This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Keptų paprikų sriuba

2018-09-17
Share your recipe

INGREDIENTAI 
5 vnt. raudonų vidutinių paprikų
2-3 vnt. svogūnai
3 vnt. dideli pomidorai
4-5 vnt. skiltelių česnako
0,5 a.š. malto kumino
0,5 a.š. kaltos kalendros
0,5 a.š. raudojųjų paprikų miltelių
120 ml. (stiklinė) daržovių sultinio
1/2 a.š. juodųjų pipirų, druskos
1 g. baziliko lapelių
2 g. tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMAS (35 MIN)
Pradedame nuo sriubos pagrindo – paprikų! Jas kepame orkaitėje, o vėliau atvėsinus apnuoginame – išimame kotelius su sėklomis bei nulupame odą. Tą patį padarome ir su ponais pomidorais – nuplikę karštu vandeniu šaliname odeles lauk. Įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname susmulkintus svogūnus bei česnakus. Pas šią porelę keliauja kubeliais pjaustytos paprikos ir pomidorai. Galiausiai, suberiame prieskonius bei įpilame karštą sultinį. Paliekame visą šį gėrį kunkuliuoti apie 10 minučių ir telieka sublenderiuoti! Greičiau pilame į dubenėlį, pagardiname alyvuogių aliejumi, tarkuotu kietuoju sūriu bei baziliko lapeliais. Jaučiame saiką. Skanaus. 

Recepto autorius: Food for your mood, daugiau Facebook