Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Gurmaniška ispaniško gaspačo atmaina pagal Deivydą Praspaliauską

2018-07-27
Поделитесь своим рецептом

Ar tai būtų karšta vasaros diena, ar noras nustebinti draugus gaiviu patiekalu – šis šaltos sriubos receptas gali pasitarnauti abiem atvejais. Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas dalinasi nesunkiai paruošiamu receptu iš šviežių vietinių produktų.

INGREDIENTAI

šlakelio laimo sulčių
20–30 g meliono
obuolio skiltelės
šlakelio linų sėmenų aliejaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
5 vnt. šviežių žirnių
1 vnt. ridikėlio
30–40 g pomidorų
2–3 vnt. smidrų
2 vnt. marinuotų agurkėlių
1 vnt. šviežio agurko
šlakelio tabasko padažo
druskos ir pipirų
150 ml trintų pomidorų sulčių

GAMINIMAS 15 MIN

Į trintų pomidorų sultis įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį tabasko padažo, alyvuogių aliejaus, laimo sulčių. Viską išmaišykite.

Į atskirą indą supjaustykite meliono riekelę, marinuotus ir šviežius agurkus, ridikėlius, smidrus, suberkite šviežius žirnius. Įspauskite šlakelį laimo sulčių. Susmulkinkite obuolio skiltelę ir perpjaukite vyšninius pomidorus, juos taip pat suberkite į tą patį indą. Galų gale įpilkite šlakelį alyvuogių ir linų sėmenų aliejaus. Įberkite druskos, pipirų, viską išmaišykite.

Viską užpilkite pomidorų sultimis. Papuoškite žirnių daigais.

Skanaus!