Asta Muralytė: „Kai pagauna įkvėpimas, dukra sako, kad galėčiau atidaryti restoraną“

Asta Muralytė: „Kai pagauna įkvėpimas, dukra sako, kad galėčiau atidaryti restoraną“

Įsivaizduokite – per pusmetį sudalyvauti šešiuose konkursuose, laimėti tris karūnas ir tris prizines vietas. Ir tai – kai tau 19-ka! Toks buvo vienas Astos Muralytės gyvenimo etapų. Šiuo metu ji augina dukrą Antuanetę ir nemiega ant laurų – sėkmingai plėtoja „Mados terapijos butiko“ verslą ir tiesiog mėgaujasi gyvenimu. O kaip prie to prisideda geras maistas, kur ji mokosi kulinarijos – šiame interviu.

Prisimindama gyvenimo tarpsnį, kai dalyvavo konkursuose, Asta sako, kad tas dienas lydėjo stresas – juk dalyvauta viename konkurse po kito. Ne paslaptis, kad išvaizda tokiuose – vienas esminių dalykų. Ar daili figūra įmanoma nieko nedarant? „Liekną figūrą turėjau iš prigimties, tačiau mityba devyniolikmetei merginai buvo aktuali tema. Daug skaičiau, domėjausi. O ir dietos buvo madingos. Bet visada intuityviai jaučiau, kad jos galimos tik prižiūrint tos srities profesionalui, esant sveikatos sutrikimams“, - prisiminė moteris.

Ką valgo grožio karalienės?

Pasakodama apie savo mitybos įpročius dabar Asta pamini tai, kad greito maisto restoranai, pašildytas maistas mikro bangų krosnelėje - ne jai. „Gaminti maistą ir jį valgyti su meile -štai kas mane tenkina. Apskritai, reikia labai klausyti savęs, savo organizmo, nes sveikos mitybos taisyklės keičia vienos kitą, o pasekmės lieka pačio žmogaus reikalas. Nors tikrai žinau, kad žmogui užtenka tiek maisto, kiek telpa į jo delną“, - teigė ji.

Kulinarija – smagi gyvenimo dalis, kuri, pasak Astos, ir tikra meno sritis. Moteris teigia, kad negali savęs vadinti šios srities profesionale. Ji džiaugiasi, kad dukra mokosi gaminti. „O paįvairinimui, geram laiko praleidimui nueiname į studiją „Valgyk ir mylėk“ - išmokti įmantresnio patiekalo. Mane užvaldo tokie periodai, kaip žaliavalgystė, vegetariniai patiekalai, nors labai skaniai moku iškepti antį, lašišą, karališkas krevetes. Gimus dukrai, nusipirkau Beatos Nicholson knygą „Beatos virtuvė“, turiu Gražinos Gum knygų, su ja pakalbame apie maistą. Pasidaliname informacija, daug iš jos sužinojau. Bet virtuvėje improvizuoju ir nukrypstu nuo receptų, todėl konditerijos gaminiai nepavyksta, nes ten reikalingas tikslumas. Kartą kepėme įmantrius keksiukus su dukra jos klasės šventei. Skoniu nenustebinome, sakyčiau, visiškai nepavyko, bet jie buvo labai gražūs ir vaikai pirmiausia ėmė juos - nuvalgė papuošimus ir už nelabai tobulą skonį atleido“, - meniu.lt pasakojo Asta.

Maistas – ir menas, ir penas

Nereta šeima turi savitas kulinarines tradicijas – kas kepa ypatingus pyragas, kas svečius pasitinka antiena, o kas yra blynų kepimo asai šeštadienio rytais. Asta prisiminė, kad jos šeimoje  nebuvo maisto kulto. „Bet iš mamos išmokau gaminti Kūčių patiekalus, tokius kaip kanapių padažas bulvėms, aguonų pienas. Tai mėgstu pagaminti ir paprastą dieną“, - vardijo ji.

Namų maistas – skaniausias, tačiau kelionėse galima ragauti įvairių gėrybių, o jų nuotrupas parsivežti namo ir pačiam bandyti žaisti receptais. „Kiekviena šalis turi savo maisto šedevrų, bet Italija yra favoritė šioje srityje. Nors pirmenybę teikiu gražiam maisto pateikimui ir energetinei vertei. Man tinka, jei didelėje lėkštėje - mažytis žuvies gabalėlis ir trys taškeliai padažo aplink su rožės ir mėtos lapeliu“, - apie pasirinkimus kalbėjo Asta.

Gaminti namuose Astai patinka, tačiau ji negali sakyti, kad alpstu iš laimės nuo kasdienės maisto ruošos. „Bet kai pagauna įkvėpimas, dukra sako, kad galėčiau atidaryti restoraną!” – teigė moteris.

Gal būtent todėl valgymas restoranuose prilygsta mažai šventei. „Man svarbu ne tik maistas. Estetika, kompanija, aptarnavimas, energija – štai kas užburia. Neprisirišu prie tam tikrų restoranų, bet būčiau laiminga radusi vegetarišką restoraną su novatorišku interjeru ir maisto pateikimu“, - svajonėmis pasidalijo moteris.

Kol vasara dosniai dalija karštį ir saulės vonias, Asta siūlo pasigaminti gaivių ir netikėtų skanėstų – atsigaivinti ir pasisotinti.

Receptas: mango vaisius, bananas, šviežiai spaustos apelsinų sultys. Galima įdėti varškės ar maltų anakardžio riešutų. Pabarstyti chia sėklomis.

Kokteilio receptas: kefyras + bananas + Gražinos Gum eleksyras.

Krevečių receptas: krevetės + jūros druska ir rožinė druska, daug česnako, pipiras, Gi sviestas. Į foliją ir į orkaitę. (Nuotraukoje pamatysite rezultatą)

Receptas: įdėti kefyro maišeli į šaldymo kamerą, kai sušąla, išimti iš maišelio turinį, įdėti į merlę (arba į sietelį). Leisti atitirpti ir išvarvėti skysčiui. Į masę pridėti pjaustytų krapų, petražolių, česnako. Puiki užtepėlė!

Kristina Šapytė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną