This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Trinta daržovių sriuba su pievagrybiais

2018-02-27
Share your recipe

INGREDIENTAI (4 porcijos)
3 vnt. bulvių;
1 vnt. (nedidelė) morka;
1 vnt. svogūno;
250–300 g pievagrybių;
1/2 (maža saujelė) žalumynų;
1 a. š. aliejaus kepti;
1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų;
1/2 a.š. druskos.

GAMINIMO BŪDAS (30 MIN)
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas nuskusti, smulkiai supjaustyti ir suberti į puode įkaitintą aliejų. Maišant pakepinti apie 5 min. Tuomet sudėti nuluptus ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Maišant pakepti dar 5 min. Apkepintas daržoves išimti ir į tą patį puodą suberti nuplautus ir riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Jeigu reikia įpilti dar šiek tiek aliejaus (svarbu nepamiršti, kad netrukus išsiskirs skystis iš pievagrybių ir jie troškinsis savose sultyse). Maišant pakepti/patroškinti apie 8–10 min.
Išvirtas bulves kartu su 100–150 ml nuo virimo likusio skysčio sudėti į blenderį ir sutrinti. Suberti kepintas daržoves, pievagrybius ir įberti šiek tiek maltų juodųjų pipirų. Vėl trinti iki vientisos masės. Trintą sriubą papuošti smulkiai kapotais žalumynais. Skanaus!

Recepto autorius: http://zaliagentis.lt/