This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Pomidorų ir cukinijų gaspacho

2019-08-23
Share your recipe

Tikriausiai lengviausiai ever pagaminama sriuba. O yra taip, kad vasarą kur kas dažniau grįžtam pas tėvus, o ta reiškia, kad kartą per savaitę (plius minus) parsivežu po didelę dėžę daržovių. Pagrinde – cukinijos ir pomidorai. I6 tų gėrybių pagaminau žiauriai gerą, lengvutę, gaivią ir sveiką Gaspacho.

INGREDIENTAI
5-6 pomidorų;
vienos nedidelės arba pusės didesnės cukinijos;
ryšelio bazilikų;
2-3 skiltelių česnako;
kelių mėtos lapelių;
pusės citrinos sulčių;
šiek tiek citrinos žievelės;
5 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų;
Patiekimui: nedidelio pomidoro, bazilikų, mėtos, skrudintų moliūgų sėklų.

 

GAMINIMAS
1. Pomidorus bei cukinijas šiek tiek pasmulkinam.
2. Visus išvardintus ingridientus dedame į maisto trintuvą ir triname apie minutę, iki kol gausis vientisa masė.
3. Sriubą dedame į šaldytuvą ir leidžiame jai pailsėti bent valandą. Tai yra LABAI SVARBU, norint turėti turtingą skoniu Gaspacho.
4. Valgome vieną arba su norimais/turimais topping’ais – aš naudojau smulkintus pomidorus, baziliką, mėtą bei skrudintas moliūgų sėklas.

 

@But First Food