Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Restoranų, kavinių, barų naujienos

  • Pasaulio virtuvė
Egzotiška ir pavojinga Australijos virtuvė

Tolimoji Australija garsėja baimę keliančiais vorais ir kitais gyviais, tačiau kas galėjo pamanyti, kad pavojingi gali būti ne tik jie, bet ir kai kurios virtuvės tradicijos? Leisdamiesi į skonių kelionę po Australiją pasiruoškite netikėtiems atradimams ir dalelei laukinės gamtos jūsų lėkštėje!

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Baltas ruonis"

Savaitgalio popietė nedideliame, šviesos ir žmonių šurmulio pilname restoranėlyje ant jūros kranto. Skamba lyg atostogų romano puslapiuose aptiktas sakinys, tiesa? Tačiau kasmet pilnėjančiame Lietuvos pajūryje atsirado būtent tokia idiliška, it knygose aprašyta vieta, žaisimingu pavadinimu „Baltas Ruonis“.

  • Skaitiniai visų skoniams
Šviežių idėjų gūsis Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF

Kartą metuose parodų ir kongresų centras „Litexpo“ pakvimpa aromatais iš viso pasaulio, nes čia vyksta didžiausias Baltijos šalyse maisto produktų rinkos įvykis – Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF.

  • Pasaulio virtuvė
7 faktai apie skandinavišką virtuvę, kuriuos privalote žinoti

Nors žuvis šių valstybių virtuvėje yra nepamainoma, apstulbsite sužinoję, ką dar mėgsta mūsų kaimynai šiaurėje! Pažvelkime, kuo gi lietuvių skrandžius (ir protus!) gali nustebinti Skandinavijos šalys.

  • Pokalbiai apie maistą
Indrė Trusovė: apie sėkmės formulę, kuri padeda gyventi kokybišką gyvenimą

Sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė, jau devynerius metus puoselėja tokį gyvenimo būdą, kuris skatina rinktis sveiką ir gerą maistą, nebijoti eksperimentuoti, ragauti, gaminti, mylėti žmones ir save, aktyviai leisti laisvalaikį, sportuoti ir džiaugtis kiekviena diena.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga „Meet & Taste“

Prieš gerą mėnesį Kauno Laisvės alėjoje duris atvėrė restoranas Meet & Taste. Vėlyvą sekmadienio rytą atvykus papusryčiauti, buvome pasitikti malonaus padavėjos pasisveikinimo ir ne itin jaukios atmosferos.

  • Pokalbiai apie maistą
Linas Petrukaitis: apie tai, kaip gimė „TOP 30 geriausių restoranų”

Tikriausiai ne vienas, seka kiekvienais metais renkamus TOP30 geriausių restoranų Lietuvoje. Šįsyk, apie skonius ir potyrius virtuvėje, bendraujame su TOP 30 geriausių restoranų idėjos bendraautoriumi Linu Petrukaičiu.

  • Pasaulio virtuvė
Obuolių pyrago istorija

Atėjus rudeniui ir užderėjus obuoliams turbūt visi, mėgstantys sukiotis virtuvėje ir gaminti desertus, ims kepti obuolių pyragą – niekad nepabostantį klasikinį desertą. Tikriausiai visi turime savo mėgstamiausią obuolių pyrago receptą, kuris niekada nenuvilia.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Holy Donut"

Sekmadienio rytą telefone ieškant geriausios vietos brunch‘ui Kaune, skirtinguose interneto puslapiuose ne kartą pasikartojo ta pati vieta – Holy Donut. Panaršęs šių Šventų Spurgų facebook‘o paskyroje ir aš užsinorėjau visomis tomis gėrybėmis savo skrandį nudžiuginti.

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Apie grybus – faktai ir įdomybės

Mums, lietuviams, ruduo tradiciškai yra grybų metas. Kai jų gausiai uždera, grybus skanaujame pasimėgaudami, bet turbūt nesusimastydami, kas tai per produktas ir kuo jie ypatingi, nors iš tiesų grybai - labai įdomus gamtos kūrinys.

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraštinkė Mondayjazz: apie socialinius tinklus, keliones ir darbus

Nors žinomumu socialiniuose tinkluose Aistė Svarauskaitė džiaugiasi jau ne pirmus metus, paklausta, kuo gyvenime užsiima, apie veiklą socialiniuose tinkluose pasakoti, sako, neskuba. Pirmiausia mergina save pristato kaip kelionių agentūros portalo bei socialinių tinklų redaktore.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: "Amsterdam Plaza"

Kai visko pilna ir vasaromis kiek perkrauta Palanga pasipildė dar vienu nauju restoranu aš ir nustebau, ir apsidžiaugiau. Netikėta buvo tai, kad naujasis restoranas „Amsterdam Plaza“ duris atverti nusprendė vasaros pabaigoje.

  • Pasaulio virtuvė
Mėsainių atsiradimo ir paplitimo istorija

Iki tapdamas amerikietiškos virtuvės atributu, hamburgeris apkeliavo beveik visą pasaulį ir galybę kartų keitė pavidalą. Jo išradėjais skelbiasi esą ne vienas ir ne du Amerikos virtuvės šefai, o šaltiniai teigia, kad visa ko pradžia užsimezgė Europoje.

  • Pokalbiai apie maistą
Jurga Baltrukonytė: apie mylimiausią maistą, taisykles ir kulinarinius nuotykius

Rašytoja ir žurnalo „Happy 365” vyriausioji redaktorė Jurga Baltrukonytė prisipažįsta, kad virtuvėje ji daugiau yra nuotaikos gamintoja nei atsidavusi kulinarė. Jai patinka belaukiant svečių ieškoti įdomių ir originalių idėjų, galvoti apie estetiką, tačiau įprastą dieną ji mieliau renkasi tą, kas lengvai paruošiama ir puikiai dera tarpusavyje.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „City Chef”

Raudonai šviečiančią barbecue iškabą J.Basanavičiaus ir Pylimo gatvių sankryžoje buvau nusižiūrėjusi jau seniai. Virš atkreipiančios dėmesį švieslentės kabo kažkur jau seniau girdėtas pavadinimas „City Chef”

  • Sveika mityba ir vegetarizmas
Protarpinis badavimas

Protarpinis badavimas – pastaruoju metu populiarus mitybos režimas, kuris, kaip teigia jį propaguojantieji, padeda reguliuoti kūno svorį ir teigiamai veikia savijautą. Kokia tai dieta ir kuo ji skiriasi nuo įprastinio badavimo?

  • Skaitiniai visų skoniams
Kaune rengiamas jubiliejinis augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“

Besidomintys augaline mityba nekantrauja – mėnesio pabaigoje Kauno „Akropolyje“ vyks augalinio maisto festivalis „Vegfest LT“

  • Skaitiniai visų skoniams
Į Baltijos šalių konkursą – po vienos treniruotės

Lietuvos komanda, ringe praleidusi penkias valandas ir pagal varžyboms sukurtą meniu patiekusi tris patiekalus, užėmė antrą vietą bei laimėjo „Guest Choice“ apdovanojimą.

  • Restoranų apžvalgos
Restorano apžvalga: „Barcode“

Kai išgirdau, jog Palangoje atsidarė naujas mėsos patiekalų restoranas „Barcode“, džiaugtis naujove nepuoliau. Iš pirmo žvilgsnio pamaniau, jog tai - eilinė kurortinė kavinė, svečius viliojanti niekuo neišsiskiriančiais skoniais.

  • Receptai
Naminiai Bounty rutuliukai

Desertai

  • Pasaulio virtuvė
Kokio maisto tikėtis Tailande?

Tailando virtuvė mums, europiečiams, - tikra egzotika. Nors daugumą ingredientų rastumėte ir europiečių patiekaluose, netradicinis jų suderinimas leidžia atrasti naujų skonių

  • Receptai
Batatų lazdelės su tar-tar padažu

Užkandis

  • Receptai
Avižinė košė su riešutų sviestu

Pusryčiams

  • Receptai
Vištienos salotos su gervuogių padažu

Salotos

Daugiau naujienų 8706