Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Gastronomijos savaitė (2021 ruduo)

2021-10-21
Paskelbk savo straipsnį

 


MEAT Steak House (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Foie gras crème brulee, patiekiama su raudonųjų svogūnų ir figų ledais

    arba
     
  • Gruzdinta burata su kiodžia burokėlių ir spanguolių čatniu

Pagrindinis patiekalas

  • Brandintos jautienos nugarinės New York strip kepsnys (200 g). Patiekiamas su keptomis spalvotomis morkomis, glazūruotomis medumi ir pagardintomis pankolio sėklomis, ančių taukuose gruzdintomis bulvytėmis ir juodųjų pipirų padažu
    arba
  • Grilyje kepta Naujosios Zelandijos menkių filė su bulvių piurė, pagardinta ciberžole. Patiekiama su pomidorų ir moliūgų čatniu ir krevečių bisque su citrusais

Desertas

  • Pavlova su plakta gietinėle pagardinta tonka pupelėmis. Patiekiama su biskvitiniais cinamoniniais ledais ir braškėmis sirupe

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – IV 16:30 – 23:00
V 16:30 – 24:00
VI 13:00 – 24;00
VII 13:00 – 19:00 


LOKYS (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

  • Upėtakio ceviche su marinuotais obuolių kubeliais

Karštas patiekalas

  • Kepta menkės filė su romesco padažu ir gaiviomis salotomis

Desertas

  • Migdolų biskvitas, citrusinių vaisių kremas, vanilė, svarainių sirupas, vaisiai

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00

 


SOLT DINING (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Tuno kapotinis su virtu aštuonkoju ir jūros dumblių salotomis

Karštas patiekalas

  • Ėriuko nugarinė, ėrienos maltinukas, bulvių ir grybų ravioli, kepta gelteklė, traškutis

    arba

  • Ešerio filė, cukinijos kremas, marinuotos perlinės kruopos, topinambų ir špinatų traškutis

Desertas

  • Lietuvos žemėlapis, ožkos sūrio ir svarainių burbulas

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 20:30


DINE (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Antienos kepenėlių paštetas / vištienos pėdučių traškutis / vaisinio vyno redukcija

Pagrindinis patiekalas

  • Elnienos kumpis / obuolių- burokėlių tyrė / elnienos guliašinis troškinys / šaltalankiai

Desertas

  • Kadagio uogų zefyras / pušų kankorėžiai
     

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – V 17:00 – 22:00
VI 12:00 – 22:00


GASTRO'LĖS (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Šefo komplimentas

  • Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.

Šaltas užkandis

  • Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.

Karštasis užkandis

  • Karštai rūkytas ungurys žuvies emulsijos pataluose pateiktas su šviežiomis apkeptomis bulvėmis bei vytinto kiaušinio trynio „parmezanu“.

Atgaiva

  • Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais

Karštas patiekalas

  • Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.

    arba

  • Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis ir špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi

Gomuriui pamaloninti

  • Maraschino vyšnia paskendinta laše išlaikytos vyšnių trauktinės

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I – VI 17:00 – 22:00

VII 16:00 - 21:00


I HATE SUSHI (Vilnius)


Gastronomijos savaites degustacinis meniu, 30Eur asmeniui

Užkandis

  • „Shellfish scallops“ (šukutės citrusiniame vėžiagyvių kiautų padaže)

Sriuba

  • „Ungurio kaulų ramen“ (laukinio ungurio kaulų sultinys; rūkytas laukinis ungurys)

Karštas užkandis

  • „Sudužusių kiaušinių naminiai makaronai“ (naminiai kiaušinių makaronai, škotiška laišiša)

Desertas

  • „Untrendy brownie“ (Klasikinis, riebus braunis, iškeptas naudojant daug elektros.)

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I – V 11:00 – 22:00

VI – VII 12:00 – 22:00


HAZIE FOOD COURT (Vilnius)


 

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Putpelių sultinys / kadagiai /  vištienos kepenėlių sufle

    arba

  • Naminė kepeninė / ruginė duona / aviečių –  raudonųjų svogūnų džemas

Karštas užkandis

  • Iberiko kiaulienos petys / topinambai / troškintų obuolių su kalvadosu tyrė

    arba

  • Melsvauodegė menkė / menkių kepenėlės / rūkytų ikrų padažas

Desertas

  • Veganiškų kremų trio / šokoladinis / avokadų / obuolinis

    arba

  • Putino uogų želė / baltas šokoladas / biskvitas / avietės

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 14:00 – 21:00


GREITA SRAIGĖ (Vilnius)


 

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Šiltas putpelių kepenėlių ir širdelių pašteto užkandis, gardintas baravykais

    arba

  • Cukinijų spagečiai su kreminiu avokado padažu ir vyšniniais pomidoriukais (tinka veganams)

Karštas užkandis

  • Naminės briedienos dešrelės raudonojo vyno padaže, patiekiamos su šakninėmis daržovėmis
    arba

  • Marinuotas ir keptas Portobello grybas su bolivinės balandos bei baklažanų kruopainiu (tinka veganams)

Desertas

  • Rudeninis moliūgų ir džiovintų slyvų pyragas

    arba

  • Juodojo šokolado ir vyšnių pyragas (tinka veganams)
     

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I - V 16:00 – 22:00
VI – VII 12:00 – 22:00


SUGAMOUR (Vilnius)


 

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Krevečių karpačo (Patiekiama su salotų lapeliais, balzaminio acto perlais, obuolių sulčių ir čili padažu, duonele)

Karštas patiekalas

  • Antienos krūtinėlė (Patiekiama su „Fregola Sarda“ makaronais, figomis, kietojo sūrio traškučiu, spanguolių ir čili džemu)

Desertas

  • „Veganiškas kubas“ ir desertinis vynas (Šokoladinis traškus pagrindas su lazdynų riešutais, „Guanja“ juodojo šokolado putėsiai, skystas lazdynų riešutų praline įdaras) - Graham`s Late Bottled Vintage Porto D.O vynas 70 ml

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 10:00 – 22:00

 


SEASON (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Skrudinti plačiakakčio šonkauliai su raugintų agurkų mayo

Užkandis 2

  • Lydekos Taco’s su vėžių uodegėlių kremu ir svarainių /  jelapenų salsa

Pagrindinis patiekalas

  • Šamo Chowder’is su topinambų traškučiais

Desertas

  • Spragsintis šaltalankių kremas

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 17:00 – 21:00


NARUTIS (Vilnius)


 

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Sriuba 

  • Kreminė žuvies sriuba su žuvies kukulaičiais

Karštas patiekalas

  • Anties kulšelė su moliūgų risotu, keptais obuoliais ir svarainių padažu

Desertas

  • Citrinų tartas

Desertas

  • Naminė šaltalankių arbata

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
II – VI 12:00 – 22:00

 


JAUSMAS (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Pirmas patiekalas

  • Sicilietiškas baklažanų troškinys su burrata sūriu ir itališkos duonos skrebučiais

Sriuba 

  • Ravioliai su grybais ir antienos consome

    arba

  • Ravioliai su grybais ir džiovintų grybų sultiniu

Karštas patiekalas

  • Aštuonkojis su bulvytėmis, kalamata alyvuogėmis ir kaparėliais

    arba

  • Plėšytos avižos su feta sūriu ir karštomis bulvių salotomis

Desertas

  • Desertų rinkinys

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:

II – VI
18:00 – 20:00; 20:30 – 22:30
VII 14:00 – 16:00; 16:30 – 18:30


IMPERIAL (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Šefo komplimentas

  • Putpelės kiaušinis Reggiano parmezno krepšelyje su trumų lapeliu bei trumų skonio focaccia

Užkandis

  • Jūros šukučių carpaccio su trumų salsa ir 16 mėnesių brandinto „Grana Padano“ sūrio musu

Pagrindinis patiekalas

  • Elnienos kepsnys su pastarnokų piure, miško grybais ir périgueux padažu

Desertas

  • Burbono vanilės desertas su trumų gelée ir yuzu musu

Papildomas pasiūlymas

  • Risotto su trumais ir pašot kiaušiniu, pagardinta Reggiano parmezano traškučiu

  • Austrės su trumais ir trumų aliejumi

  • Jerusalem artišokų sriuba su triušienos panna cotta ir pinijų riešutais

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – V 18:00 – 23:00
VI 12:00 - 23:00
VII 12:00 - 22:00 

 


CALIFORNIA TAPAS & WINE (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Austrių ir jūros šukučių ceviche, pagardinta yuzu padažu

Pagrindinis patiekalas

  • Užkeptos austrės su parmezano sūriu ir „Cajun“ padažu

Desertas

  • Roquefort sūrio „Crème Brûlée“

Papildomas pasiūlymas

  • Užsakant priderintų vynų rinkinį – šefo kompilimentas!

  • Austrė – plaukikė žaliojoje „Bloody Mary“ jūroje

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – V 18:00 – 23:00
VI -VII 12:00 - 22:00


ASTORIJA BRASSERIE (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Keptos jūrų šukutės / Moliūgų tyrė su keptais porais / Svieste keptos voveraitės / Juodieji trumai

Pagrindinis patiekalas

  • Bulvių ir grietinėlės sluoksniuotis / Lėtai kepta veršienos nugarinė / Baravykų kremas / Juodosios slyvos / Cukinija

Desertas

  • Morengas /Aviečių putėsiai / Vanilinis kremas

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00


MANAMI (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Salotos su „Tofu“ sūriu (Paprikos, agurkai, morkos, ilgi sojų makaronai, imbieras, svogūnų laiškai, sezamai, aitriųjų paprikų dribsniai, sojų ir „Hoin Sin“ padažas)

Karštas patiekalas

  • „Teriyaki“ antiena su „Sichuan“ pipirais (Antienos filė, „Pak choy“ salotos, „Shiitake“ grybai, vyšniniai pomidorai, „Teriyaki“ padažas, „Sichuan“ pipirai, kalendros, krevečių trapučiai)

Desertas

  • „Coco panna cotta“ desertas (Patiekiama su mangų tyre, šviežiomis braškėmis ir mėtomis)

Gėrimas

  • „Saketini“ kokteilis (Džinas, sakė, nealkoholinis imbierinis alus, žaliųjų citrinų sultys, agurkai)

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 10:00 – 22:00


DIVERSO (Kaunas)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

  • Ryžių traputis, paukštiena, salierai, traškūs svogūnai, skrudinti migdolai, lapiniai kale traškučiai

Pagrindinis patiekalas

  • Sterko suktinukas. Karamelizuotas sviestinis moliūgas, čili moliūgų kapotinis, špinatų padažas

Desertas

  • Levandų ledai, juodojo šokolado putėsiai ir miško uogos

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 22:00


RESTORANAS 4 (Palanga)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 - 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Informacija ruošiama...

Pagrindinis patiekalas

  • Informacija ruošiama...

Desertas

  • Informacija ruošiama...

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 18:00 – 22:00


FAT CLOUD (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Keptas karamelizuotas moliūgas patiekiama su baravykų musu, lazdyno riešutais, žolelėmis, duonos skrebučiu

Pagrindinis patiekalas

  • Troškinti jautienos žandai, patiekiama su bulvių – česnakų koše, keptais pastarnokais, pagardinti balzamikinių svogūnėlių padažu

Desertas

  • Morkų pyragaitis pagardintas maskarponės kremu, šviežiomis uogomis

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 12:00 – 21:00


EL MERCADO (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Regalos del mar - Jūros dovanos

Mar y huerta / Jūra ir sodas

  • Timbal de Escalivada / Anchoas del Cantabrico  / Allioli ahumado - Josper  grilyje keptos daržovės / Pavasariniai Kantabrijos ančiuviai / Dūminis Allioli

Mar y tierra / Jūra ir žemė

  • Huevos Rotos /  Carabineros de Huelva - Keptos bulvės/ Žemoje temperatūroje virtas kiaušinis / Huelvos regiono langustai

Mar y montana / Jūra ir kalnai

  • Manitos de Cerdo Iberico /  Salsa de Gamba Roja de Palamos / Trufas de Otoño Iberinio paršelio kanopos /  Raudonųjų Palamos krevečių salsa / Rudeniniai trumai

Dulce y salado / Jūros desertas

  • Helado de manzana asada / Crema de tarta de queso  / Dulche de leche con sal de Ibiza - Keptų obuolių ledai /  Sūrio pyrago kremas /  Ibizos jūros druskos karamelė

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 23:00


SKONIS (Vilnius)


 

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Sūrio ir brokolių kamuoliukai (Patiekiama su „Cheddar Vintage“ padažu)

Karštas patiekalas

  • Jautienos išpjova „Cheddar Vintage“ padaže (Patiekiama su gruzdintomis belgiškomis bulvytėmis, brokoliais ir pipiriniu padažu)

Desertas

  • Šokoladinis pyragas (Patiekiama su naminiais šokoladiniais ir vaniliniais ledais, mėlynių padažu ir morengo lazdelėmis)

Gėrimas

  • Altemura apulo primitivo negroamaro (raudonas, sausas) 150 ml

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00


KATPEDĖLĖ (Vilnius, Vokiečių g.)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

  • Silkės ir obuolių salotos ant kepintos juodos duonos

    arba

  • Šiltos salotos su mažosiomis bulvytėmis, rūkytomis paprikomis ir vištiena (Patiekiama su įvairių žolelių padažu)

Karštas patiekalas

  • Kiaulienos, grybų ir pastarnokų troškinys

    arba

  • Bulviniai blynai įdaryti šonine ir sūriu (Patiekiama su grietinės ir kastinio padažu)

Desertas

  • Skruzdėlynas su ledais

Gėrimas

  • „Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00

 

I – VII 10:00 – 22:00


KATPEDĖLĖ (Vilnius, pilies g.)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

  • Silkės ir obuolių salotos ant kepintos juodos duonos

    arba

  • Šiltos salotos su mažosiomis bulvytėmis, rūkytomis paprikomis ir vištiena (Patiekiama su įvairių žolelių padažu)

Karštas patiekalas

  • Kiaulienos, grybų ir pastarnokų troškinys

    arba

  • Bulviniai blynai įdaryti šonine ir sūriu (Patiekiama su grietinės ir kastinio padažu)

Desertas

  • Skruzdėlynas su ledais

Gėrimas

  • „Voruta” natūralus lietuviškas juodųjų serbentų vynas 150 ml

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 10:00 – 22:00

 


TASTE MAP (Vilnius)


Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

  • Burokėliai / figos  / kava

Karštas patiekalas

  • Menkės filė / pankoliai / porai

Desertas

  • Keptas svarainis / kalvadosas

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 17:00 – 20:00


JUODASIS KALNAS (Neringa)


Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

  • Kuršių marių žiobrio straganina, šaltalankiai, žemuogių actas, pušų spyglių aliejus.

Pagrindinis patiekalas

  • Laukinio elnio kepsneliai. Obuolių tyrė su mėtom, bruknės, saliero čipsai.

Desertas

  • Salierų šaknies ledai, bruknės, lazdyno riešutų aliejus, svarainių biskvitas.

 

 

Komentare nurodyti "Gastronomijos savaitė"

Degustacijų patiekimo laikas
I – VII 13:00 – 20:00


KITI GASTRO SAVAITĖ 2021 RESTORANAI

Vilnius:

Druskininkai:

Šakiai:

Anykščiai:

Tauragė:

Neringa: