​​​​​​​Dizainerė Agnė Deveikytė: apie Italiją, jogą ir naujus (veganiškus) skonius

​​​​​​​Dizainerė Agnė Deveikytė: apie Italiją, jogą ir naujus (veganiškus) skonius

Moteriškų drabužių dizainerė Agnė Deveikytė, kadaise gaminti visai nenorėjo, kaip ji pati sako – „buvau iš tų, kurios su virtuve tiesiog nesuderinamos“. Tačiau, laikui bėgant, viskas keičiasi - pasikeitė ir Agnės požiūris į maisto gamybą, atsidaro noras išbandyti naujus receptus, o ir visai įdomu pasidarė. Agnė pasakoja, kad didelę įtaką jai padarė pradėti lankyti jogos užsiėmimai ir kartu su jais, atrastas naujas, kur kas sveikesnis požiūris į mitybą.

Viskas prasidėjo nuo jogos

Agnė pasakoja, kad viskas pradėjo keistis nuo pirmųjų jogos užsiėmimų. Norėjosi visko kuo sveikiau ir natūraliau. Dabar jau ir pati stebisi, kad pradėjo lankytis tokiose internetinėse parduotuvėse, kur galima įsigyti sveikų maisto produktų, o ir užsukus į parduotuvę, krepšelį užpildo pirkiniais iš sveikuolių skyrelio. „Stengiuosi nevalgyti pridėtinio cukraus. Anksčiau valgydavau bandeles, torčiukus, pyragėlius – nugalėjau be jų gyventi. Dabar tokių dalykų, kaip bandelės ar pyragai jau nėra“, – pasakoja Agnė ir priduria, kad vietoj senų įpročių renkasi veganiškus desertus.

Link veganizmo

„Iš tikrųjų dabar mano gyvenime vyksta perėjimo etapas, kai aš net negalėčiau atsakyti, koks dabar mano mėgstamiausias maistas“, – atsako Agnė, paklausta apie patiekalus, kuriuos dažniausiai galima sutikti ant jos pietų stalo.

„Šiuo metu po truputį atsirinkinėju, ką valgyti ir ko ne, tad daugiausiai valgau vegetariškai ir labiau linkstu į veganišką pusę. Kiekvienoje virtuvėje randu kažkokių ingredientų ar patiekalų, kas man tiktų. Dabar pas mane vyksta toks persidėliojimas, ką aš valgau. Praeitais metais valgiau šaltibarščius, na o šiais jau nežinau, – šypsosi pašnekovė. Tiesa, vieno patiekalo Agnė tikrai niekada neatsisakytų – tai sriubos. „Žiemos metu visuomet valgau sriubas. Kada man yra šalta, būtinai valgau žiemą ir rudenį sriubas. Jau dabar negalėčiau be sriubų gyventi. Šiltas daržovių sriubas mėgstu labiausiai“, – dalijasi pašnekovė.

Trumpa kelionė į Italiją

Paprašyta pasidalinti įsimintiniausiais pietumis ar vakariene, Agnė trumpam savo mintimis nusikelia į itališko maisto restoranėlį „Trattoria da Flavio“. Prisimenu labai smagiai šventėm sesės mergvakarį, tąsyk buvo itališka tema. Labai smagiai mus pasitiko pats šeimininkas italas. Tikrai skaniai visos pavalgėme, o tas itališkas maistas, aptarnavimas, kava, temperamentas – leido pasijusti tarsi būtum Italijoje. Tuomet toks smagus atrodė tas mergvakaris, toks išskirtinis, toks itališkas, – šiltais atsiminimais dalijasi Agnė.

Agnės receptas

Agnė prisimena neseniai atrastą receptą ir su džiaugsmu pasidalija juo su mumis. Tiesa, jis labai paprastas, tačiau jau iš toli galima užuosti vasarą.

Ingredientai: Braškės, avokadas, salotų lapai (viską, ką tuo metu turi šaldytuve), įvairūs riešutai (Agnė deda karijų ir anakardžius), o pagardinimui aliejaus, citrinos ir medaus padažas.

Ten, kur veganiškas skonis..

Pasikeitus mitybos įpročiams ir Agnės skoniui, ji sakosi kartais pasigendanti restoranų meniu didesnio pasirinkimo, tad dabar dažniau kreipianti didesnį dėmesį vietai, kurioje būtų jauku leisti laiką. Dizainerė džiaugiasi, kad atsidarė tokia vieta, kaip „Downtown Food Hall“ – būtent į šią vietą Agnė užsuka veganiškų saldėsių bei anot jos čia yra trys ar keturios vietos, kur gali pavalgyti veganiškai.
Taip pat Agnė rekomenduoja vegetarų restoranėlį „Vieta“, kur ji pati dažnai užsuka pietų.
„Žinoma, populiariausios vietos niekada nenuvilia, tokios, kaip „Stebuklai“. – sako Agnė ir prideda – „norisi rekomenduoti kažką kitokio“.
„Na vasarą visuomet smagu apsilankyti „Panama Food Garden“ bei, kadangi, labai mėgstu gamtą – restorane „Veranda“, – rekomenduoja pašnekovė.

Vaiva Didžiulytė @meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną