MEAT Steak House (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
- Foie gras crème brulee, patiekiama su raudonųjų svogūnų ir figų ledais
arba
- Gruzdinta burata su kiodžia burokėlių ir spanguolių čatniu
Pagrindinis patiekalas
- Brandintos jautienos nugarinės New York strip kepsnys (200 g). Patiekiamas su keptomis spalvotomis morkomis, glazūruotomis medumi ir pagardintomis pankolio sėklomis, ančių taukuose gruzdintomis bulvytėmis ir juodųjų pipirų padažu
arba - Grilyje kepta Naujosios Zelandijos menkių filė su bulvių piurė, pagardinta ciberžole. Patiekiama su pomidorų ir moliūgų čatniu ir krevečių bisque su citrusais
Desertas
- Pavlova su plakta gietinėle pagardinta tonka pupelėmis. Patiekiama su biskvitiniais cinamoniniais ledais ir braškėmis sirupe
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – IV 16:30 – 23:00
V 16:30 – 24:00
VI 13:00 – 24;00
VII 13:00 – 19:00
LOKYS (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
-
Upėtakio ceviche su marinuotais obuolių kubeliais
Karštas patiekalas
-
Kepta menkės filė su romesco padažu ir gaiviomis salotomis
Desertas
-
Migdolų biskvitas, citrusinių vaisių kremas, vanilė, svarainių sirupas, vaisiai
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00
SOLT DINING (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Tuno kapotinis su virtu aštuonkoju ir jūros dumblių salotomis
Karštas patiekalas
-
Ėriuko nugarinė, ėrienos maltinukas, bulvių ir grybų ravioli, kepta gelteklė, traškutis
arba -
Ešerio filė, cukinijos kremas, marinuotos perlinės kruopos, topinambų ir špinatų traškutis
Desertas
-
Lietuvos žemėlapis, ožkos sūrio ir svarainių burbulas
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 20:30
DINE (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
- Antienos kepenėlių paštetas / vištienos pėdučių traškutis / vaisinio vyno redukcija
Pagrindinis patiekalas
- Elnienos kumpis / obuolių- burokėlių tyrė / elnienos guliašinis troškinys / šaltalankiai
Desertas
- Kadagio uogų zefyras / pušų kankorėžiai
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – V 17:00 – 22:00
VI 12:00 – 22:00
GASTRO'LĖS (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Šefo komplimentas
-
Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.
Šaltas užkandis
-
Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.
Karštasis užkandis
-
Karštai rūkytas ungurys žuvies emulsijos pataluose pateiktas su šviežiomis apkeptomis bulvėmis bei vytinto kiaušinio trynio „parmezanu“.
Atgaiva
-
Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais
Karštas patiekalas
-
Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.
arba -
Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis ir špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi
Gomuriui pamaloninti
-
Maraschino vyšnia paskendinta laše išlaikytos vyšnių trauktinės
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VI 17:00 – 22:00
VII 16:00 - 21:00
I HATE SUSHI (Vilnius)
Gastronomijos savaites degustacinis meniu, 30Eur asmeniui
Užkandis
- „Shellfish scallops“ (šukutės citrusiniame vėžiagyvių kiautų padaže)
Sriuba
-
„Ungurio kaulų ramen“ (laukinio ungurio kaulų sultinys; rūkytas laukinis ungurys)
Karštas užkandis
-
„Sudužusių kiaušinių naminiai makaronai“ (naminiai kiaušinių makaronai, škotiška laišiša)
Desertas
-
„Untrendy brownie“ (Klasikinis, riebus braunis, iškeptas naudojant daug elektros.)
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 11:00 – 22:00
VI – VII 12:00 – 22:00
HAZIE FOOD COURT (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Putpelių sultinys / kadagiai / vištienos kepenėlių sufle
arba -
Naminė kepeninė / ruginė duona / aviečių – raudonųjų svogūnų džemas
Karštas užkandis
-
Iberiko kiaulienos petys / topinambai / troškintų obuolių su kalvadosu tyrė
arba -
Melsvauodegė menkė / menkių kepenėlės / rūkytų ikrų padažas
Desertas
-
Veganiškų kremų trio / šokoladinis / avokadų / obuolinis
arba -
Putino uogų želė / baltas šokoladas / biskvitas / avietės
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 14:00 – 21:00
GREITA SRAIGĖ (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Šiltas putpelių kepenėlių ir širdelių pašteto užkandis, gardintas baravykais
arba -
Cukinijų spagečiai su kreminiu avokado padažu ir vyšniniais pomidoriukais (tinka veganams)
Karštas užkandis
-
Naminės briedienos dešrelės raudonojo vyno padaže, patiekiamos su šakninėmis daržovėmis
arba -
Marinuotas ir keptas Portobello grybas su bolivinės balandos bei baklažanų kruopainiu (tinka veganams)
Desertas
-
Rudeninis moliūgų ir džiovintų slyvų pyragas
arba -
Juodojo šokolado ir vyšnių pyragas (tinka veganams)
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I - V 16:00 – 22:00
VI – VII 12:00 – 22:00
SUGAMOUR (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Krevečių karpačo (Patiekiama su salotų lapeliais, balzaminio acto perlais, obuolių sulčių ir čili padažu, duonele)
Karštas patiekalas
-
Antienos krūtinėlė (Patiekiama su „Fregola Sarda“ makaronais, figomis, kietojo sūrio traškučiu, spanguolių ir čili džemu)
Desertas
-
„Veganiškas kubas“ ir desertinis vynas (Šokoladinis traškus pagrindas su lazdynų riešutais, „Guanja“ juodojo šokolado putėsiai, skystas lazdynų riešutų praline įdaras) - Graham`s Late Bottled Vintage Porto D.O vynas 70 ml
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 10:00 – 22:00
SEASON (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Skrudinti plačiakakčio šonkauliai su raugintų agurkų mayo
Užkandis 2
-
Lydekos Taco’s su vėžių uodegėlių kremu ir svarainių / jelapenų salsa
Pagrindinis patiekalas
-
Šamo Chowder’is su topinambų traškučiais
Desertas
-
Spragsintis šaltalankių kremas
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 17:00 – 21:00
NARUTIS (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Sriuba
-
Kreminė žuvies sriuba su žuvies kukulaičiais
Karštas patiekalas
-
Anties kulšelė su moliūgų risotu, keptais obuoliais ir svarainių padažu
Desertas
-
Citrinų tartas
Desertas
-
Naminė šaltalankių arbata
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
II – VI 12:00 – 22:00
JAUSMAS (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Pirmas patiekalas
-
Sicilietiškas baklažanų troškinys su burrata sūriu ir itališkos duonos skrebučiais
Sriuba
-
Ravioliai su grybais ir antienos consome
arba -
Ravioliai su grybais ir džiovintų grybų sultiniu
Karštas patiekalas
-
Aštuonkojis su bulvytėmis, kalamata alyvuogėmis ir kaparėliais
arba -
Plėšytos avižos su feta sūriu ir karštomis bulvių salotomis
Desertas
-
Desertų rinkinys
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
II – VI 18:00 – 20:00; 20:30 – 22:30
VII 14:00 – 16:00; 16:30 – 18:30
IMPERIAL (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Šefo komplimentas
-
Putpelės kiaušinis Reggiano parmezno krepšelyje su trumų lapeliu bei trumų skonio focaccia
Užkandis
-
Jūros šukučių carpaccio su trumų salsa ir 16 mėnesių brandinto „Grana Padano“ sūrio musu
Pagrindinis patiekalas
-
Elnienos kepsnys su pastarnokų piure, miško grybais ir périgueux padažu
Desertas
-
Burbono vanilės desertas su trumų gelée ir yuzu musu
Papildomas pasiūlymas
-
Risotto su trumais ir pašot kiaušiniu, pagardinta Reggiano parmezano traškučiu
-
Austrės su trumais ir trumų aliejumi
-
Jerusalem artišokų sriuba su triušienos panna cotta ir pinijų riešutais
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – V 18:00 – 23:00
VI 12:00 - 23:00
VII 12:00 - 22:00
CALIFORNIA TAPAS & WINE (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Austrių ir jūros šukučių ceviche, pagardinta yuzu padažu
Pagrindinis patiekalas
-
Užkeptos austrės su parmezano sūriu ir „Cajun“ padažu
Desertas
-
Roquefort sūrio „Crème Brûlée“
Papildomas pasiūlymas
-
Užsakant priderintų vynų rinkinį – šefo kompilimentas!
-
Austrė – plaukikė žaliojoje „Bloody Mary“ jūroje
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – V 18:00 – 23:00
VI -VII 12:00 - 22:00
ASTORIJA BRASSERIE (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Keptos jūrų šukutės / Moliūgų tyrė su keptais porais / Svieste keptos voveraitės / Juodieji trumai
Pagrindinis patiekalas
-
Bulvių ir grietinėlės sluoksniuotis / Lėtai kepta veršienos nugarinė / Baravykų kremas / Juodosios slyvos / Cukinija
Desertas
-
Morengas /Aviečių putėsiai / Vanilinis kremas
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00
MANAMI (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Salotos su „Tofu“ sūriu (Paprikos, agurkai, morkos, ilgi sojų makaronai, imbieras, svogūnų laiškai, sezamai, aitriųjų paprikų dribsniai, sojų ir „Hoin Sin“ padažas)
Karštas patiekalas
-
„Teriyaki“ antiena su „Sichuan“ pipirais (Antienos filė, „Pak choy“ salotos, „Shiitake“ grybai, vyšniniai pomidorai, „Teriyaki“ padažas, „Sichuan“ pipirai, kalendros, krevečių trapučiai)
Desertas
-
„Coco panna cotta“ desertas (Patiekiama su mangų tyre, šviežiomis braškėmis ir mėtomis)
Gėrimas
-
„Saketini“ kokteilis (Džinas, sakė, nealkoholinis imbierinis alus, žaliųjų citrinų sultys, agurkai)
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 10:00 – 22:00
DIVERSO (Kaunas)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
-
Ryžių traputis, paukštiena, salierai, traškūs svogūnai, skrudinti migdolai, lapiniai kale traškučiai
Pagrindinis patiekalas
-
Sterko suktinukas. Karamelizuotas sviestinis moliūgas, čili moliūgų kapotinis, špinatų padažas
Desertas
-
Levandų ledai, juodojo šokolado putėsiai ir miško uogos
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00
RESTORANAS 4 (Palanga)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 - 30 Eur asmeniui
Užkandis
- Informacija ruošiama...
Pagrindinis patiekalas
- Informacija ruošiama...
Desertas
- Informacija ruošiama...
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 18:00 – 22:00
FAT CLOUD (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Keptas karamelizuotas moliūgas patiekiama su baravykų musu, lazdyno riešutais, žolelėmis, duonos skrebučiu
Pagrindinis patiekalas
-
Troškinti jautienos žandai, patiekiama su bulvių – česnakų koše, keptais pastarnokais, pagardinti balzamikinių svogūnėlių padažu
Desertas
-
Morkų pyragaitis pagardintas maskarponės kremu, šviežiomis uogomis
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 21:00
EL MERCADO (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Regalos del mar - Jūros dovanos
Mar y huerta / Jūra ir sodas
-
Timbal de Escalivada / Anchoas del Cantabrico / Allioli ahumado - Josper grilyje keptos daržovės / Pavasariniai Kantabrijos ančiuviai / Dūminis Allioli
Mar y tierra / Jūra ir žemė
-
Huevos Rotos / Carabineros de Huelva - Keptos bulvės/ Žemoje temperatūroje virtas kiaušinis / Huelvos regiono langustai
Mar y montana / Jūra ir kalnai
-
Manitos de Cerdo Iberico / Salsa de Gamba Roja de Palamos / Trufas de Otoño Iberinio paršelio kanopos / Raudonųjų Palamos krevečių salsa / Rudeniniai trumai
Dulce y salado / Jūros desertas
-
Helado de manzana asada / Crema de tarta de queso / Dulche de leche con sal de Ibiza - Keptų obuolių ledai / Sūrio pyrago kremas / Ibizos jūros druskos karamelė
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 23:00
SKONIS (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Sūrio ir brokolių kamuoliukai (Patiekiama su „Cheddar Vintage“ padažu)
Karštas patiekalas
-
Jautienos išpjova „Cheddar Vintage“ padaže (Patiekiama su gruzdintomis belgiškomis bulvytėmis, brokoliais ir pipiriniu padažu)
Desertas
-
Šokoladinis pyragas (Patiekiama su naminiais šokoladiniais ir vaniliniais ledais, mėlynių padažu ir morengo lazdelėmis)
Gėrimas
-
Altemura apulo primitivo negroamaro (raudonas, sausas) 150 ml
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00
KATPEDĖLĖ (Vilnius, Vokiečių g.)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
-
Silkės ir obuolių salotos ant kepintos juodos duonos
arba -
Šiltos salotos su mažosiomis bulvytėmis, rūkytomis paprikomis ir vištiena (Patiekiama su įvairių žolelių padažu)
Karštas patiekalas
-
Kiaulienos, grybų ir pastarnokų troškinys
arba -
Bulviniai blynai įdaryti šonine ir sūriu (Patiekiama su grietinės ir kastinio padažu)
Desertas
-
Skruzdėlynas su ledais
Gėrimas
-
„Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00
I – VII 10:00 – 22:00
KATPEDĖLĖ (Vilnius, pilies g.)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
-
Silkės ir obuolių salotos ant kepintos juodos duonos
arba -
Šiltos salotos su mažosiomis bulvytėmis, rūkytomis paprikomis ir vištiena (Patiekiama su įvairių žolelių padažu)
Karštas patiekalas
-
Kiaulienos, grybų ir pastarnokų troškinys
arba -
Bulviniai blynai įdaryti šonine ir sūriu (Patiekiama su grietinės ir kastinio padažu)
Desertas
-
Skruzdėlynas su ledais
Gėrimas
-
„Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00
TASTE MAP (Vilnius)
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
Užkandis
-
Burokėliai / figos / kava
Karštas patiekalas
-
Menkės filė / pankoliai / porai
Desertas
-
Keptas svarainis / kalvadosas
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 20:00
JUODASIS KALNAS (Neringa)
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
Užkandis
-
Kuršių marių žiobrio straganina, šaltalankiai, žemuogių actas, pušų spyglių aliejus.
Pagrindinis patiekalas
-
Laukinio elnio kepsneliai. Obuolių tyrė su mėtom, bruknės, saliero čipsai.
Desertas
-
Salierų šaknies ledai, bruknės, lazdyno riešutų aliejus, svarainių biskvitas.
Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"
Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 13:00 – 20:00
KITI GASTRO SAVAITĖ 2021 RESTORANAI
Vilnius:
- 14 Horses
- Amandus
- Babble
- Beef Room
- Casa Peligroso
- Farmer & The Ocean
- Gaspar's
- Mason
- Pink & Yellow
- St. Valentino
- Stebuklai bistro
- Valdovų sodas
- Vanille Lounge
Druskininkai:
Šakiai:
Anykščiai:
Tauragė:
Neringa: