Kaip teisingai valgyti Surströmming
                Surströmming arba švediška fermentuota silkė yra vienas garsiausių delikatesų pasaulyje. Jis dažnai lyginamas su fermentuotu rykliu iš Islandijos, šimtmečio kiaušiniu arba pačiais kvapniausiais sūriais. Surströmming yra žinomas dėl savo aštraus aromato ir intensyvaus skonio, šis tradicinis patiekalas iš šiaurės Švedijos gaminamas ir valgomas jau šimtmečius. Nepaisant pasaulinės „smardžiausio maisto žemėje“ reputacijos, surströmmingą mėgsta daugelis švedų ir gerbėjai iš kitų šalių, kurie vertina jo išskirtinį skonį ir kultūrinę reikšmę. Tačiau nepamirškite, kad surströmmingą labai svarbu valgyti tinkamai - vienas neteisingas žingsnis ir greitai suprasite, kodėl jis dažnai tampa internetinio iššūkio „pūdytos silkės“ objektu. Šis gidas jus išmokys, kaip teisingai valgyti surströmmingą: su pagarba, tinkamu paruošimu ir naudojant tinkamus papildomus maisto produktus.
            
                    
                
                Viso pasaulio skoniai čia pat Lietuvoje: prasideda Gastronomijos savaitės staliukų rezervacija
                Šį rudenį „Gastronomijos savaitė“ kviečia atrasti gastronomiją be sienų. Lapkričio 3–9 dienomis festivalis sujungs daugiau nei penkiasdešimt restoranų visoje Lietuvoje – nuo sostinės iki Palangos ir mažesnių miestų. Tarp dalyvių – „Michelin“ gide įvertinti restoranai „Nineteen18“, „14Horses“, „Red Brick“, „Dine“, „Ertlio namas“, „Pacai“ bei kiti. Lankytojai taip pat turės galimybę dalyvauti unikaliose patyriminėse ekskursijose ir degustacijose, kai kurios iš jų vyks pirmą kartą – degustacijos Vilniaus TV bokšte, „Etno Dvaro“ alaus bravore, Vilkaviškio ledų fabrike ir daugiau. Staliukus restoranuose rekomenduojama rezervuoti iš anksto.
            
                    
                
                Į Vilnių atvykęs šefas aptarė lietuviškų giminės balių ir baskų virtuvės panašumus
                Blogi orai, uždari žmonės ir su saugumu susijusios rizikos – su tokiais stereotipais Dominikos Respublikoje gimusį virtuvės šefą Luis Lopez Comas artimieji prieš keliolika metų išlydėjo ne į Lietuvą, o į Baskų kraštą šiaurės Ispanijoje. Šių mitų nepagrįstumu Baskijoje įsitikinęs šefas į Vilnių iš jos atsiveža norą lietuviams atskleisti socialinę kulinarijos galią.
„Baskų krašto ir Lietuvos klimatas yra panašus: permainingas, bet dėl to nenuobodus. Tokie orai skatina pilnai išnaudoti gražias dienas ir šildytis bendraujant su artimaisiais niūresniu metu. Suprantu, kad atšiauraus klimato gyventojai atostogoms pirmiausia ieško šilumos, bet daugelį šiltų kraštų gyventojų ji iš tikrųjų vargina“, – jau pirmuosiuose pokalbio sakiniuose „apie orą“ iš Karibų kilęs šefas tarsi kviečia lietuvius naujomis akimis pažvelgti į tai, ką turime ir ką ne visada deramai įvertiname.
            
                    
                
                Naujiena Vilniuje: „Dineris Food Spot“ – parduotuvė–kavinė su restoraniniu maistu už dienos pietų kainą
                Vilniaus Užupyje, Užupio g. 26, duris atvėrė nauja vieta, kuri sparčiai tampa vilniečių pamėgta – „Dineris Food Spot“. Tai ne tradicinė kavinė ir ne tik parduotuvė – tai patogi, šiuolaikiška erdvė, jungianti abiejų pasaulių privalumus. Čia kasdien rasite šviežiai paruoštus pusryčius, pietus ir vakarienes – supakuotas porcijas, kurias patogu pasiimti išsinešimui arba suvalgyti vietoje.
            
                    
                
                Kokia kava tinka jūsų kavos aparatui?
                Ar esate stipriosios espresso kavos mėgėjai? O gal jūsų favoritė – švelnioji filtrinė kava? Ar vis tik jus žavi kavos kapsulių skonių įvairovė? Nepaisant to, kokia kava yra jūsų mėgstamiausia, labai svarbu žinoti, kaip tobulą kavos puodelį namuose paruošti. O tai pavyks tik tuomet, kai tiksliai išsiaiškinsite, kokiomis savybėmis turi pasižymėti jūsų kavos aparatui tinkamiausia kava.
            
                    
                
                                            
                            - Sveika mityba ir vegetarizmas
 
                        
                                     
                Kas yra smidrai ir kuo jie naudingi?
                Smidrai, dar vadinami šparagais, – tai ankstyviausia pavasario daržovė, kurią jau seniai vertina gurmanai visame pasaulyje. Šie sultingi ūgliai yra tikras vitaminų ir mineralų lobynas: juose gausu vitamino K, A, C, folio rūgšties, kalio ir antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą, gerina virškinimą ir net padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Tai mažai kaloringas produktas (tik 20 kcal/100 g), puikiai tinkantis sveikatai ir dietai.