This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant

News from restaurants, cafes, bars

  • Article for all tastes
Konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė iškovojo aukso medalį

Liuksemburge konditerijos virtuozė Dovilė Valentienė Lietuvai iškovojo aukso medalį individualioje rungtyje meninė šokoladinė skulptūra („Pastry Artistic-Chocolate showpiece“) viename prestižiškiausių, karščiausias madas diktuojančių pasaulio kulinarijos čempionatų „Culinary World Cup 2022“, Expogast | Villeroy & Boch Culinary World Cup, kuriame susirungia talentingiausi, kūrybiškiausi, išradingiausi profesionalūs meistrai.

  • Recipes
Idėjos priešpiečių dėžutėms: ką skanaus nusinešti į darbą?

Jeigu jau skaitote šį straipsnį, tikriausiai jums, kaip ir daugeliui iš mūsų, trūksta idėjų – kokį patiekalą šį kartą nusinešti į darbą? Kriterijai priešpiečių dėžučių patiekalams gana aiškūs: skanu, sotu, galimybė valgyti iš karto arba pasišildyti mikrobangų krosnelėje, kuo mažiau pašalinių kvapų – juk nesinori, jog kolegas trikdytų žuvies aromatas arba dar koks nors labai specifinis kvapas. Taigi, siūlome jums kelias receptų idėjas. Pasigaminsite iš vakaro, ryte nusinešite į darbą, o išalkę galėsite džiaugtis dar nenusibodusiu  ir skaniu maistu.

  • Recipes
Skanu ir sveika: penkios glotnučių receptų idėjos

Jaučiate, jog atšalus orams jums trūksta energijos? Norisi tik susisukti į šiltą pledą ir drybsoti ant sofos? Panašią savijautą šaltuoju sezonu patiria daug žmonių. Vis dėlto, darbai ir kitos veiklos nelaukia, tad dažnai tenka perlipti per save ir sukandus dantis daryti tai, ko galbūt nesinori. Nieko nenustebinsime: jeigu norite turėti daugiau energijos ir motyvacijos, reikia stengtis daugiau pajudėti, kokybiškai išsimiegoti, atrasti darbo ir poilsio balansą ir, žinoma, sveikai maitintis. Šiame straipsnyje jums norime pasiūlyti penkias glotnučių receptų idėjas. Tai kokteiliai, kurie ne tik skanūs, tačiau ir sveiki, suteikiantys energijos dienos pradžiai. Rekomenduojame išbandyti!

  • Article for all tastes
Can Can skelbia prizų laimėjimo konkursą užsakantiems per QR kodus

Šiandieną visuose Can Can restoranuose startavo konkursas, kurio metu galima laimėti išties vertingus prizus! Viskas ką reikia padaryti, tai pateikti užsakymą per QR kodą esantį ant staliuko. Po atliktos registracijos ir pateikto užsakymo, restorano lankytojų duomenys automatiškai įtraukiami į konkurso dalyvių sąrašą. Laimėtojai burtų keliu bus išrinkti iki 2023 m. sausio 12 d. Linkime visiems sėkmės! Meniu.lt komanda

  • Restaurants reviews
Pokalbis su "kitchen Rules" apie QR kodų užsakymų valdymo ir atsiskaitymo sistemą

Vakar vykusioje gyvoje diskusijoje su "kitchen Rules" įkūrėjomis bei restoranų valdymo ekspertėmis Ieva ir Jurgita, kalbėjome apie inovacijų svarbą restorano užsakymų valdymo ir aptarnavimo procese. Kaip jau šiandieną dalyje Lietuvos restoranų veikiantis Meniu.lt sukurtas QR užsakymų funkcionalumas padeda optimizuoti personalo kaštus ir padidinti pardavimus.

  • Article for all tastes
Po įnirtingos kovos paskelbtas geriausias šių metų Lietuvos virėjas

Praėjusį savaitgalį tarptautinės svetingumo parodos „Taste Vilnius HoReCa 2022“ metu paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas. Juo tapo Ignas Damanskas, dirbantis Danijoje ir pirmą kartą Lietuvos gastronomijos pasaulyje sublizgėjęs dar 2016 m., kai užėmė trečią vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate. Antroji vieta šiais metais atiteko Ernestui Žitkauskui, restorano „Amandus“, trečioji – Andriui Vasilenkai, restorano „Siesta“ šefui. Iš viso dėl geriausio Lietuvos virėjo vardo šiais metais varžėsi šeši virtuvės profesionalai, į konkursą „Geriausias Lietuvos virėjas 2022“ patekę po Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LVVKA) vykdytos atrankos.

  • Recipes
Rudeniškų pyragų receptų idėjos

Kaip praleistumėte idilišką rudens dieną? Galbūt rytą pradėtumėte ilgu pasivaikščiojimu parke, grožintis spalvingais lapais? Pietums valgytumėte šiltą moliūgų sriubą? Eitumėte rinkti obuolių? Ieškotumėte išėjimo kukurūzų labirinte? O gal išsikeptumėte purų, kvapnų rudenišką pyragą ir, drauge su artimais žmonėmis, šiltai susėdę prie židinio jo ragautumėte? Jeigu šis, paskutinis vaizdinys, jums pasirodė patrauklus – įgyvendinkite jį. O tam, jog nereikėtų mąstyti, kokį pyragą pasigaminus, siūlome kelias receptų idėjas.

  • Cuisines of the world
Gurmanams: prancūziški sūriai, kurių verta paragauti

Ar žinojote, jog pasaulyje yra beveik 2000 skirtingų sūrių rūšių? Išties milžiniškas skaičius, todėl aptarti visus juos viename straipsnyje – misija neįmanoma. Dėl šios priežasties nusprendėme kiek susiaurinti temą ir pašnekėti apie prancūziškus sūrius. Juk Prancūzija savo sūriais garsėja visame pasaulyje! Tad jeigu esate gurmanas ir mėgstate ragauti skirtingus sūrius, siūlome paskaityti. Tikriausiai, dalį šiame straipsnyje minimų sūrių jau esate ragavę. Tačiau tikimės, jog atrasite ir dar negirdėtų, nematytų ir neskanautų sūrių.

  • Recipes
Artėjant Helovynui: 5 receptų su moliūgais idėjos

Nenumaldomai artėja šiurpiausia metų naktis – Helovynas. Siaubo filmai, išradingi kostiumai, bauginančios namų ir lauko dekoracijos, moliūgų skaptavimas – reikia pripažinti, šios tradicijos po truputį atkeliavo ir į Lietuvą. Tiesa, dažnam iš mūsų kyla klausimas: ką, išskaptavus moliūgą, daryti su jo minkštimu ar sėklomis? Juk išmesti nesinori. Dėl šios priežasties siūlome jums penkias receptų idėjas. Išmėginkite ir Helovyno naktį galėsite džiaugtis ne tik puikiomis dekoracijomis, tačiau ir skaniais patiekalais.

  • Article for all tastes
Egzotiniai vaisiai, kurių būtina paragauti keliaujant

Visada noriai išbandote naujus, dar nematytus produktus? Kelionių metu stengiatės paragauti kuo daugiau vietinių patiekalų? Nebijote eksperimentuoti virtuvėje ir išbandyti naujus derinius? Jei taip, esate ne tik smalsus žmogus, tačiau ir drąsus valgytojas. O tai reiškia, jog šis straipsnis būtent jums! Siūlome paskaityti apie egzotinius vaisius, kurių būtina paragauti keliaujant (tiesa, dalį jų, šiais laikais, jau galima įsigyti ir Lietuvoje). Kai kurie iš jų – saldūs ir priverčiantys pasijusti tarytum devintame danguje. Kiti – pasižymi savitomis savybėmis. Daugiau apie tai – šiame tekste.

  • Article for all tastes
Geriausio Virėjo konkurse nauji talentai!

Po 4 metų pertraukos į Lietuvos gastronomijos pasaulį sugrįžta konkursai „Geriausias Lietuvos Jaunasis Virėjas 2022“ ir „Geriausias Lietuvos Virėjas 2022“, skaičiuojantys jau 19-kos metų istoriją nuo pirmųjų čempionatų „Geriausi Metų Virėjai 2003“ ir „Jaunieji virėjai 2005“.

  • Cuisines of the world
Restoranai, įsikūrę unikaliose pasaulio vietose

Tikriausiai sutiksite, jog einant į restoraną, svarbiausia – maisto kokybė. Visgi, reikia pripažinti, jog yra ir daugiau niuansų: aptarnavimas, atmosfera, lokacija, interjeras... Šį kartą norime jums papasakoti apie restoranus, kurie garsėja ne dėl savo unikalių meniu, tačiau dėl vietų, kuriose jie įsikūrę. Žinoma, nesakome, jog maistas ten prastas. Anaiptol. Tačiau svečiai čia atvyksta norėdami pavalgyti vietoje, kurioje anksčiau jie dar nėra mėgavęsi pietumis ar vakariene.

  • Food talks
Pažintis su maisto tinklaraštininke Loreta Karaliūniene: „Kuo patiekalas paprastesnis ir ingredientų sąrašas trumpesnis, tuo skaitytojams jis patrauklesnis“

Septyneri metai – tiek laiko savo maisto tinklaraštį „Lorjus“ kuria mano pašnekovė Loreta Karaliūnienė. Moteris neslepia, būta visko, netgi pertraukų, kurių metu nekeldavo jokių naujų receptų. Tačiau iš karto pasidžiaugia, jog ištikimiausi skaitytojai nuo jos nepabėgo. Šiame interviu su Loreta kalbamės apie jos vaikystę, tinklaraštį, mitybos įpročius, aistrą daržininkystei bei ūkininkystei. O straipsnio pabaigoje tinklaraštininkė pasidalina rudenišku obuolių pyrago su varške ir cinamonu receptu. Tad kviečiu skaityti mudviejų pokalbį ir išbandyti pyrago receptą – šąlant orams jis tikrai sušildys iš vidaus.

  • Food talks
Maisto tinklaraščio „Itsmevelina“ autorė Evelina Švaikauskaitė: „Tinklaraštyje atsispindi mano pačios mitybos įpročiai“

„Tinklaraštis atspindi ne tik mano aistrą maisto gaminimui, bet ir mano asmeninius mitybos įpročius. Stengiuosi, kad mano maisto racione nuolatos vyrautų įvairovė“, – teigia mano pašnekovė Evelina Švaikauskaitė. Ir išties, receptų įvairovės jos tinklaraštyje „Itsmevelina“ nestinga: nuo purių rikotos blynelių ar rudeniškam orui puikiai tinkančio obuolių trupiniuočio, iki įvairiausių sriubų, troškinių, paukštienos, veganiškų patiekalų ir kt. Jeigu trūksta idėjų, ką gi skanaus pasigaminus, rekomenduoju apsilankyti. Na, o su Evelina, šiame interviu, kalbamės apie jos atrastą meilę gaminti, gyvenimą Olandijoje, tinklaraštį, maisto fotografiją, kitų šalių virtuves. Kviečiu skaityti.

  • Cuisines of the world
Singapūro virtuvė – skirtingų kultūrų katilas lėkštėje

Spindintys dangoraižiai, įspūdingi parkai, futuristinė atmosfera, preciziška tvarka, itin griežtos taisyklės ir kultūrinė įvairovė – taip galima apibūdinti Singapūrą. Pietryčių Azijoje esantis miestas-valstybė iš pirmo įspūdžio gali pasirodyti be galo šiuolaikiškas ir vakarietiškas. Vis dėlto, ne be reikalo jis dažnai vadinamas vartais tarp Vakarų ir Rytų. Šiame mieste Azijos kultūros bei senųjų papročių ir tradicijų ne ką mažiau nei šiuolaikiškų atributų. Šį kartą norime jums papasakoti apie Singapūro virtuvę, kurioje vyrauja pietryčių Azijos skoniai. Tačiau tuo pačiu juos paįvairina ir gastronominė įtaka iš vakarų. Kviečiame skaityti ir sužinoti apie Singapūro nacionalinius valgius kiek daugiau.

  • Recipes
Virtuvės šefas Erikas Janerikas, restoranas „EGO SPA“ ir virtuvės šefas Rokas Ragauskas, restoranas „Surr“

Vėžienė su obuolių – krevečių kapotiniu, vėžių majonezu, pastarnoko traškučiu.

Laikinosios sostinės tarpukario patiekalų šiuolaikinė interpretacija

Šiais metais Kauno miestui suteiktas „Europos kultūros sostinės 2022“ vardas. Ta proga Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija virtuvės kūrėjus pakvietė atsigręžti į unikalią Kauno gastronomijos istoriją. Atveriant kulinarinį identitetą, kurti unikalius su Kauno miesto istorija susijusius patiekalus, eksperimentuoti su skoniais ir nudžiuginti svečius, kviečiant mėgautis šiuolaikine jų interpretacija ir skonių derme.

  • Food talks
Pokalbis su tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore Kotryna Remeikaite: „Niekada nesitikėjau, kad mano kuriamas turinys įtrauks tiek daug žmonių – man tai labai didelė laimė“

Susisiekusi su Kotryna Remeikaite, tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore, sužinojau, kad mergina kaip tik ruošiasi savo vestuvėms. Tikrai ne pats patogiausias laikas interviu. Vis dėlto, Kotryna man pažada – po vestuvių ji į klausimus tikrai atsakys. Ir tai padaro savo atostogų Balio saloje metu – už tai jai esu labai dėkinga. Mudviejų pašnekesys – išties įdomus. Kotryna papasakoja tiek apie savo požiūrį į mitybą, tiek pasidalina tinklaraščio „virtuve“. Tad kviečiu skaityti, pažinti merginą kiek išsamiau, o tuo pačiu – apsilankyti jos instagram paskyroje (@konorsskanaus), kurioje atrasite daug puikių receptų.

  • Recipes
Dvi seserys – vienas tinklaraštis: apie „Skanumynas“ paskyrą pasakoja Daina Perveneckaitė

Įprastai kalbinu maisto tinklaraštininkus, kurie dirba vieni – patys nusprendę susikurti paskyrą jie atlieka visus darbus: tiek galvoja receptų idėjas, tiek gamina patiekalus, juos fotografuoja, aprašo, bendrauja su sekėjais ir pan. Tačiau už tinklaraščio „Skanumynas“ instagram paskyros slepiasi du veidai – seserys Daina ir Justė Perveneckaitės. Šiame interviu kalbinu vyresniąją seserį Dainą, kuri sutiko papasakoti apie tinklaraščio užkulisius, judviejų su sese meilę kulinarijai, darbų pasiskirstymą. Tad kviečiu skaityti. Beje, straipsnio pabaigoje rasite ir puikų, rudenišką receptą – veganišką obuolių pyragą be kviečių. Jei svarstote, ką skanaus pasigaminti atvėsus orams, rekomenduoju išbandyti.

  • Cuisines of the world
Maisto festivaliai, kuriuose dar spėsite apsilankyti šiemet

Po vasaros karščių, ruduo užklupo kiek netikėtai. Marškinėlius trumpomis rankovėmis pakeitė jaukūs megztiniai, pasivaikščiojimus pajūriu – sofa ir mėgstamas serialas, o piknikus parke – šiltos sriubos ar troškiniai namuose. Vis dėlto, ruduo dar tikrai nereiškia, jog būtina užsidaryti viduje... Pristatome jums skirtingose pasaulio šalyse organizuojamus maisto festivalius, į kuriuos spėsite nukeliauti dar šiemet. Tegul šis ruduo tampa gastronominiu rudeniu!

  • Food talks
Pažintis su tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore Karolina Dagilyte: „Man svarbu originalumas – juk jis žmones žavi“

Su Karolina Dagilyte, tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore, susiskambiname trečiadienio pavakarę. Mergina jau pabaigusi savo dienos darbus, todėl noriai skiria man valandėlę pašnekesiams apie maistą, gyvenimo tarpsnį Anglijoje, tinklaraštį ir ateities planus. Pokalbis su Karolina man buvo malonus ir šiltas – manau, jog pavyko pabendrauti išties smagiai ir apie tinklaraštininkę sužinojau daug įdomybių. Tad kviečiu paskaityti mudviejų interviu. O tuo pačiu, apsilankykite ir „Saldu. Sveika. Skanu“ elektroninėje parduotuvėje bei socialinių tinklų paskyrose: rasite ne tik daug receptų, tačiau galėsite įsigyti ir Karolinos rankų darbo granolų.

  • Food talks
Pokalbis su maisto tinklaraščio „Valgeat“ autore Gintare Veličke: „Visada noriu išbandyti naujus patiekalus ir skonių derinius“

Koks žmogus esate jūs: turite kelis „firminius“ patiekalus ir gaminate tik juos? O gal, atvirkščiai, mėgstate išmėginti vis naujus receptus, skonių derinius, todėl jūsų namuose to paties patiekalo du kartus neparagausi? Mano naujausia pašnekovė, tinklaraščio „Valgeat“ autorė Gintarė Veličkė pripažįsta – ji labiau atitinka antrąjį variantą. Virtuvėje moteris mėgsta išbandyti naujus patiekalus, dažnai netgi mesti sau iššūkį ir pagaminti sudėtingą, daug pastangų reikalaujantį šedevrą. Dėl šios priežasties jos vyras kartkartėmis netgi skundžiasi – tokį skanų patiekalą paruošusi žmona antrą kartą nė neketina jo gaminti! Bent jau artimiausiu metu. Tačiau naujų skonių Veličkų namuose tikrai nestinga. Apie aistrą kulinarijai, tinklaraštį „Valgeat“ ir kalbamės su Gintare šiame interviu. Kviečiu skaityti!

  • Food talks
Tinklaraščio „Sveikas meniu“ autorė Diana Buragaitė: apie prarastą paskyrą, naują pradžią ir meilę kulinarijai

18 tūkst. sekėjų instagrame – tokiu pasiekimu galėjo pasidžiaugti tinklaraščio „Sveikas meniu“ (instagram: sveikas_meniiu) autorė Diana Buragaitė. Tačiau vieną dieną paskyrą moteris prarado – ilgas darbas tarytum nuėjo perniek. Apie tai, kaip Diana jautėsi supratusi, jog prarado savo tinklaraštį, kaip nusprendė jį atkurti iš naujo ir kokie receptai susilaukia daugiausiai žmonių dėmesio, mudvi kalbamės šiame interviu. Kviečiu skaityti ir susipažinti su Dianos istorija ir jos požiūriu į sveiką mitybą.

  • Cuisines of the world
10 desertų, kurie itin populiarūs Pietryčių Azijos šalyse

Įvairūs tortai, bandelės, keksiukai, pudingai, ledai, pyragai, sausainiai – tai desertai, kuriuos galime atrasti kone ant kiekvieno iš mūsų šventinio stalo. O dažnai – ir prie popietės kavutės. Vis dėlto, šį kartą norime papasakoti apie kiek kitokius saldumynus, kurių, daugelis iš jūsų, tikriausiai, net nesate ragavę. Tai desertai, kurie itin populiarūs Pietryčių Azijos šalyse. Galbūt kitos šventės metu paįvairinsite savo desertų stalą ir savo svečiams pasiūlysite ką nors egzotiško?

More news 8580