Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Restorano apžvalga: „Momo grill“

2019-07-08
Опубликовать вашу статью

Apie Klaipėdoje keletą metų veikiantį restoraną „Momo grill“ girdėjau daugybę puikių atsiliepimų. Esą tai - geriausias kepsnių restoranas uostamiestyje, turistus ir Lietuvos gyventojus lepinantis nepriekaištingu aptarnavimu, kuriantis ypatingą atmosferą ir tikrus meno kūrinius lėkštėse. Ne paslaptis, šį Klaipėdos „perlu“ neretai vadinamą restoraną pamėgau ir aš. Čia gardūs ir dienos pietūs, ir vakaro patiekalai. Tačiau ar nuolat kintantis „Momo grill“ meniu nesiliauja stebinti ištisus metus? To išsiaiškinti į šį restoraną keliavau šiltą birželio vakarą.

Lankantis „Momo grill“ Klaipėdoje patarčiau iš anksto rezervuoti staliuką, mat restorano erdvė visai nedidelė, o vakarienės laikas - kruopščiai planuojamas. Tiesa, negaliu teigti, jog užklydę atsitiktinai liksite nieko neparagavę, tačiau kur kas daugiau malonumo ir atsipalaidavimo patirsite iš anksto suplanavę savo vizitą.

Kalbant apie„Momo grill” restorano interjerą, norėčiau pagirti jo išskirtinumą. Nors salė nedidelė, tačiau suplanuota nepriekaištingai. Akims malonios ir stilingos, grubių paviršių, tamsaus medžio interjero detalės, dailūs indai, žemiškų spalvų tonai.

Šeštadienio vakarą restorane „Momo grill“ - pats darbymetis. Du padavėjai, atrodo, neturi laiko net atsikvėpti, tačiau praėjus keletui minučių po mūsų atvykimo, sulaukėme viso vakaro metu mus aptarnavusios padavėjos atnešto valgiaraščio. Šis nuteikiantis rimtai. Meniu surašyti sotūs mėsos patiekalai (urugvajietiška jautienos filė (26,60eur), ėrienos Rump steikas (100g. - 13eur), urugvajietiškas Flank steikas (21,50eur) ir kartu su jais derantys priedai (bulvių skiltelės su šonine ir Čederiu, bulvių-žirnelių piurė, keptos jaunos bulvės su česnaku ir rozmarinais, česnakinis sviestas, Pesto, pipirinis bei chimichurri padažas).

Be jau išvardintų steikų, šeštadienio vakarui „Momo grill“ dar ruošė kukurūzinio viščiuko supreme su brokoliais, Čederiu ir skrudinta šonine (14,50eur) bei kiaulienos filė su pievagrybiais ir svogūnų žiedais (12,90eur).

Užkandžių skiltyje - jautienos kapotinis (12eur), burrata sūrio ir pomidorų salotos (6,80eur) bei žaliosios salotos su grilyje keptu kalmaru (8,30eur). Specialieji šefo pasiūlymai - pomidorų salotos su marinuotu arbūzu (3,50eur) bei grilyje kepti smidrai (3,60eur).

Kadangi karštieji patiekalai pasirodė ganėtinai sotūs, užkandžių atsisakėme ir vakarienę nusprendėme pradėti nuo kiaulienos filė bei ėrienos Rump steiko. Prie šių patiekalų užsisakėme pipirinį ir chimichurri padažus bei bulvių skilteles ir bulvių-žirnelių piurė. Taip pat padavėjos paprašėme buteliuko gazuoto vandens bei dviejų taurių raudono Pinot Noir vyno. Deja, bet vyno sulaukėme ne prieš valgį (kaip pageidavome), o kartu su patiekalais.

Tiesa, belaukdami užsisakytų mėsos patiekalų, galėjome paskanauti šviežio „Momo grill“ ančių kepenėlių pašteto „Foie Gras“ ir šalia jo patiekiamos purios duonos.

Ant stalo atkeliavę kiaulienos ir ėrienos steikai atrodė puikiai. Prieš akis iš tiesų regėjome ne nuobodžiai pateiktus valgius, o žaismingus meno kūrinius. Paragavus mėsos geras įspūdis nenublanko, tačiau mano skonio receptoriai daug geriau įvertino sultingą ir minkštą ėrieną nei kiek sausoką kiaulienos filė. Puikiai subalansuotas pasirodė ir bulvių skiltelių skonis. Tiesa, kreminei bulvių-žirnelių piurė papildomai prireikė žiupsnelio druskos, tačiau apskritai, „Momo grill“ restorane šeštadienio vakarą ragauti patiekalai, buvo puikaus skonio, džiuginę ne tik skrandį, bet ir akis.

Po tokių rimtų mėsos patiekalų, jautėmės išties pasisotinę, tačiau negalėjome neparagauti naujų „Momo grill“ vasaros desertų. Pasirinkome pistacijų „panna cotta“ bei vasaros pradžios įkvėptą rabarbarų-baltojo šokolado pyragą. „Panna cotta“, pagardinta šviežių uogų putėsiais stiklinėje dingo akimirksniu. Manau, jog tai - tobulas vasaros desertas: lengvas, kremiškas, ne per saldus ir labai gardus. Tuo tarpu baltojo šokolado ir rabarbarų pyragas turėtų patikti ne visiems, tačiau jo subtilumas ir originalumas tikrai sužavės gurmaniškų skonių mėgėjus.

Apibendrinus vakarienę Klaipėdoje įsikūrusiame restorane „Momo grill“, galiu pasidžiaugti, jog tai - išskirtinė uostamiesčio vieta, kurioje atrasite ne tik nepriekaištingai subalansuotus skonius, bet ir akims malonų gastronominį spektaklį.

Sąskaita: kiaulienos filė 12,90€, ėrienos Rump steikas (100gr. - 13eur.) - 29,90€, panna cotta - 4,50€, „Momo grill“ pyragas - 4,80€, espresso kava - 1,80€, mineralinis vanduo (330ml.) - 1,50€, dvi taurės Waipara Hills Pinot Noir vyno 12€. VISO: 67,40€.

Aptarnavimas: 3/5 Mus aptarnavusi mergina buvo draugiška ir komunikabili, tačiau savo darbą atliko nelabai profesionaliai. Dukart teko priminti apie užsakytus gėrimus (pirmiausia vyną, o vėliau - puodelį espresso), patys ieškojome druskos, o vakarienės metu nesulaukėme „Momo grill“ vizitine kortele tapusio šviežių pipirų malimo ceremonijos (tokio priedo ragaujant mėsos patiekalus, pasigedome).

Interjeras: 5/5 Restoranas nedidelis ir jaukus. Interjeras - stilingas ir šiuolaikiškas.

Meniu: 5/5 Restoranas „Momo grill“ visuomet stebina išmone, kokybe ir estetiniu vaizdu lėkštėje. Šį restoraną ir jame gaminamus patiekalus drąsiai rekomenduočiau visiems miesto svečiams. Ypatingai - kokybiškos mėsos mylėtojams.

Bendras vertinimas: 4.3/5

Greta Gumuliauskytė @meniu.lt