Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Rytietiška kiaušinienė „Shakshuka“: nenusibodę sveiki pusryčiai

2018-05-14
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (2 porcijos)
4 vnt kiaušinių
1 vnt  svogūno
2 vnt. skiltelių česnako
1 vnt saldžiosios paprikos
3 vnt vidutinių šviežių pomidorų arba skardinės konservuotų
1 a.š.kumino miltelių
1/3 a.š. druskos ir pipirų
1 /3 a.š. kalendros miltelių
1 a.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS (30 MIN )
Supjaustyti svogūną, papriką ir pomidorus smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti supjaustytas daržoves, kol suminkštės, įspausti česnaką. Ant pakeptų daržovių užbarstyti kumino miltelių, druskos ir pipirų. Toje pačioje keptuvėje daržovėse padaryti duobeles ir į jas atsargiai įmušti kiaušinius. Uždengti keptuvę dangčiu ir ant silpnos kaitros pakepti dar 5−10 min., kol kiaušiniai bus norimo kietumo. Viršų apibarstyti šviežiais kalendros lapeliais.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt