This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

News from restaurants, cafes, bars

Virtuvės šefų patarimai ir maisto gamybos subtilybės

Atėjus šiltajam sezonui, kuomet aplinkui viskas žaliuoja, žydi, pabėgame iš miesto, daugiau laiko leisdami gamtos apsuptyje su smagia kompanija, maistą ruošiame lauko kepsninėse, suteikdami dūmo aromatą ir atrasdami mėgstamus skonius. Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė narius, virtuvės šefus, HoReCa partnerius ir vietinių ūkių atstovus į kaimo turizmo sodybos „Vytauto kaimas“ erdvią lauko terasą šalia Baluosio ežero, Aukštadvario r.

  • Article for all tastes
Pažintis su tinklaraščio „Samčio užrašai“ autore Odeta Kudopčenkiene: „Aš už skanų ir paprastą maistą – kaip ir mano sekėjai“

Su tinklaraščio „Samčio užrašai“ autore Odeta Kudopčenkienė tariamės dėl interviu, kai moteris atostogauja Kanarų salose. Tad ir pokalbis su ja – spinduliuojantis atostogų nuotaika. Aptariame ispanišką virtuvę, maistą kelionių metu. Žinoma, pasigilinu ir tinklaraščio subtilybes – Odeta papasakoja apie jo kūrimo užkulisius bei užsimena, kas gi, rašant maisto blogą, jai sunkiausia. Tad kviečiu skaityti šį, šiltą interviu, ir susipažinti su Odeta. Esu tikra, jog perskaitę tikrai norėsite užsukti į jos tinklaraštį ir išbandyti bent vieną receptą.

  • Article for all tastes
Pažintis su virtuvės šefe bei maisto tinklaraštininke Marija Nenachova: „Virėjas turi pradėti savo karjerą nuo juodžiausių darbų“

Receptai, maistas ir motinystė – tai trys žodžiai, kuriais savo tinklaraštį apibūdina virtuvės šefė Marija Nenachova, instagram sekėjams pažįstama Marijazili vardu. Šioje paskyroje galima atrasti galybę įvairiausių receptų, kurie pateikiami tiek nuotraukų bei aprašymų, tiek video formatu. O taip pat ir pokalbių apie motinystę, pirmąsias patirtis auginant vaikelį. Susidomėjote? Norite daugiau sužinoti apie Mariją ir jos tinklaraštį? Kviečiu skaityti mudviejų interviu, kuriame šnekamės tiek apie pirmąsias patirtis virtuvėje, tiek apie tinklaraščio užkulisius.

  • Food talks
Tinklaraščio „Lengva virtuvė“ autorė bei saviugdos specialistė Lina Špokė: „Dėmesys ir rūpestis sau turi būti kasdieniniai“

„Maisto gamyba, tinklaraštis – tai tik viena iš mano savirealizacijos formų“ – neslepia mano pašnekovė, tinklaraščio „Lengva virtuvė“ autorė Lina Špokė. Ir išties, žvelgdama į moters socialinių tinklų įrašus, susidarau įspūdį, jog ji – daug pomėgių ir užsiėmimų turintis žmogus. Žinoma, viename straipsnyje visas moters aistras aptarti – gana sudėtinga. Tad didžiausią dėmesį skiriame pagrindinei temai – maisto gamybai ir tinklaraščiui. Vis dėlto, pakalbame ir apie saviugdą, savęs pažinimą, mat Lina – saviugdos bei neurografikos specialistė. Susidomėjote? Kviečiu skaityti ir susipažinti su mano pašnekove.

  • Food talks
Maisto tinklaraštininkė Indrė Žemaitytė: „Socialinėje erdvėje kritinis mąstymas yra būtinybė“

Interviu metu su Indre ir kalbamės apie tinklaraštį, užgimusį pomėgį gaminti, estetiką, maisto fotografiją. Tuo pačiu, paliečiame ir kitą svarbią temą – valgymo sutrikimus. Mano pašnekovė pasidalina savo asmenine patirtimi ir iššūkiais, su kuriais teko susidurti. Kviečiu skaityti, kiek labiau pažinti Indrę, o tuo pačiu – apsilankyti jos paskyroje: manau, jog tikrai atrasite įdomių receptų, kuriuos išbandysite ir savo namų virtuvėje.

  • Food talks
Pokalbis su konditere Laima Vizbariene: „Mes pirmiausia valgome akimis“

Konditerę Laimą Vizbarienę atrandu instagrame – nesibaigiančiame nuotraukų sraute akis užkliūna už išskirtinių desertų fotografijų. Pyragaičiai, kurie atrodo tarytum aksomu dengtos papuošalų dėžutės, pastelinių spalvų skulptūriški tortai, vaisių formą ir net tekstūrą atkartojantys skanėstai – turiu pripažinti, Laimos kuriami desertai išties vilioja. Pokalbio metu su moterimi ir šnekamės apie užgimusią meilę konditerijai, darbo užkulisius, šiuo metu jos vedamus mokymus

  • Food talks
Tinklaraščio „Virtuvė be gliuteno“ autorė Indrė Juknevičienė: „Net padavėjai ar virtuvės šefai ne visada žino, kas yra glitimas“

Apie Indrę Juknevičienę, maisto tinklaraščio „Virtuvė be gliuteno“ autorę, sužinojau klausydamasi vienos radijo laidos. Moteris ten pasakojo apie nuo kūdikystės diagnozuotą ligą – celiakiją. Tai – lėtinė plonosios žarnos liga, kuriai būdingas gleivinės pažeidimas, sukeliamas kviečių, o taip pat ir miežių bei rugių baltymo – gliuteno (dar sinonimiškai vadinimas glitimu). Ši liga, genetinį polinkį turintiems žmonėms, gali sukelti ne tik nemalonius simptomus, tačiau ir pažeisti organus.

  • Recipes
Idėjos Velykų stalui: ką skanaus pasigaminti?

Koks jūs žmogus: ar tas, kuris Velykoms jau pasiruošė ir suplanavo šventinį meniu? Ar visgi tas, kuris paskutinę akimirką susivokė, jog dar niekuo nepasirūpino? Jei esate antrasis tipas, nervintis tikrai nereikia. Produktų dar spėsite nusipirkti, o patiekalų idėjomis už jus pasirūpino Meniu.lt. Štai keli pavasariški receptai, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą ir pradžiugins šeimos narius.

  • Healthy meal
Pokalbis su „Plantastic blondie“ autore Aistė Aužbikavičiūte: apie vaikystės sentimentus, augalinę mitybą bei tinklaraščio subtilybes

Esate veganė (-as)? O galbūt augalinė mityba jums tiesiog nėra svetima ir į savo kasdienį racioną bandote įtraukti daugiau patiekalų be gyvulinės kilmės ingredientų? Jei taip, tikiu, jog jums bus įdomu susipažinti su mano pašnekove – Aiste Aužbikavičiūte. Mergina – maisto tinklaraščio „Plantastic blondie“ autorė. Įdomūs veganiški receptai, didelis dėmesys ne tik aprašymams, tačiau ir estetikai, maisto fotografijai – tai įspūdis, kurį susidariau ruošdamasi mudviejų su Aiste pokalbiui. Šias temas ir aptariame bendraudamos. Tad kviečiu paskaityti ir atrasti (jeigu iki šiol dar neatradote) Aistę ir jos tinklaraštį.

  • Food talks
Konditerė Erika Lapaitė-Bružienė: „Neklaidinkite savo klientų – jūsų gaminyje cukraus yra“

Vaikystėje užgimusi meilė konditerijai, desertai be glitimo bei rafinuoto cukraus, mokymai konditerijos studijoje, klasikiniai skoniai ir žaidimas su jais – tai kelios temos, kurias paliečiame mūsų pokalbyje. Tad kviečiu skaityti ir susipažinti su Erika.

  • Food talks
Pokalbis su virtuvės šefu Pauliumi Strasevičiumi: „Maistas turi atrodyti taip, kad burnoje kauptųsi seilės“

Ambicingas, daug dirbantis ir siekiantis savo svajonių – tokį įspūdį apie savo pašnekovą Paulių Strasevičių turėjau dar iki mudviejų interviu. Turiu pripažinti – jo atsakymai tik patvirtino mano išankstinę nuomonę. Vaikinas – išties mėgaujasi savo veikla, todėl negaili tam laiko ir energijos. Daugiametė patirtis maitinimo sektoriuje, net keturios parašytos knygos (beje, pokalbio metu Paulius išduoda, jog greitai laukia ir dar viena), vadovavimas kulinarijos studijai „Kitchen Obsession“.

  • Article for all tastes
Pavasario meniu skoniai ir spalvos

Atbundant gamtai, kalantis pirmiesiems pumpurams ir želmenų daigams virtuvės kūrėjai siūlo idėjų virtuvėje semtis iš gamtos, kurti pavasario žaluma alsuojantį, įkvėptą šviežumo ir ypatingų skonių, praturtintą vertingomis maistinėmis medžiagomis, spalvų įvairove kupiną valgiaraštį.

  • Food talks
Pažintis su tinklaraščio „Paprasta gaminti“ autore Karina Kulevičiene: „Aš visada buvau už tai, kad žmonės maistą gamintųsi namuose“

Jeigu kada nors gaminote tortą, tikriausiai žinote, kiek laiko, įgūdžių, o taip pat ir skirtingų produktų tam reikia. Vis dėlto, mano pašnekovė Karina Kulevičienė šiam teiginiui prieštarauja. Savo tinklaraštyje „Paprasta gaminti“ ji siūlo išbandyti tortų, kuriuos sudaro vos penki ingredientai, receptus. Išties paprasta, o rezultatas, kaip sako pati Karina: „Pasaka!”.

  • Food talks
Stambule gide dirbanti Greta Dalyaprak: „Jei keliaujate į Stambulą, negalvokite ką ir kur valgysite – palikite tai man“

Pirmą kartą Gretą Dalyaprak pamačiau prieš kelerius metus youtube. Mergina, savo kanale, dalinosi video, kuriuose rodė tiek gyvenimo Stambule akimirkas, tiek išsamiai pasakojo apie savo pomėgius: gastronomiją, knygas, namų interjerą. Manau, jog rubrikai „Pokalbiai apie maistą“ Greta – puiki pašnekovė. Jos meilė maistui, stalo estetikai, o taip pat ir žinios apie Turkiją bei šios šalies gastronominę kultūrą – tai temos, kurias ir bandome apčiuopti šiame interviu.

  • Food talks
Pokalbis su maisto tinklaraštininke Aušra Trasauskaite: apie subalansuotą mitybą, tinklaraščio užkulisius bei Suomijos gastronomiją

Jeigu internete esate ieškoję receptų, tikriausiai maisto tinklaraštis „Skanauk su Aušra“ jums jau pažįstamas. Jo autorė Aušra Trasauskaitė pripažįsta, jog savo gyvenime yra išbandžiusi daug įvairiausių mitybų: nuo veganizmo iki becukrės dietos. Visgi, šiuo metu moteris valgo viską – nespaudžia savęs į rėmus ir įvairiausiais receptais dalinasi tiek tinklalapyje, tiek socialiniuose tinkluose.

  • Food talks
Maisto tinklaraštininkė Justina Zigmantė: „Man labai patinka būti nepriklausomai nuo nei vieno produkto“

Jeigu jau skaitote straipsnį rubrikoje „Pokalbiai apie maistą“, tikriausiai gastronomijos tema jums nėra svetima. O jei taip – tikiu, kad bent jau kartkartėmis užklystate į įvairius maisto tinklaraščius pažiūrinėti, kokių gi įdomių receptų ten yra. Šį kartą mano pašnekovė – tinklaraščio „Allergy Friendly Recipes“ autorė Justina Zigmantė. Jau vien pavadinimas išduoda, jog šis tinklaraštis – nišinis.

  • Food talks
Virtuvės šefas Tadas Eidukevičius: „Maistas gali nešti filosofinę žinutę, galbūt net nagrinėti socialines problemas“

Darbas virtuvės šefu: tai amatas ar vis dėlto kūryba, meno rūšis? Mano pašnekovas Tadas Eidukevičius teigia, jog virėjas gali būti tiek amatininkas, tiek menininkas. Pats jis  – profesionalus šefas, turintis tiek universitetinį išsilavinimą, tiek patirties darbuojantis fine dining restoranuose. Tad ir kriterijus sau kelia nemenkus: jo gaminamas maistas turi ne tik būti skanus ar gerai atrodyti, tačiau ir būti meno kūriniu – nešti žinutę

  • Article for all tastes
Tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina Požienė: „Žmonės pasiilgę paprasto, naminio, mamos maisto“

Ruošdamasi pokalbiui su maisto tinklaraščio „Receptų kolekcionierė“ autore Karina Požiene, jos instagrame atrandu netikėtą faktą – moteris pripažįsta itin nemėgstanti kalbėtis telefonu. Vis dėlto, gyvai susitikti mums kiek sudėtinga, mat aš gyvenu Lietuvoje, o mano pašnekovė – Vokietijoje. Tad surizikuoju: susiskambiname ir Karina tik nusijuokia – nors kalbėtis telefonu ar per programėles nemėgsta, tikrai perlips per save. Pokalbio metu aptariame daug įdomų temų. Tad kviečiu paskaityti.

  • Food talks
Trečią restoraną Kaune atidarantis Augustinas Bakutis: „Sudėtingiausia – sukurti restorano idėją, kuri atlaikytų išbandymus“

„Kai buvau jaunesnis, buvau žymiai didesnis svajoklis nei dabar“ – interviu pradžioje pripažįsta mano pašnekovas, virtuvės šefas bei restoranų Kaune savininkas Augustinas Bakutis. Reikia pripažinti, jog tiek svajonių, tiek drąsos jas įgyvendinti Augustinui tikrai netrūko: darbas pas pasaulinio lygio virtuvės šefą Gordoną Ramzį, kelionė motoroleriu po pasaulį, pažintis su skirtingomis kultūromis ir įgautų žinių pritaikymas Kaune, atidarant bei puoselėjant savo restoranus.

  • Food talks
Pokalbis su tinklaraščio „Skonio burtai“ autore Natalija Glazunova: apie sveiką mitybą, aktyvų gyvenimo būdą ir kūrybos užkulisius

„Sportas, sveika mityba, receptai, idėjos – tai aš“ – tokiais žodžiais instagram profilyje „Skonio burtai“, kurį šiuo metu seka daugiau nei 12 tūkst. žmonių, prisistato mano pašnekovė Natalija Glazunova. Visgi, reikia pripažinti, jog moteris kiek kuklinasi. Pareigūnė, dviejų mergaičių mama, žygių gamtoje mėgėja, subalansuotos mitybos ir sporto entuziastė, maisto tinklaraštininkė, o dabar jau ir elektroninės parduotuvės įkūrėja – įvairiausių veiklų ir pomėgių Natalijos gyvenime tikrai nestinga. Visas šias temas ir bandome bent šiek tiek apčiuopti mūsų pokalbyje.

  • Food talks
Knygos „Zuikio receptai“ autorė Jolanta Ščipokė: „Viskas prasideda nuo tėvų ir jų pavyzdžio: tiek mityboje, tiek gyvenime“

Tikriausiai, visiems mums kartais pasitaiko dienų, kai maisto ruoša patampa „misija neįmanoma“. Ir ne dėl to, jog tingisi stovėti prie puodų. Idėjų trūkumas – štai kas mūsų didžiausias priešas. „Avižų košę jau valgiau pusryčiams, vakarykštės sriubos antrą dieną iš eilės nenoriu, salotoms neturiu pakankamai ingredientų...“ – bandome regzti mintį, ką gi skanaus ir įdomaus galėtume pasigaminti. Ir, reikia pripažinti, dažniausiai tokia „fantazijos krizė“ pasibaigia eiliniu sumuštiniu.

  • Food talks
Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ autorė Skirmantė Sirevičienė: „Iki šiol negaliu nuspėti, kuris įrašas sudomins sekėjus, o kuris – ne“

Ar žinote tą jausmą, kai nusprendžiate ką nors pasigaminti, susirandate receptą internete ir tenka nusivilti – ingredientų sąraše tiek daug visokių vingrybių, jog norint viską įsigyti, reikia vykti net ne į vieną parduotuvę? Jei ši patirtis jums pažįstama, apsilankykite mano pašnekovės Skirmantės Sirevičienės tinklaraštyje „Raudona virtuvė“. Moteris sako, jog jos keliami receptai – subalansuoti visai šeimai. O jiems reikalingi produktai – randami kone visų namų šaldytuvuose.

  • Food talks
Pašnekesys su maisto fotografe Skaiste Malevskiene: „Kiekviena nuotrauka turi savo herojų“

Pirmasis karantinas, kuris buvo paskelbtas dar 2020-ųjų pavasarį, žmonėms atnešė skirtingas emocijas: vieni buvo kupini baimės, nežinomybės jausmo. Kiti – džiaugėsi galimybe pailsėti nuo įgrisusios rutinos, skubos ir mėgavosi laiku namuose. Mano pašnekovė Skaistė Malevskienė šį laikotarpį išnaudojo prasmingai: įsigijo profesionalų fotoaparatą ir nusprendė ne tik įvaldyti jo technines galimybes, tačiau ir išmokti maisto fotografijos subtilybių.

  • Restaurants reviews
Restorano apžvalga: "INDI"

Šaltu oru visada norisi suvalgyti kažką šilto ir gal kiek aštresnio. O jei dar restoranas pažada šiek tiek naujovių ir maisto ne tik iš mūsų gimtinės virtuvės, reikia būtinai užsukti. Tad turbūt nenuostabu, jog atsidūrėme Indiškų patiekalų restorane - INDI.

More news 8531