Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан

Новости из ресторанов, кафе, баров

  • Поговорим о еде
„Vieno prancūzo sandėliuko“ įkūrėja Aušra: „išsikėlėme sau iššūkį – visi kolekcijos sūriai turi būti skirtingi“

Apie „Vieno prancūzo sandėliuką“ sužinojau dar 2019-ųjų pabaigoje. Užsukę ten pasijutome, tarytum iš Kauno stoties būtume įžengusios į Prancūzijos gilumoje esančią parduotuvėlę. Pasitikęs savininkas Hugues, kuris pusiau lietuviškai, pusiau angliškai (o kartais įterpdamas ir vieną kitą prancūzišką žodį) ėmė pasakoti apie asortimentą.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Kaip klimato kaita pakeis tai, ką ir kaip valgome?

Ekspertai įspėja - gali būti, kad jau visai netrukus mūsų mėgiamiems produktams grės išnykimo pavojus ir kai kurių gali apskritai nelikti! Kokiems mūsų pamėgtiems skanumynams kyla pavojus?

  • Чтения на любой вкус
Šefo D. Praspaliausko virtuvė keliasi ant Baltijos jūros bangų

D. Praspaliauskas pradeda bendradarbiavimą su keltų operatoriumi DFDS. Nuo gegužės mėnesio D. Praspaliausko sukurto meniu bus galima paragauti DFDS keltuose esančiuose restoranuose „Mare Balticum“.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Sveikesnio gyvenimo receptai: kuo pakeisti gaminius su glitimu?

Glitimo netoleravimas – problema, kuri gali varginti ir nuo gimimo, ir atsirasti bėgant metams, tačiau dalis žmonių produktų su glitimu atsisako dėl noro valgyti sveikiau.

  • Чтения на любой вкус
Kodėl blynai prisvyla? 8 didžiausios klaidos ir naudingi patarimai

Tirpstantys burnoje, purūs, minkštučiai, tvirta plutele ir gardžiai apskrudę – tokie yra tobuli blynai, nepaliekantys abejingų nė vienuose namuose.

  • Чтения на любой вкус
Valentino dienos vaišės - kokie patiekalai ir ingredientai simbolizuoja meilę?

Valentino diena - tai proga, kai mylimąjį ar mylimąją norime palepinti visais įmanomais būdais, ir maistas - ne išimtis. Kokie ingredientai ar prieskoniai yra siejami su romantiškais jausmais?

  • Здоровое питание и вегетарианство
Veganiški sūriai - ne tik tofu. Ko dar paskanauti?

Šiandien parduotuvėse galima rasti įvairių sūrio imatiacijų, greituoju būdu pagamintų iš augalinių komponentų. Tokie produktai bent jau išvaizda panašūs į sūrį, o skonis, žinoma, yra… skonio reikalas.

  • Пробуем рестораны
Restorano apžvalga: „Meal Box“

Prie restoranėlio „Meal Box“ sustojome atidžiau panagrinėti Klaipėdoje retai siūlomų patiekalų: žuvies dubenėlių, bao bandelių, ramen sriubų. Kokį įspūdį užsisakyti patiekalai paliko skaitykite „Meal Box“ apžvalgoje.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Egzotiniai vaisiai - keisti, įdomūs ir pavojingi

Žiemą ir pavasarį Lietuvoje vietinių vaisių pasiūla gerokai sumažėja, tačiau vaisių lentynose galime rasti iš tolimų kraštų atvežtų egzotinių vaisių. Kas tai per vaisiai ir kuo jie ypatingi?

  • Поговорим о еде
Per karantiną „Minordija“ perkelia geriausius restoranus į jūsų virtuvę

Profesionalams maisto produktus ir žaliavas tiekianti „Minordija“ atvėrė elektroninę parduotuvę, kurioje galite rasti produkciją bei prekes konditerijai, pritaikytas gardėsių ruošimui namuose.

  • Поговорим о еде
Virtuvės šefas Bernardas Anužis: „Karantino metu turiu galimybę nuveikti tai, kam prieš tai neatrasdavau laiko“

Karantinas pakoregavo visų mūsų planus. Ne išimtis ir kulinaras, buvęs restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis. Su Bernardu kalbame apie gyvenimo tempą, nuotaikas ir ateities planus.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Vitaminai C ir D - kodėl jų reikia žiemą ir kuo jie naudingi?

Kokių vitaminų mums labiausiai reikia žiemą? Daugelis atsakytų, jog vitamino C, saugančio nuo ligų ir vitamino D, kurio mums trūksta tamsiuoju metų laiku. Ar tai tiesa ir kuo ypatingi šie vitaminai?

  • Чтения на любой вкус
2021-ųjų gastronominės ir mitybos tendencijos

2020-ieji buvo išskirtiniai metai - jie tikrai atnešė naujų vėjų ir į mūsų virtuves. O kas gi mūsų laukia 2021-aisiais? Kokios gastronominės, kulinarinės ir mitybos tendencijos prognozuojamos 2021-iesiems?

  • Пробуем рестораны
Restorano apžvalga: „IQ baras“

Nors maistas išsinešti - puiki proga pailsėti nuo valgio gaminimo, neretai keliolika minučių pabuvę mašinoje, patiekalai praranda savo pradinę išvaizdą, temperatūrą ir skonį. Vis dėlto, prisiminusi Klaipėdoje veikiančio „IQ baro“ ruošiamus skanėstus ir nusprendžiau surizikuoti.

  • Поговорим о еде
Treneris Rimas: „Jei sveika gyvensena teikia malonumą - gražų kūną gausite dovanų”

Apie šiuolaikines sveikos gyvensenos tendencijas, sveikos mitybos naudą kūnui, sielai ir gyvenimo kokybei kalbamės su sporto treneriu ir mitybos konsultantu.

  • Поговорим о еде
„Ajomama“ įkūrėja Daiva: „pagrindinis sunkumas buvo įtikinti žmones, kodėl verta paragauti įdarytų bulvių“

Bulvės lietuvių virtuvėje – labai įprastas ingredientas. Tad kaip čia atsitiko, jog kituose pasaulio kampeliuose populiarus patiekalas – krosnyje su odele kepta ir įdaryta bulvė – daugeliui lietuvių vis dar naujovė?

  • Мировая кухня
Mandarinai - kodėl be jų neįsivaizduojame žiemos švenčių?

Žiemos švenčių stalas tapo neatsiejamas be mandarinų. Kodėl ir kaip mandarinai tapo neatsiejamu tradicinės metų šventės atributu?

  • Поговорим о еде
Pokalbis su Ištvanu Kviku: apie įkurtą restoraną, romų kultūrą ir stereotipus

„Gypsy Lounge & Grill” restoranas duris atvėrė šią vasarą. Ištvanas pasakoja, jog tokio tipo restoranas – retenybė ir Europos valstybėse. „Gypsy Lounge & Grill” siūlo visokeriopą pažintį su romų kultūra: tiek per maistą, tiek per interjerą, dekoracijas, meno kūrinius.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Druska - kiek vartoti ir kuo skiriasi jos rūšys?

Retas kuris įsivaizduojame kad ir paprasčiausio patiekalo receptą be druskos. Tačiau ėmę atidžiau rinktis druską, susiduriame su galvosūkiu - kokia gi skaniausia, sveikiausia, kokybiškiausia? Susipažinkite su įvairiomis druskos rūšimis.

  • Поговорим о еде
Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas: apie vaikystėje žiūrėtas kulinarines laidas bei didelį užsispyrimą siekti savo tikslų

Vaikystėje Rokas savo ateities su kulinarija nesiejo, planavo būti krepšininku. Tačiau teigti, jog kulinarija nebuvo naujas atradimas. Nuo vaikystės Rokas mėgo gaminti, įkvėptas „Gustavo enciklopedijos“.

  • Здоровое питание и вегетарианство
Ryškiaspalviai persimonai - iš kur jie atkeliauja ir kuo jie mums naudingi?

Vieni populiariausių atvežtinių gardumynų vėsiuoju metų laiku neabejotinai yra persimonai - dideli, sultingi, saldūs ir ryškiaspalviai. Kas gi tie saldieji svečiai iš pietų kraštų ir kuo jie įdomūs?

  • Поговорим о еде
Sveikos gyvensenos treneris R. Janeliūnas: „Jei žmogus norės pasiekti rezultatą, jis jį ir pasieks“

Kiekviena mitybos konsultanto, trenerio Remigijaus diena prasideda 5 val. ryto. Netrukus Remigijus sveikinasi su bendraminčiais, veda jiems ryto treniruotes.

  • Чтения на любой вкус
Kaip laikosi restoranai karantino metu? Atraskite vietas dirbančias šiuo laikotarpiu.

Kaip šiuo laikotarpiu gyvena maitinimo įstaigos? Kokių lūkesčių turi dėl ateities? Kaip palaikyti maitinimo įstaigas? Kur užsisakyti maisto išsinešti? Į šiuos klausimus atsakysime straipsnyje!

  • Мировая кухня
Kaip gaminama kava be kofeino?

Šiandien kavos pasirinkimas kaip niekad platus - ji gali būti švelniai ar stipriai skrudinta, rūšinė, ekologiška, aromatizuota, įvairiai sumalta ir... be kofeino. Ar žinote, kaip iš kavos pašalinamas esminis jos elementas - kofeinas?

Больше новостей 8781