This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Rytietiška kiaušinienė „Shakshuka“: nenusibodę sveiki pusryčiai

2018-05-14
Share your recipe

INGREDIENTAI (2 porcijos)
4 vnt kiaušinių
1 vnt  svogūno
2 vnt. skiltelių česnako
1 vnt saldžiosios paprikos
3 vnt vidutinių šviežių pomidorų arba skardinės konservuotų
1 a.š.kumino miltelių
1/3 a.š. druskos ir pipirų
1 /3 a.š. kalendros miltelių
1 a.š. (šlakelio) alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS (30 MIN )
Supjaustyti svogūną, papriką ir pomidorus smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti supjaustytas daržoves, kol suminkštės, įspausti česnaką. Ant pakeptų daržovių užbarstyti kumino miltelių, druskos ir pipirų. Toje pačioje keptuvėje daržovėse padaryti duobeles ir į jas atsargiai įmušti kiaušinius. Uždengti keptuvę dangčiu ir ant silpnos kaitros pakepti dar 5−10 min., kol kiaušiniai bus norimo kietumo. Viršų apibarstyti šviežiais kalendros lapeliais.

Recepto autorius: https://mitybologija.lt