Narutis

Įtraukti prie mėgstamų
Virtuvė: Lietuvių, Europos
Įstaigos tipas: Restoranai
4.1

35 vietų „Naručio" viešbučio restoranas - prabanga ir jaukumu pasižyminti prancūziško ir angliško stiliaus vienovė. Interjero dizainas– viešas kūrinys, jo autorė – pasaulyje gerai žinoma prancūzų dizainerė Anne Toulous.

Valgiaraštyje vyrauja europietiška virtuvė, o vyno kortoje – visų Prancūzijos regionų žymiausių vyndarių vardai.



Darbo laikasVerslo pietūsPusryčiai
Pirmadienis 11:00 - 00:00 11:30 - 14:30 07:00 - 10:00
Antradienis 11:00 - 00:00 11:30 - 14:30 07:00 - 10:00
Trečiadienis 11:00 - 00:00 11:30 - 14:30 07:00 - 10:00
Ketvirtadienis 11:00 - 00:00 11:30 - 14:30 07:00 - 10:00
Penktadienis 11:00 - 00:00 11:30 - 14:30 07:00 - 10:00
Šeštadienis 11:00 - 00:00 - 08:00 - 11:00
Sekmadienis 11:00 - 00:00 - 08:00 - 11:00

Pirmasis kartas - “Narutyje”!

Maža geldelė, telpanti saujoje, ruošiant nereikalaujanti nei aukso peilio vertų kulinarinių sugebėjimų, nei gausos ją lydinčių ingredientų, nei ypatingų progų... Tiesiog – rudens akcentas. Ir galbūt vienas iš nedaugelio maisto produktų, apipintų mitais, sunkiai pripažįstamomis baimėmis (juk reikia valgyti gyvą padarėlį) ir pikantiškomis istorijomis. Austrė.
Jos garbei rengiami festivaliai Didžiosios Britanijos Kento grafystėje, JAV Pietų Merilendo valstijoje , o Golvėjuje Airijoje – net du kartus per metus! Jei Prancūzijoje ar Japonijoje austrių valgymo tradicija turi ilgą istoriją ir yra evoliucionavusi net iki specializuotų restoranų, tai Lietuvoje, nors ir nebe naujovė, vis dar daugelio priimama įtariai.

Viešbučio “Narutis” restorane rugsėjis laukiamas ne tik dėl to, kad lankytojų tarpe pagausėja vilniečių, kurie po atostogų grįžta į savo miestą ir jame pamėgtas vietas, bet ir todėl, kad vasaros įspūdžių ir jūros aromatą primena prasidėjęs austrių sezonas. Svečiai, kurie šį produktą atrado anksčiau ir pamėgo, žino, kad bet kuriais metais rugsėjo pirmąją “Naručio” restorane tradiciškai galės užsisakyti šviežiausių Bretanės austrių, kurioms pagardinti siūloma citrina, raudonojo vyno acto padažas ir taurė šampano. Nors šiomis jūros gėrybėmis galima vaišintis ir vėliau, rugsėjis – išskirtinis mėnuo, kai bendraminčiai mėgsta susiburti prie grūstu ledu pripildyto indo, ant kurio puikuojasi jau atidarytos jūros vėsa ir gaiva dvelkiančios geldelės. Neįmantrų, bet rafinuotą patiekalą gali lydėti ne tik prancūziškas šampanas, bet ir sausas putojantis vynas ar baltasis Sauvignon blanc.     

Nors gurmanai seka, kuriame restorane austrės ir jų patiekalai pasirodys anksčiausiai ir skuba užsisakyti pirmieji, kaip ir kiekvieną rudenį, “Narutyje” laukiami tie, kurie pasiryžta surizikuoti ir užsisakyti pirmąją gyvenime austrę. Kaip taisyklė, į tokį žygį vienam leistis ne visai drąsu, tad dažniausiai tai būna grupelė draugų, kurių dalis lieka prisiekusiais mėgėjais ir kitąmet jau išdidžiai užsisako ne vieną ir ne dvi, o visą rinkinį. Visgi, prieš tampant ritualo profesionalais ir rengiant austrių vakarėlius namie, restorano šefė Gražina Urbanavičienė pataria pirmąkart jų ragauti restorane. Čia pasitikrinsite, ar šis malonumas - jums, nesusižeisite neįgudusiu judesiu bandydami atidaryti geldelę ir įsitikinsite, kaip turi atrodyti tikrai šviežia ir kokybiška austrė. Profesionalūs padavėjai patars, kaip teisingai valgyti ir padrąsins, jei suabejosite savo pasirinkimu. Yra daugybė austrių apkepimo, virimo padažuose ir net konservavimo būdų, tačiau tikrąjį jų skonį pajusite ir  nesunaikintas gausias naudingų medžiagų atsargas gausite valgydami jas tik šviežias ir termiškai neapdorotas. Dėmesio! Nusprendę austrių įsigyti parduotuvėje, įsitikinkite, kad geldelės neatsivėrusios – tai reikštų, kad austrė mirusi ir gali būti rimtai pavojinga sveikatai. Taip pat turite teisę gauti iš pardavėjo informaciją, kokia yra jūsų perkamų austrių rūšis ir kokiomis  skoninėmis savybėmis ji pasižymi. „Naručio“ meniu rasite prancūziškąsias Bretanės austres, kurių neutralų skonį lydi subtilus riešutų prieskonis. Šios vidutinio dydžio austrės labai vertinamos patyrusių gurmanų ir puikiai tinka pradedantiesiems, kuriems retesnės specifinių skonių veislės gali būti kiek sunkokas išbandymas.

Skanaudami austres galite būti tikri, kad tai švarus ir neužterštas produktas. Nors laukinių austrių gauti toli nuo natūralių augimviečių praktiškai nelabai įmanoma, pramoniniu būdu išaugintose yra ne mažiau naudingų mikroelementų ir vitaminų (vario, magnio, kalcio, cinko, jodo, fosforo, geležies, vit. A, B, C, D). Užterštame vandenyje austrės tiesiog neauga, ir pakrančių gamtosaugos specialistai jas netgi laiko jūros vandens švaros indikatoriumi (galima palyginti kad ir su Lietuvos vidaus vandenyse gyvenančiais vėžiais, kurie veisiasi tik švariuose vandens telkiniuose). Nepaisant to, kad austrės akcentuojamos kaip afrodiziakas ir yra lydimos įvairiausių emocijų (neigiamos pasigirsta dažniausiai iš tų komentatorių, kurie patys nei ragavę, nei matę iš arti), reikia paminėti, kad tai labai vertingas dietinis baltymingas produktas, beveik neturintis riebalų. O užvis smagiausia, kad galima skanauti jį čia, Vilniaus senamiestyje, alsuoti prancūziška dvasia, užgerti švelniu Laurent Perrier šampanu ir leidžiant laiką draugiškoje kompanijoje visiškai neliūdėti, kad vasara baigėsi, o prieš akis – griežta ir ilga darbų bei mokslų rutina!

Pirmasis kartas - “Narutyje”!

Maža geldelė, telpanti saujoje, ruošiant nereikalaujanti nei aukso peilio vertų kulinarinių sugebėjimų, nei gausos ją lydinčių ingredientų, nei ypatingų progų... Tiesiog – rudens akcentas. Ir galbūt vienas iš nedaugelio maisto produktų, apipintų mitais, sunkiai pripažįstamomis baimėmis (juk reikia valgyti gyvą padarėlį) ir pikantiškomis istorijomis. Austrė.


Išvežamieji banketai
Svečių skaičius Skliautų salė-40 vietų, Kolonų salė-80 vietų, Židinio salė-15 vietų.
Vidutinė kaina asmeniui €€€€
Restorano parkingas
Nemokamas parkingas
Rūkymo zona
VIP salė
Galimybė keisti stalų planą
Galimybė naudoti savo garso/vaizdo įrangą
Šokių salė
Garso aparatūra
Šviesos aparatūra
Wi Fi
Kaljanas
Karaokė

Atsiliepimai apie Narutis

  • Agnė Samaliūtė 5.0
    0
    Maistas - puikus, aptarnavimas - be priekaištų!

  • A
    0
    Iki siol negalim atsigauti po "siurprizo" kuri pateike Narutis. Pries kelis menesius rezervavome sale Narutyje savo vestuvems, kuriose dalyvaus apie 60 zmoniu, viska su jais su derinome, meniu ir t.t. gal 10 kartu perklauseme ar tikrai niekas nesikeis ir kai mus uztikrino kad sale tikrai musu ir liko tik laukti artimiausio susitikimo kada galesime galutinai suderinti meniu ir apziureti kaip atrodo stalu dekoracijos, Narucio renginiu vadybininke paskambino ir pareiske Sorry bet nebegalime jums duoti sales, nieko net nepaaiskino kokia priezastis tiesiog pasake atsiprasome bet taip jau atsitiko. Mes likome soke, nes iki vestuviu tik 2 menesiai, viskas jau suderinta, pakvietimai 60ciai zmoniu issiusti su nurodyta renginio vieta Narutyje... Kiek kam pasakeme tai buvo tokiu kurie nesistebejo, nes sake su Naruciu jau ne pirmas kartas, jie megsta taip su zmonemis pasielgti, todel norime perspeti kad bukite atsargus planuodami svesti savo svente Narutyje..

  • Ramunas
    0
    kazkoks marazmas,o narutis turi restorana.kainos baisios,tik atsitiktinius uzsieniecius gaudo

  • k 5.0
    +3
    obuoliu pyragas pats skaniausias visame Vilniuje

  • Auksė 5.0
    +2
    Paliko neišdildomą įspūdį, puikus aptarnavimas, skanus maistas, autentiška aplinka

  • faina 4.0
    +1
    aptarnavimas l. malonus,skaniai pavakarieniavom!

  • Helene
    +1
    Skanu(man Naručio virtuvės otas skaniausias mieste:)), puikus aptarnavimas, nei karto neteko nusivilti. Ir nepasakyčiau, kad labai brangu.

  • Ieva 5.0
    +1
    itin skanus desertai. Yammmyy :)

  • Artūras&Indrė 5.0
    +1
    Sveiki, teko Naručio restorane paminėti turbūt vieną iš svarbiausių gyvenimo įvykių - vestuves. Norėjome gražios ir jaukios šventės šeimos rate, Narutyje mes tą ir gavome, su kaupu: personalas - fantastika, aplinka - nuostabi, maistas - pasakiškas, mums nieko nereikėjo rūpintis, buvome suprasti iš akies mirktelėjimo ar nežymaus rankos judesio, personalas puikiai jautė kada reikia fono kada ne ir t.t. Norime labai padėkoti visam mus aptarnavusiam Naručio personalui ir be jokių abejonių mes tikrai gryšime. Tie kas galvoja, jog už visą šitą gerį sumokėjome "aukso puodą" - klysta, viskas kainavo proto ribose ir manau pigiau negu kokioje nors kaimo sodyboje pas Joniuką ar Petriuką. P.S. taip pat didelis ačiū Naručio vadybininkei - Rūtai Misevičiūtei, kuri viską suorganizavo, dėkui ir už tai, kad visi derinimo klausimai Jos kompetencijos dėka buvo išpręsti greitai, lengvai ir be streso...

  • Andrius 5.0
    +1
    Man patiko - grazu ten

Daugiau atsiliepimų
Pasiūlyk restoraną