Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
Новости

Marokietiška morkų ir lęšių sriuba

2018-03-16
Поделитесь своим рецептом

INGREDIENTAI (6 porcijos)
2 v. š. aliejaus
1/2 vnt (pusės) smulkinto svogūno;
1 vnt (3 skiltelių) smulkinto česnako;
5 vnt. morkų;
1 a.š. kumino;
1 a.š. ciberžolės;
2 a.š. maltos kalendros;
1/2 a.š. paprikos miltelių;
1/4 a.š. cinamono;
1/4 a.š. kajano pipirų (pagal skonį); 
150 g. (2 puodelių) raudonųjų lęšių (juos perplaukite);
425 ml. konservuotų pomidorų;
1 l  vandens;
1/2 a.š. (žiupsnelis) druskos ir pipirų.
 

GAMINIMO BŪDAS (40 MIN)
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite prieskonius (išskyrus druską ir pipirus) ir maišydami pakaitinkite porą minučių. Sudėkite morkų griežinėlius ir kepinkite, kol morkos suminkštės (10-12 min). Galiausiai supilkite sultinį, lęšius ir pomidorus. Gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių, kol lęšiai išvirs. Prieš virimo pabaigą, pagardinkite druska bei pipirais. Sriubą galite valgyti tokią arba sutrinti blenderiu.
Patiekite pabarstė kalendromis ar petražolėmis, krutonas ir citrinos skiltele (ją rekomenduoju įsispausti į sriubą).

Recepto autorius: https://zinuteisvirtuves.blogspot.lt/