Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Pokalbiai apie maistą
Sveikos gyvensenos treneris R. Janeliūnas: „Jei žmogus norės pasiekti rezultatą, jis jį ir pasieks“

Kiekviena mitybos konsultanto, trenerio Remigijaus diena prasideda 5 val. ryto. Netrukus Remigijus sveikinasi su bendraminčiais, veda jiems ryto treniruotes.

  • Skaitiniai visų skoniams
Kaip laikosi restoranai karantino metu? Atraskite vietas dirbančias šiuo laikotarpiu.

Kaip šiuo laikotarpiu gyvena maitinimo įstaigos? Kokių lūkesčių turi dėl ateities? Kaip palaikyti maitinimo įstaigas? Kur užsisakyti maisto išsinešti? Į šiuos klausimus atsakysime straipsnyje!

  • Pasaulio virtuvė
Kaip gaminama kava be kofeino?

Šiandien kavos pasirinkimas kaip niekad platus - ji gali būti švelniai ar stipriai skrudinta, rūšinė, ekologiška, aromatizuota, įvairiai sumalta ir... be kofeino. Ar žinote, kaip iš kavos pašalinamas esminis jos elementas - kofeinas?

  • Pokalbiai apie maistą
Ar greitas maistas visada nesveikas? „Disco Burger“ savininkas Mantas Mačiuta griauna šį mitą

Ar nuomonė, joig greitas maistas – nesveikas maistas yra visuomet teisinga ir pagrįsta? Padiskutuokime su Mantu Mačiuta, užkandinės „Disco Burger“ įkūrėju, gaminančiu vienus iš skaniausių mėsainių Kaune.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Kaip gaminami nealkoholiniai gėrimai?

Anksčiau buvę nišine preke, šiandien nealkoholiniai "alkoholiniai" gėrimai, tokie kaip alus, sidras, vynas ir kt. yra labai įprasti. O kaip gi tokie gėrimai pagaminami? Sužinosite šiame straipsnyje!

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Žuvinė“

„Žuvinė“ - stilingame name įsikūręs restoranas, netoli Palangos tilto, ilgomis vasaros dienomis pilnas svečių. Pietauti atvyko rudens popietę ir džiaugėmės rezervavę staliuką, nes pietaujančių buvo tiek, kiek ir vasarą.

  • Skaitiniai visų skoniams
Startuoja Meniu.lt maisto užsakymo platforma

Didžiausias restoranų gidas Lietuvoje „Meniu.lt“ pristato naują savo mobiliosios programėlės funkciją – virtualų ir interaktyvų meniu.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Rudens karaliai ryškiaspalviai moliūgai

Moliūgas - viena populiariausių rudens daržovių, kurios šilta spalva mums praskaidrina nuotaiką ir kurios receptais suskumbame dalintis, kai prireikia suvartoti gausų derlių. Kas gi tie moliūgai ir kuo jie mums naudingi?

  • Pasaulio virtuvė
Danijos virtuvė - mums tolima ar artima?

Tradicinius patiekalus lemia ir geografinė zona, todėl Danijoje rasime ir mums įprastų ingredientų bei panašių patiekalų, tačiau šios šalies virtuvė turi daug unikalių bruožų, kurie paverčia ją labai įdomia.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Bazilijonai“

Mes į „Bazilijonų“ restoraną užsukome sekmadienio popietę. Vos tik įėję pastebėjome, kad čia nedaug lankytojų, tad apsidžiaugėme, nes ieškojome ramios vietos tingiems ir neįpareigojantiems pietums.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Kvapnusis cinamonas - ką apie jį žinome?

Turbūt nesuklysime teigdami, kad cinamonas yra vienas populiariausių prieskonių. Ar žinote, kas tas kvapnusis cinamonas ir iš kur jis atkeliauja?

  • Skaitiniai visų skoniams
Rudens dovana - gardžiosios kriaušės

Kriaušės - viena iš mūsų rudeninių sodo gėrybių, ne vienam jos asocijuojasi su ankstyvojo rudens derliumi. Ar tai - naudingas vaisius, ir ką įdomesnio galime iš jo pagaminti?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Le Travi“

Atrasti dalelę Italijos iš pažiūros visko pilname Vilniuje ne taip jau ir paprasta. Ieškodami autentiškos vietelės Vilniuje apsilankėme itališko maisto restoranėlyje „Le Travi“.

  • Skaitiniai visų skoniams
Rudens derliaus konservavimo būdai - kokį rinktis?

Ruduo - derliaus metas. Tik ką daryti,  jei derlius ypač gausus ir visų gamtos dovanų suvartoti tiesiog nespėjame? Meniu.lt pasidomėjo, kokie derlių išsaugojimo būdai geriausi.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Rudens karalienės slyvos - skanios, maistingos, įvairiai panaudojamos

Daugelis žino, kad slyvos gerina virškinimą - džiovintos slyvos yra puiki priemonė nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau šiuos vaisius galima panaudoti dar daugybe įvairių būdų. Sužinokite naudingąsias slyvų savybes!

  • Skaitiniai visų skoniams
Atgijusioje Europos aikštėje – maisto furgonų asorti ir kitos pramogos

Nors vasara Lietuvoje jau palydėta, linksmybės Vilniaus centre esančioje Europos aikštėje, įsikūrusioje pačioje prekybos centro „Europa“ pašonėje, tęsiasi.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Meat Steak House“

Solidus „Meat Steak House“ meniu nustebino įvairove - čia surašyti patiekalų pavadinimai puikiai derėjo su šios vietos koncepcija. Nesuabejojau, kad atsidūriau aukštos kokybės restorane

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
5 populiariausios lietuviškos vaistažolės - kodėl naudinga turėti jų atsargų?

Natūralioji medicina nepraranda populiarumo. Kokių mūsų krašto vaistažolių pravartu turėti virtuvės spintelėje?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Room 12”

Kai rinkausi vietą, kur čia įdomiau pavalgius pačioje Vilniaus miesto širdyje, į akį krito gana naujai atsidaręs, tačiau jau spėjęs užkariauti lankytojų širdis, restoranas „Room 12”.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Baltymai - kodėl jie mums reikalingi ir kokius rinktis?

Pagrindinė, plačiausiai žinoma, baltymų funkcija yra būti mūsų ląstelių statybine medžiaga - jų reikia, kad atsinaujintų mūsų raumeninis audinys bei kiti audiniai. Tačiau baltymai turi ir kitų funkcijų.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Bookafe“

Ieškodama jaukios kavinukės popiečio pašnekesiui su bičiule, iškart aptikau „Bookafe“, esančią Stiklių gatvėje. Kavinukės, kuriose galima aptikti knygų ir išgerti kavos dažniausiai yra nišinės vietos, turinčios savo idėjinį konceptą.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Ar natūrali augalinė mityba - tikrai raktas į sveikatą?

Egzistuoja ne vienas augalinės mitybos variantas: veganizmas, žaliavalgystė, vaisiavalgystė r panašiai. Susipažinkite su dar viena augalinės mitybos šaka

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „I Hate Sushi“

Žinia apie naujai atsidariusį sušių restoraną Vilniuje nuaidėjo labai garsiai – pirmiausia, dėl vietos - įsikūrė ne centre, kaip būtų įprasta, bet Žvėryne.

  • Skaitiniai visų skoniams
Virtuvės šefai kviečia mėgautis rudens gėrybių skoniais

Atėjus rudeniui, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, sukvietė restoranų virtuvės meistrus, skonių kūrėjus į susitikimą „Mėgaukimės rudens gėrybėmis kartu“ kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“.

Daugiau naujienų 8761