Braserija „14Horses“ yra įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, kurios pavadinimas „14Horses“ (liet. 14 Žirgų) mums pasakoja Pacų šeimos gyvenimo istoriją, kur būtent dabartinės braserijos vietoje buvo įkurdintos šeimos arklidės. Tais laikais buvo sakoma, jog reikia turėti 14 žirgų, kad būtum pripažintas didiku.
Mūsų braserijos virtuvei vadovauja aistringas vyriausiasis šefas Andrius Kubilius, kuris kuria autentišką maistą, įkvėptą Lietuvos ir Baltijos regiono gamtos, gyvensenos ir istorijos.
Prieš atveriant duris, 2018 metų gegužę, Andrius mėnesių mėnesius praleido tyrinėdamas pamirštus vietos ingredientus. Jį taip pat įkvėpė mūsų protėvių receptai ir iš naujo atrasti, ilgą laiką užmarštyje buvę skoniai, kurie ir sudaro Baltijos regiono kulinarinį identitetą. Ši paieškų kelionė vis dar yra pirminėje savo stadijoje, tačiau mes kasdien žengiame vis po naują žingsnį pirmyn.
TIESIAI IŠ ŪKIO Į LĖKŠTĘ
Esame įsikūrę unikaliame regione, kuriame yra nemažai nepaliestos gamtos. Lietuvoje gamtos stebėjimas ir sezoniškumas visuomet buvo glaudžiai susijęs su mityba bei laukinių gėrybių rinkimu. Panaudodami visas sukauptas žinias „14Horses“ virtuvėje stengiamės naudoti sezoniškus produktus bei sekti ant stalų atkeliaujančių produktų kilmę.
Norėdami savo svečiams pristatyti geriausius produktus, ir patys šalia Ukmergės įkūrėme 500 hektarų ploto ūkį „Farmers Circle“, iš kurio dauguma daržovių atkeliauja į braseriją. Taip pat pasistengiame, jog viskas, ko nepanaudojame sezono metu, būtų fermentuojama, marinuojama ar kitaip apdorojama ir panaudota vėliau, ne sezono metu.
Žinoma, neapsiribojame tik savo ūkiu – bendradarbiaujame su smulkiais ūkininkais, įsikūrusiais aplink Vilnių, ieškome šviežiai pagautos žuvies iš Lietuvos ežerų bei jūros.
Braserijos „14Horses“ someljė Silvija Jums parinks unikalius gėrimus iš Baltijos regiono bei pristatys platų puikiausių vynų ir šampanų iš viso pasaulio pasirinkimą.
Čia Jūsų lauksime gardžių pusryčių, verslo pietų ar jaukios vakarienės metu. Draugiškas bei turintis daug žinių apie maistą ir gėrimus kolektyvas stengsis kiekvieną apsilankiusį pasijausti kaip svečiuose pas gerą bičiulį. Restorano vadovas Eimantas yra geriausias svetingumo įrodymas bei užduoda natą profesionaliai ir tuo pačiu laisvai nuotaikai.
Tikime, jog šiltuoju sezonu turime pačią jaukiausią ir tuo pačiu metu privačiausią terasą Vilniuje, kur galėsite mėgautis mūsų kuriamu maistu ir gėrimais.
//
TASTE THE BALTICS
14Horses Brasserie is set right in the heart of Vilnius’ Old Town. Our name 14Horses provides a glimpse into that history, as the brasserie building once housed the Pacai noble family’s stables. Back then, it was said that you needed 14 horses to be a nobleman.
Our kitchen is run by our passionate Head Chef Andrius Kubilius and offers authentic food inspired by Lithuanian and Baltic nature, lifestyle and history.
Before our opening in May 2018, Andrius spent many months researching. He searched for forgotten local ingredients, was inspired by old recipes and rediscovered lost tastes to help us forge our Baltic culinary identity. The journey is still in the early stages, but every day we take a step closer.
FROM FARM TO TABLE
We are located in a unique region with unspoiled nature. In Lithuania, nature has always been very close to the kitchen. We’ve never stopped foraging, and we know how to read the signs of nature and how to work with them.
In our kitchen we use highly seasonal products, we work with nature and use what’s in season. We believe in knowing and following our products from when they are carefully sown in the ground to when they end up on our tables at 14Horses Brasserie.
We have our own 500 hectar farm, Farmers Circle, in Ukmergė, and from the farm we source most of our vegetables. We also make sure to preserve, pickle and ferment from our harvest, for use later in the year.
We also source from small local farms around Vilnius and take advantage of the fresh catch from the lakes and the Baltic Sea.
At 14Horses our sommelier, Silvija, shows pride in offering a wide selection of beverages sourced from across the Baltics as well as some of the finest wines and champagnes from around the world.
Whether you’re in the mood for a delicious breakfast, planning a business lunch or a cozy dinner in the evening, we are happy to welcome you. Our staff are knowledgeable and friendly and we always aim to make everyone feel comfortable and at home when visiting. Our restaurant manager, Eimantas, is the soul of hospitality and set the standards of a professional yet relaxed environment.
In the summertime we believe we have one of the most attractive and ‘secret’ yet vibrant terraces in Vilnius. Here you are most welcome to enjoy your food and drinks.
Daugiau
Restorano apžvalga
Jau ilgą laiką mūsų akys užkliūdavo už sostinės širdyje, Didžiojoje gatvėje, atsidariusio viešbučio „Pacai“. Vasaros pradžioje duris atvėręs viešbutis įsikūrė didikų rūmuose, o kartu su juo atsidarė ir restoranas „14 HORSES brasserie“.