaloringa, nelabai maistinga ir organizmui iš jos mažai naudos. Ar tai tiesa? Ar iš tiesų gerai pažįstame mums tokią įprastą ir, regis, niekuo neintriguojančią bulvę?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Moss cafe"

Restoranų bei kavinukių, kuriuose pusryčiai tiekiami ištisą dieną pavadinimus galėčiau suskaičiuoti ant rankų pirštų, todėl nenuostabu, jog nauja pusryčių vieta Vilniuje - „Moss Cafe“ akimirksniu patraukė mano dėmesį.

  • Pasaulio virtuvė
Austrijos virtuvė – ko būtina paragauti?

Austrija – valstybė pačioje Europos širdyje, nenuostabu, kad šios šalies kulinarijos tradicijose susipina įvairiausių kraštų ir tautų įtakos. Patiekalų bei ingredientų įvairovę lemia ir šalies geografija bei klimatas, ir permaininga istorija – Vienoje, kuri buvo Austrijos-Vengrijos imperijos sostinė, buvo išrastas ir ištobulintas ne vienas įmantrus aukštuomenei skirtas patiekalas.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Ar tikrai nevalgyti vakarienės - sveikas pasirinkimas?

Senas posakis byloja: Pusryčius suvalgyk pats, pietus pasidalink su draugu, o vakarienę atiduok priešui. Norintys numesti svorio taip pat tikriausiai ne kartą yra girdėję patarimų nevalgyti po 18 val., rinktis kuo lengvesnę vakarienę arba išvis jos atsisakyti. Ar tokia taktika tikrai teisinga?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Kamikadzė“

Legendiniu dažnai pavadinamas japoniško maisto restoranas Vilniuje „Kamikadzė“ savo lankytojus ilgą laiką džiugino kokybiškais, tačiau limituotais dienos pietumis. Įsimintinu jų skoniu ne kartą mėgavausi ir aš, bet, turiu pripažinti, šio japoniško maisto pasiilgdavau ne tik dienomis, bet ir vakarais.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Arbata - kokią rinktis ir kaip gerti?

Šiltos, kvapnios arbatos puodelis - kaip tik tai, ko reikia vėsią darganoto rudens dieną. Tik štai pasirinkti tinkamiausią gali būti painoka - juk arbatos rūšių ir ruošimo būdų tiek daug... Ar yra vienas, geriausias, šios gėrimo ruošimo ir vartojimo būdas?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Mangal"

Šiandieną, smagiai riedant paspirtukais, visai naujai išklotu laisvės alėjos grindiniu, akis užkliudė restoranėlis, kurio anksčiau nebuvome pastebėję. Sakote kas gi tai? O gi restoranas MANGAL!

  • Skaitiniai visų skoniams
Šviežių idėjų gūsis Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF

Kartą metuose parodų ir kongresų centras „Litexpo“ pakvimpa aromatais iš viso pasaulio, nes čia vyksta didžiausias Baltijos šalyse maisto produktų rinkos įvykis – Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF.

  • Skaitiniai visų skoniams
Rudens Gastronomijos savaitė 2019

Jau septintą kartą vyks Lietuvos Gastronomijos savaitė, tad kviečiame pasžiymėti kalendoriuose lapkričio 4–10 d. ir laukti šio renginio kartu su meniu.lt.

  • Skaitiniai visų skoniams
„Holigans“ naujienos – europietiški patiekalai su Azijos prieskoniu ir milžiniškas sveikuoliškų tortų asortimentas

Vilniuje įsikūręs vegetariškas restoranas „Holigans“ vakar pristatė savo naująjį – rudens ir žiemos valgiaraštį. Į renginį susirinkę tinklaraštininkai ragavo tandūre gamintus užkandžius bei karštuosius patiekalus ir įvairius saldumynus.

  • Skaitiniai visų skoniams
Lietuvos jaunieji šefai skina pergales Kinijoje

Tarptautiniame jaunųjų šefų čempionate „International Young Chefs Challenge“, Kinijoje, Lietuvos jaunieji meistrai Erikas Janerikas ir Rokas Ragauskas iškovojo sidabro medalius.

  • Pasaulio virtuvė
Bao bandelės – sparčiai populiarėjantis pasaulyje kiniškas užkandis,

Jei mėgstate Tolimųjų Rytų virtuvę, bao bandelės jums tikrai pažįstamos; pastaruoju metu jos vis dažniau randa vietos ir ant europiečių stalo kaip lengvas užkandis ar net pagrindinis patiekalas. Kas lėmė šių bandelių populiarumą?

  • Pokalbiai apie maistą
Fausta Marija Leščiauskaitė: „Mano silpnybė – maistas”

Kelionės, skaitymas, brangiausi žmonės ir, žinoma, maistas – tai svarbiausi gyvenimo stebuklai „Užkalnio” žurnalo vyriausiajai redaktoriai Faustai Marijai Leščiauskaitei, kurie jos gyvenimui suteikia spalvas ir daro jį kur kas įdomesnį.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Piccolini"

Atrodo, jog Teatro aikštės pašonėje Klaipėdoje įsikūręs restoranas „Piccolini“ niekada nebūna tuščias. Kaskart praeidama pro šią vietą matau restorano duris varstančius lankytojus, o užsukusi vidun - be atokvėpio salėse besisukančias padavėjas. Išsiaiškinti, kodėl „Piccolini“ taip traukia klaipėdiečius ir miesto svečius, keliavau vieną šeštadienio popietę.

  • Pasaulio virtuvė
Ar nacionaliniai lietuviški patiekalai – tikrai nacionaliniai?

Lietuviškos virtuvės istorija yra įvairi: nuo viduramžių aukštuomenės valgymo papročių ir paprastų valstiečių grūdinių patiekalų iki šių dienų tradicijų, perimtų iš kitų šalių. Tačiau ar tradicinis maistas tikrai yra nacionalinis?

More news 8701