Nors karantinas priverstinai uždarė restoranų duris, tačiau profesionalų ruoštu maistu galima mėgautis namuose. Nusprendėme apžvelgti Wolt, Bolt, Dserve ir Lėkštė.lt bei pateikti savo pastebėjimus apie kiekvieną jų.
Sudėtingas laikas ne tik gyventojams, medikams, tačiau ir visoms matinimo įstaigoms. Visgi, ne vienas restoranas teberuošia maistą išsinešti. Pristatome maisto išsinešti karantino metu žemėlapį.
Jūros gėrybių mėgėjai vilniečiai greičiausiai girdėję ar lankęsi Halės turguje kiek anksčiau gyvavusioje prancūziškoje krautuvėleje-bistro ,,Sraigė, Vynas ir Varlė”. Restoranas ,,Greita Sraigė“ yra tenykštė krautuvėlė-bistro, persikėlusi į atokesnę Vilniaus vietą – Dvarčionis.
Savo vardą užsitarnavę ir toliau sėkmingai gyvuojantys restoranai klientus vilioja skirtingais konceptais, kokybiškais patiekalais ir puikiai suderintais skoniais. Vyno baras-restoranas „Somm”, sušių restoranas „Rise”, erdvus viešbučio restoranas „Time” bei jaukus vyresnysis „Time” brolis – restoranas „Dine”. Pastarąjį ir nutariau aplankyti.
Raudonai šviečiančią barbecue iškabą J.Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžoje buvau nusižiūrėjusi jau seniai. Virš atkreipiančios dėmesį švieslentės kabo kažkur jau seniau girdėtas pavadinimas „City Chef”
Planuodama išvyką į Kauną buvau rekomenduota papietauti restorane „Ieti”, kurio komandos tikslas – sujungiant lietuviškas tradicijas ir modernias gamybos technikas per patiekalus perteikti lietuvišką identitetą.
Specialaus apdovanojimų renginio metu Gero skonio akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis su svečiais pasidžiaugė pasaulio gastronominiame žemėlapyje ryškėjančia Lietuva.
Hipsteriška, savita ir laisva – keli žodžiai apibūdinantys šios apžvalgos lokaciją – Naujamiesčio loftų kvartale įsikūrusį restoraną „Delta mityba”.
Išsirenkame „Bistro 18”, įsikūrusį Stiklių g. nuo 2007.Įžengus į restoraną akys krypsta į čia pat įkurtą vyno krautuvėlę. Keliaujame į istorinio pastato gilumą ragauti restorano patiekalų.
Pernai geriausiuoju išrinktame Martyno Praškevičiaus restorane ,,Džiaugsmas” šiandien paskelbtas jau ketvirtus metus gyvuojančio geriausių gastronominių vietų Lietuvoje rinkimo projekto ,,30 geriausių restoranų" startas.
Laukinė, tačiau moderni Afrika – tai, ką žada pajusti Vilniaus miesto širdyje įsikūręs modernios afrikietiškos virtuvės restoranas MADU. Lietuvoje šios virtuvės patiekalus pristatančių restoranų - vienetai, tad MADU išsiskiria iš visos šalyje vyraujančių virtuvių pasiūlos.
Nors dar prieš keletą metų mūsų šalyje buvo kitokia situacija, tačiau dabar, bent jau sostinėje, gausu vietų, kuriose galima pradėti dieną ją praskaidrinančiais pusryčiais. Brunch – vėlyvųjų savaitgalio pusryčių tendencija vis stipriau įsitvirtina...
Būna, kad įprastą dieną norisi visai neįprasto maisto. Tokiai nuotaikai užklupus lankausi vietose, kuriose nesu buvusi ir ragauju tai, ko nesu ragavusi. Šįkart aš, visavalgė, keliauju į netoliese Bernardinų sodo įsikūrusį veganišką bistro „Rosehip”.
Ar mėgstate keliauti po Lietuvą? Savaitgalio išvykos į Suvalkiją metu užklydau į Marijampolę bei kone pačiame miesto centre įsikūrusį restoraną „Nica”. Apie skanų maistą buvau girdėjusi kelis gražius atsiliepimus, tokį patį galėsiu perduoti ir kitiems.
Kokie patiekalai, jūsų nuomone, geriausiai reprezentuoja istorinę lietuvių virtuvę? ,,Cepelinai, žemaičių blynai, vėdarai”, – kone kiekvienas išvardins. Taip atsakiusi būčiau ir aš, tačiau apsilankius restorane ,,Ertlio namas” nuomonė akiratis prasiplėtė.
Šventinio stalo pasiruošimas dažnai sukelia nemenkų rūpesčių – o juk taip būtų malonu šventes sutikti ramiai ir džiaugsmingai.
Mažai atsirastų nepritariančių, kad Vilnius – gyvas miestas. Gyvas dailėjančiais pastatais, erdvėmis, naujai besivystančiomis idėjomis ir, žinoma, savo žmonėmis. Dinamiškas žaliojo miesto gyvenimas turistus traukia atvykti ir iš labai tolimų žemės kampelių, o užsukusius pasilikti ilgėliau.
Vakar, lapkričio 19-tosios vakarą, jau devintus metus iš eilės organizuojamame renginyje „Vyno ir desertų derinių čempionatas” dėl „Auksinės šakutės” prizo bei kolegų, renginio žiūrovų simpatijų kovojo net 16 virtuvės šefų ir vyno žinovų komandų.
Jau įprasta ir daugeliui žinoma, kad didžiuosiuose miestuose lapkritis – gastronominių potyrių atradimo mėnuo. Šį mėnesį šalies didžiuosiuose miestuose vyksta ne vienas renginys, kurio tikslas – padėti atrasti bei geriau supažindinti su restorane gyvuojančiais restoranais bei jų šefų kuriama skonių meistryste.
Kaune daugėja ir naujų ar atsinaujinančių gastronominių vietų, kurias, draugai bei pažįstami, tikina, verta aplankyti. Viena tokių vietų yra neseniai po atsinaujinimo duris pravėręs restoranas Kauno senamiestyje – „Nüman”.
Mistiški raštai, kvapai ir spalvos, užburiantys ritmai ir skonių įvairovė. Magiška atmosfera nukelia į Peru, tačiau čia pat, Vilniuje, Šv. Jurgio bažnyčios bokšto fone. Restorane „Pachamama Dinner Club” kviečiama atrasti ir degustuoti virtuvės šefų kuriamus Peru skonius.
Vilniuje, Savičiaus gatvėje, visai neseniai duris atvėrė naujas restoranas-vyninė „Queensberry”. Skelbiama, kad restoranas pirmasis Lietuvoje, savo klientams siūlantis išskirtinai tik lietuvišką vyną, kurio gali pasiūlyti virš penkiasdešimties rūšių!
Įėjus vidun pasitinka gilios jūros mėlynumo bei austrių kiauto pilkumo atspalviai ir lengva, elegantiška muzika. Vos įėjus su šypsena pasitinka padavėja ir pasiūlo atsisėsti. Vietos vakarui nebuvome rezervavę, tačiau anksčiau atėjusios radome ir kur įsitaisyti [...]
Vilnius gausus parkų ir kitų žaliųjų zonų, o atsipalaiduoti bei su kompanija pasimėgauti saulėtu gyvenimu galima ir įvairiuose vasaros kiemeliuose Vilniaus centre. Vis dar tyrinėju gastronominį Vilnių, tad lankausi vasaros pradžioje duris atvėrusiame „Spritz Summer Garden”.