This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Voveraičių, bulvių ir lašišos sriuba

2019-08-29
Share your recipe

Jeigu ne voveraitės, ši sriuba būtų tradicinė suomiška lašišos sriuba. Ją galima pasigaminti ir kitais metų laikais, o dabar beveik nuodėmė į ją būtų neįdėti ir šių grybų. Gaminimas labai paprastas. Užtrukau tik apie 20 min. Visos daržovės išverda labai greitai. Bulves ir lašišą supjausčiau gan stambiai, nes tiesiog taip labiau mėgstu. Naudojau neriebią 15 proc grietinėlę. Sriubą valgiau su tradicine skandinaviška duona.

INGREDIENTAI
200 g voveraičių
300 g lašišos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
5 vid. dydžio bulvės, supjaustytos nedideliais gabaliukais
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
0,7-1 l vandens (įpyliau 1 l)
1 sultinio kubelis
200 ml neriebios grietinėlės
sauja krapų, petražolių
1 svogūno laiško, susmulkinto
juodieji pipirai ir jūros druska
alyvuogių aliejaus kepimui

 

GAMINIMAS
1. Puode įkaitinti aliejų. Suberti svogūną ir voveraites. Pakepti apie keletą minučių.
2. Užpilti vandenį ir užkaisti iki virimo. Įmesti sultinio kubelį, bulves. Virti ant žemos temp., kol bulvės suminkštės.
3. Suberti lašišos gabaliukus. Virti apie 1 min.
4. Supilti grietinėlę, suberti krapus, petražoles, druską, pipirus. Išjungti viryklę ir palikti pastovėti apie 10 min.

@Skanauk su Aušra