Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Pasaulio virtuvė
Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės?

Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Lietuvoje sūris taip pat yra mėgstamas - tai rodo ir reguliarus šios kategorijos pardavimų augimas.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?

Rasti receptą, kuriame nėra nėtrupučio riebalų - sudėtinga. Jie plačiai naudojami įvairiose pasaulio virtuvėse: Viduržemio jūros šalyse paplitęs alyvuogių aliejus, Azijoje mėgstamas sezamų, o Indijoje naudojamas lydytas sviestas. Tačiau kada kuriuos riebalus sveikiausia naudoti?

  • Pokalbiai apie maistą
„Vieno prancūzo sandėliuko“ įkūrėja Aušra: „išsikėlėme sau iššūkį – visi kolekcijos sūriai turi būti skirtingi“

Apie „Vieno prancūzo sandėliuką“ sužinojau dar 2019-ųjų pabaigoje. Užsukę ten pasijutome, tarytum iš Kauno stoties būtume įžengusios į Prancūzijos gilumoje esančią parduotuvėlę. Pasitikęs savininkas Hugues, kuris pusiau lietuviškai, pusiau angliškai (o kartais įterpdamas ir vieną kitą prancūzišką žodį) ėmė pasakoti apie asortimentą.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Kaip klimato kaita pakeis tai, ką ir kaip valgome?

Ekspertai įspėja - gali būti, kad jau visai netrukus mūsų mėgiamiems produktams grės išnykimo pavojus ir kai kurių gali apskritai nelikti! Kokiems mūsų pamėgtiems skanumynams kyla pavojus?

  • Skaitiniai visų skoniams
Šefo D. Praspaliausko virtuvė keliasi ant Baltijos jūros bangų

D. Praspaliauskas pradeda bendradarbiavimą su keltų operatoriumi DFDS. Nuo gegužės mėnesio D. Praspaliausko sukurto meniu bus galima paragauti DFDS keltuose esančiuose restoranuose „Mare Balticum“.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Sveikesnio gyvenimo receptai: kuo pakeisti gaminius su glitimu?

Glitimo netoleravimas – problema, kuri gali varginti ir nuo gimimo, ir atsirasti bėgant metams, tačiau dalis žmonių produktų su glitimu atsisako dėl noro valgyti sveikiau.

  • Skaitiniai visų skoniams
Kodėl blynai prisvyla? 8 didžiausios klaidos ir naudingi patarimai

Tirpstantys burnoje, purūs, minkštučiai, tvirta plutele ir gardžiai apskrudę – tokie yra tobuli blynai, nepaliekantys abejingų nė vienuose namuose.

  • Skaitiniai visų skoniams
Valentino dienos vaišės - kokie patiekalai ir ingredientai simbolizuoja meilę?

Valentino diena - tai proga, kai mylimąjį ar mylimąją norime palepinti visais įmanomais būdais, ir maistas - ne išimtis. Kokie ingredientai ar prieskoniai yra siejami su romantiškais jausmais?

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Veganiški sūriai - ne tik tofu. Ko dar paskanauti?

Šiandien parduotuvėse galima rasti įvairių sūrio imatiacijų, greituoju būdu pagamintų iš augalinių komponentų. Tokie produktai bent jau išvaizda panašūs į sūrį, o skonis, žinoma, yra… skonio reikalas.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Meal Box“

Prie restoranėlio „Meal Box“ sustojome atidžiau panagrinėti Klaipėdoje retai siūlomų patiekalų: žuvies dubenėlių, bao bandelių, ramen sriubų. Kokį įspūdį užsisakyti patiekalai paliko skaitykite „Meal Box“ apžvalgoje.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Egzotiniai vaisiai - keisti, įdomūs ir pavojingi

Žiemą ir pavasarį Lietuvoje vietinių vaisių pasiūla gerokai sumažėja, tačiau vaisių lentynose galime rasti iš tolimų kraštų atvežtų egzotinių vaisių. Kas tai per vaisiai ir kuo jie ypatingi?

  • Pokalbiai apie maistą
Per karantiną „Minordija“ perkelia geriausius restoranus į jūsų virtuvę

Profesionalams maisto produktus ir žaliavas tiekianti „Minordija“ atvėrė elektroninę parduotuvę, kurioje galite rasti produkciją bei prekes konditerijai, pritaikytas gardėsių ruošimui namuose.

  • Pokalbiai apie maistą
Virtuvės šefas Bernardas Anužis: „Karantino metu turiu galimybę nuveikti tai, kam prieš tai neatrasdavau laiko“

Karantinas pakoregavo visų mūsų planus. Ne išimtis ir kulinaras, buvęs restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis. Su Bernardu kalbame apie gyvenimo tempą, nuotaikas ir ateities planus.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Vitaminai C ir D - kodėl jų reikia žiemą ir kuo jie naudingi?

Kokių vitaminų mums labiausiai reikia žiemą? Daugelis atsakytų, jog vitamino C, saugančio nuo ligų ir vitamino D, kurio mums trūksta tamsiuoju metų laiku. Ar tai tiesa ir kuo ypatingi šie vitaminai?

  • Skaitiniai visų skoniams
2021-ųjų gastronominės ir mitybos tendencijos

2020-ieji buvo išskirtiniai metai - jie tikrai atnešė naujų vėjų ir į mūsų virtuves. O kas gi mūsų laukia 2021-aisiais? Kokios gastronominės, kulinarinės ir mitybos tendencijos prognozuojamos 2021-iesiems?

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „IQ baras“

Nors maistas išsinešti - puiki proga pailsėti nuo valgio gaminimo, neretai keliolika minučių pabuvę mašinoje, patiekalai praranda savo pradinę išvaizdą, temperatūrą ir skonį. Vis dėlto, prisiminusi Klaipėdoje veikiančio „IQ baro“ ruošiamus skanėstus ir nusprendžiau surizikuoti.

  • Pokalbiai apie maistą
Treneris Rimas: „Jei sveika gyvensena teikia malonumą - gražų kūną gausite dovanų”

Apie šiuolaikines sveikos gyvensenos tendencijas, sveikos mitybos naudą kūnui, sielai ir gyvenimo kokybei kalbamės su sporto treneriu ir mitybos konsultantu.

  • Pokalbiai apie maistą
„Ajomama“ įkūrėja Daiva: „pagrindinis sunkumas buvo įtikinti žmones, kodėl verta paragauti įdarytų bulvių“

Bulvės lietuvių virtuvėje – labai įprastas ingredientas. Tad kaip čia atsitiko, jog kituose pasaulio kampeliuose populiarus patiekalas – krosnyje su odele kepta ir įdaryta bulvė – daugeliui lietuvių vis dar naujovė?

  • Pasaulio virtuvė
Mandarinai - kodėl be jų neįsivaizduojame žiemos švenčių?

Žiemos švenčių stalas tapo neatsiejamas be mandarinų. Kodėl ir kaip mandarinai tapo neatsiejamu tradicinės metų šventės atributu?

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su Ištvanu Kviku: apie įkurtą restoraną, romų kultūrą ir stereotipus

„Gypsy Lounge & Grill” restoranas duris atvėrė šią vasarą. Ištvanas pasakoja, jog tokio tipo restoranas – retenybė ir Europos valstybėse. „Gypsy Lounge & Grill” siūlo visokeriopą pažintį su romų kultūra: tiek per maistą, tiek per interjerą, dekoracijas, meno kūrinius.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Druska - kiek vartoti ir kuo skiriasi jos rūšys?

Retas kuris įsivaizduojame kad ir paprasčiausio patiekalo receptą be druskos. Tačiau ėmę atidžiau rinktis druską, susiduriame su galvosūkiu - kokia gi skaniausia, sveikiausia, kokybiškiausia? Susipažinkite su įvairiomis druskos rūšimis.

  • Pokalbiai apie maistą
Virtuvės šefas Rokas Vasiliauskas: apie vaikystėje žiūrėtas kulinarines laidas bei didelį užsispyrimą siekti savo tikslų

Vaikystėje Rokas savo ateities su kulinarija nesiejo, planavo būti krepšininku. Tačiau teigti, jog kulinarija nebuvo naujas atradimas. Nuo vaikystės Rokas mėgo gaminti, įkvėptas „Gustavo enciklopedijos“.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Ryškiaspalviai persimonai - iš kur jie atkeliauja ir kuo jie mums naudingi?

Vieni populiariausių atvežtinių gardumynų vėsiuoju metų laiku neabejotinai yra persimonai - dideli, sultingi, saldūs ir ryškiaspalviai. Kas gi tie saldieji svečiai iš pietų kraštų ir kuo jie įdomūs?

  • Pokalbiai apie maistą
Sveikos gyvensenos treneris R. Janeliūnas: „Jei žmogus norės pasiekti rezultatą, jis jį ir pasieks“

Kiekviena mitybos konsultanto, trenerio Remigijaus diena prasideda 5 val. ryto. Netrukus Remigijus sveikinasi su bendraminčiais, veda jiems ryto treniruotes.

Daugiau naujienų 8783