Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną

Pokalbiai apie maistą

  • Pokalbiai apie maistą
Prieskonių ABC: kas labiausiai tinka mėsos patiekalams?

Žmonės, kurie mėgsta suktis virtuvėje, žino – kokybiškas prieskonių parinkimas gaminamą patiekalą gali pakylėti į visai kitą lygį. Vieniems šis „menas“ pavyksta instinktyviai: saujelė juodųjų pipirų, lauro lapas, žiupsnelis baziliko, šiek tiek aitriosios paprikos ir gaunasi... Tikras šedevras! Vis dėlto, daugelis vidinio pajautimo neturi. Dėl šios priežasties nusprendėme sukurti paruoštuką: kokie gi prieskoniai puikiai tinka skirtingiems mėsos patiekalams. Tikimės, jog šis prieskonių ABC jums pravers gaminant vištienos, kiaulienos, jautienos ar kitos mėsos patiekalus.

  • Pokalbiai apie maistą
Pažintis su maisto tinklaraštininke Loreta Karaliūniene: „Kuo patiekalas paprastesnis ir ingredientų sąrašas trumpesnis, tuo skaitytojams jis patrauklesnis“

Septyneri metai – tiek laiko savo maisto tinklaraštį „Lorjus“ kuria mano pašnekovė Loreta Karaliūnienė. Moteris neslepia, būta visko, netgi pertraukų, kurių metu nekeldavo jokių naujų receptų. Tačiau iš karto pasidžiaugia, jog ištikimiausi skaitytojai nuo jos nepabėgo. Šiame interviu su Loreta kalbamės apie jos vaikystę, tinklaraštį, mitybos įpročius, aistrą daržininkystei bei ūkininkystei. O straipsnio pabaigoje tinklaraštininkė pasidalina rudenišku obuolių pyrago su varške ir cinamonu receptu. Tad kviečiu skaityti mudviejų pokalbį ir išbandyti pyrago receptą – šąlant orams jis tikrai sušildys iš vidaus.

  • Pokalbiai apie maistą
Maisto tinklaraščio „Itsmevelina“ autorė Evelina Švaikauskaitė: „Tinklaraštyje atsispindi mano pačios mitybos įpročiai“

„Tinklaraštis atspindi ne tik mano aistrą maisto gaminimui, bet ir mano asmeninius mitybos įpročius. Stengiuosi, kad mano maisto racione nuolatos vyrautų įvairovė“, – teigia mano pašnekovė Evelina Švaikauskaitė. Ir išties, receptų įvairovės jos tinklaraštyje „Itsmevelina“ nestinga: nuo purių rikotos blynelių ar rudeniškam orui puikiai tinkančio obuolių trupiniuočio, iki įvairiausių sriubų, troškinių, paukštienos, veganiškų patiekalų ir kt. Jeigu trūksta idėjų, ką gi skanaus pasigaminus, rekomenduoju apsilankyti. Na, o su Evelina, šiame interviu, kalbamės apie jos atrastą meilę gaminti, gyvenimą Olandijoje, tinklaraštį, maisto fotografiją, kitų šalių virtuves. Kviečiu skaityti.

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore Kotryna Remeikaite: „Niekada nesitikėjau, kad mano kuriamas turinys įtrauks tiek daug žmonių – man tai labai didelė laimė“

Susisiekusi su Kotryna Remeikaite, tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autore, sužinojau, kad mergina kaip tik ruošiasi savo vestuvėms. Tikrai ne pats patogiausias laikas interviu. Vis dėlto, Kotryna man pažada – po vestuvių ji į klausimus tikrai atsakys. Ir tai padaro savo atostogų Balio saloje metu – už tai jai esu labai dėkinga. Mudviejų pašnekesys – išties įdomus. Kotryna papasakoja tiek apie savo požiūrį į mitybą, tiek pasidalina tinklaraščio „virtuve“. Tad kviečiu skaityti, pažinti merginą kiek išsamiau, o tuo pačiu – apsilankyti jos instagram paskyroje (@konorsskanaus), kurioje atrasite daug puikių receptų.

  • Pokalbiai apie maistą
Pažintis su tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore Karolina Dagilyte: „Man svarbu originalumas – juk jis žmones žavi“

Su Karolina Dagilyte, tinklaraščio „Saldu. Sveika. Skanu“ autore, susiskambiname trečiadienio pavakarę. Mergina jau pabaigusi savo dienos darbus, todėl noriai skiria man valandėlę pašnekesiams apie maistą, gyvenimo tarpsnį Anglijoje, tinklaraštį ir ateities planus. Pokalbis su Karolina man buvo malonus ir šiltas – manau, jog pavyko pabendrauti išties smagiai ir apie tinklaraštininkę sužinojau daug įdomybių. Tad kviečiu paskaityti mudviejų interviu. O tuo pačiu, apsilankykite ir „Saldu. Sveika. Skanu“ elektroninėje parduotuvėje bei socialinių tinklų paskyrose: rasite ne tik daug receptų, tačiau galėsite įsigyti ir Karolinos rankų darbo granolų.

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su maisto tinklaraščio „Valgeat“ autore Gintare Veličke: „Visada noriu išbandyti naujus patiekalus ir skonių derinius“

Koks žmogus esate jūs: turite kelis „firminius“ patiekalus ir gaminate tik juos? O gal, atvirkščiai, mėgstate išmėginti vis naujus receptus, skonių derinius, todėl jūsų namuose to paties patiekalo du kartus neparagausi? Mano naujausia pašnekovė, tinklaraščio „Valgeat“ autorė Gintarė Veličkė pripažįsta – ji labiau atitinka antrąjį variantą. Virtuvėje moteris mėgsta išbandyti naujus patiekalus, dažnai netgi mesti sau iššūkį ir pagaminti sudėtingą, daug pastangų reikalaujantį šedevrą. Dėl šios priežasties jos vyras kartkartėmis netgi skundžiasi – tokį skanų patiekalą paruošusi žmona antrą kartą nė neketina jo gaminti! Bent jau artimiausiu metu. Tačiau naujų skonių Veličkų namuose tikrai nestinga. Apie aistrą kulinarijai, tinklaraštį „Valgeat“ ir kalbamės su Gintare šiame interviu. Kviečiu skaityti!

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Sveikas meniu“ autorė Diana Buragaitė: apie prarastą paskyrą, naują pradžią ir meilę kulinarijai

18 tūkst. sekėjų instagrame – tokiu pasiekimu galėjo pasidžiaugti tinklaraščio „Sveikas meniu“ (instagram: sveikas_meniiu) autorė Diana Buragaitė. Tačiau vieną dieną paskyrą moteris prarado – ilgas darbas tarytum nuėjo perniek. Apie tai, kaip Diana jautėsi supratusi, jog prarado savo tinklaraštį, kaip nusprendė jį atkurti iš naujo ir kokie receptai susilaukia daugiausiai žmonių dėmesio, mudvi kalbamės šiame interviu. Kviečiu skaityti ir susipažinti su Dianos istorija ir jos požiūriu į sveiką mitybą.

  • Pokalbiai apie maistą
Maisto tinklaraščio „Neatrasti skoniai“ autorė Laura Grikienė: „Per savaitę įkeliu tik porą naujų receptų, bet jie – tikrai patikrinti ir skanūs“

Tamsus fonas, juodos lėkštės ir itin spalvingi patiekalai, kurie, nesumeluosiu, žadina apetitą – toks įspūdis aplanko žiūrint maisto tinklaraštininkės Lauros Grikienės patiekalų nuotraukas. Moteris pripažįsta, jog maistas ir jo gamyba ją įkvepia, padeda atsipalaiduoti. Ir nors pirmenybę mano pašnekovė teikia skoniui, estetika jai taip pat labai svarbi.

  • Pokalbiai apie maistą
Pažintis su konditere, prekės ženklo „Smaližė“ įkūrėja Jurgita Urbonaite-Šidlauskiene: „Populiariausi – prancūziški putėsiniai tortai“

Jeigu gyvenate Kaune, tikriausiai jau esate girdėję apie gardžius ir išskirtinio dizaino naminius tortus, kuriuos gamina Jurgita Urbonaitė-Šidlauskienė, prekės ženklo „Smaližė“ įkūrėja. Na, o jeigu esate iš kito miesto arba tiesiog dar neteko girdėti apie šiuos gardžius desertus, kviečiu skaityti straipsnį ir susipažinti su Jurgita. Mudviejų pokalbio metu aptarėme tiek tai, kada moteriai užgimė meilė konditerijai, tiek pašnekėjome apie „Smaližės“ tortus ir kokie skoniai yra labiausiai pamėgti žmonių. O tuo pačiu, Jurgita išduoda paslaptį apie savo ateities planus.

  • Pokalbiai apie maistą
Pažintis su receptų knygos „Geros savijautos virtuvė“ autore Brigita Petrule: „Meilė sau prasideda nuo rūpinimosi savo kūnu“

Jeigu neseniai lankėtės knygyne, tikriausiai atkreipėte dėmesį į jau kurį laiką topuose esančią Brigitos Petrulės receptų knygą „Geros savijautos virtuvė“. Galbūt jau netgi spėjote ją paskaityti?  100 skirtingų receptų, sveikos gyvensenos patarimai – moteris užsimena, jog ši knyga ilgą laiką buvo jos svajonė, į kurią ji įdėjo visą save. Kviečiu skaityti mudviejų su Brigita pokalbį ir kiek plačiau susipažinti su mano pašnekove. O pabaigoje moteris pasidalina ir puikiu grikių kokteilių receptu, kurį rekomenduoju išbandyti!

  • Pokalbiai apie maistą
Maisto technologė ir tinklaraštininkė Ugnė Ulickienė: „Bendrystė su žmonėmis per maistą ir kūrybą – mano kraujyje“

Susisiekusi su maisto technologe bei tinklaraščio „Ugnė food“ (instagram: ugne_food) autore Ugne Ulickiene dėl interviu, gana greitai sulaukiau teigiamo atsakymo. Vis dėlto, suderinti laiką buvo kebloka – moteris išties be galo užimta. Nepaisant to, galiausiai laiko atsakyti į klausimus ji atrado. Tad kviečiu skaityti mudviejų pokalbį apie tai, ką Ugnės gyvenime reiškia maistas ir jo ruoša, kodėl moteris pasirinko maisto technologijos studijas, bei apie tinklaraštį ir jo užkulisius. Beje, šiame interviu Ugnė pasidalino ir atostogų meniu sudarymo gairėmis – manau, jog tai itin aktualu vasaros sezonu, kai daugelis iš mūsų planuojame poilsį.

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Šokiai su lėkštėm“ autorė Lina Ožeraitytė: „Norėjau, kad kalbėtų ne asmenybė, o pats maistas, nes jis – svarbiausias tinklaraščio personažas“

Literatūra ir knygos ją lydi visą gyvenimą. O kulinarija – jos aistra: „Galiu valandų valandas domėtis įvairiais neišbandytais ingredientais, ieškoti ir bandyti naujus receptus, ar apkeliauti visą miestą ieškodama reikalingų produktų“. Mano naujausia pašnekovė Lina Ožeraitytė – tinklaraščio „Šokiai su lėkštėm“ autorė (instagram: @sokiai.su.lekstem). Šiame interviu su mergina ir kalbamės apie meilę knygoms, maistui ir kaip šios veiklos koreliuoja tarpusavyje. Kviečiu skaityti ir kiek labiau pažinti Liną. O taip pat pažadu, jog straipsnyje atrasite įdomių knygų rekomendacijų.

  • Pokalbiai apie maistą
Maisto tinklaraščio „Sveiki atradimai“ autorė Karolina Barkauskaitė: „Taisyklių laikymasis buvo mane išbalansavęs – valgydavau pagal tvarkaraštį, o ne tada, kada noriu“

Parašiusi maisto tinklaraštininkei Karolinai Barkauskaitei dėl interviu, gana greitai sulaukiau teigiamo atsakymo. Tačiau paskui mergina kiek susimėtė: „Ar nebus absurdiška duoti interviu, kai dabar paskyroje būnu nelabai aktyvi?“ – ėmė klausti manęs ji. Drauge pasitarėme, jog maisto tinklaraštis – tarytum elektroninė knyga: receptai juk nesensta. O ir veiklos Karolina baigti neketina – tiesiog dabar toks metas, kai receptų į tinklaraštį kelia mažiau. Kartu nusprendėme – mudviejų pokalbis visgi įvyks. Ir galiu patvirtinti – pabendravome išties įdomiai. Kviečiu skaityti ir sužinoti apie Karolinos požiūrį į sveiką mitybą, praeities iššūkius, o taip pat – tinklaraščio „Sveiki atradimai“ (instagram: @sveikiatradimai) užkulisius.

  • Pokalbiai apie maistą
Virtuvės šefas ir konditeris Evaldas Juška: „Bėgant metams supratau, jog pirmoje vietoje yra patiekalo skonis, antroje – technika, o trečioje – išvaizda“

Darbas pasaulinio pripažinimo sulaukusiuose restoranuose, pergalės tarptautiniuose konditerijos konkursuose, dalyvavimas garsiame Didžiosios Britanijos realybės šou „Bake Off: The Professionals“ – mano pašnekovas, konditeris ir virtuvės šefas Evaldas Juška, – tikrai ne iš kelmo spirtas. Veiklų vyrui netrūksta: šiuo metu jis dirba Kaune esančiame restorane „Arrivée“, dėsto kulinarijos studentams, kuria unikalius desertus „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintiems restoranams Ispanijoje. O tuo pačiu – randa laiko ir šiam interviu.

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su maisto tinklaraštininke Julija Kijevskaja: apie darbą Belgijoje, užgimusią meilę maisto gamybai ir vidinę tinklaraščio virtuvę

Dažniausiai maisto tinklaraštininkės, kurias kalbinu, pasakoja, jog gaminti maistą pamėgo dar vaikystėje. Tačiau šį kartą mano pašnekovė – išskirtinė. Tinklaraščio „Julchiko receptai“ (instagram: @julchiko_receptai) autorė Julija Kijevskaja juokiasi – seniau suktis virtuvėje jai tekdavo itin retai, o ir malonumo jokio nejausdavo. Tačiau viskas ėmė ir apsivertė. Apie atrastą pomėgį gaminti maistą, gyvenimą ir darbą Belgijoje, o taip pat vegetarišką mitybą bei maisto tinklaraštį ir kalbamės šiame interviu.

  • Pokalbiai apie maistą
Virtuvės šefas Emilis Skurdenis: „Noriu, kad žmogus paragautų mano gaminto maisto ir jo diena pragiedrėtų“

„Lietuvos gastronomija – be galo stipri. Tikrai galime drąsiai lygiuotis su kitomis pasaulio valstybėmis“,  – sako restorano „Riverside Panevėžys“ virtuvės šefas Emilis Skurdenis. Jaunas vyras – pasaulio matęs nemažai. Jam yra tekę dirbti Norvegijos, Dž. Britanijos restoranuose. Visgi, ilgesys tėvynei buvo stipresnis. Tad grįžęs į gimtąjį Panevėžį Emilis džiaugiasi – čia dirba ne tik mėgstamą darbą ir kelia miesto gastronomijos lygį, tačiau ir yra apsuptas šeimos, artimų draugų.

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su tinklaraščio „Blemba, kaip skanu!“ autore Greta Bajoraite: „Jei turiu galimybę žmonėms papasakoti savo istoriją ir pasakyti, kad blogi dalykai atneša gerus – visada taip ir padarysiu“

Ar jums pažįstama tokia situacija: susirandate įdomų receptą, pasigaminate patiekalą, o tada... Jo paragaujate ir išsprūsta frazė: „Blemba, kaip skanu!“. Mano pašnekovei Gretai Bajoraitei taip būna gana dažnai. Ne veltui jos maisto tinklaraštis įgijo būtent tokį pavadinimą. Su Greta, šiame interviu, kalbamės apie mitybą, tinklaraštį ir jo užkulisius. Kviečiu kiek išsamiau susipažinti su mano pašnekove. O jeigu pritrūks veganiškų receptų idėjų, apsilankykite jos paskyroje. (instagram: @blemba.kaip.skanu).

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Rožinis avokadas“ autorė Aurelija Vaiciukevičiūtė: „Jau esu išmokusi greitai suktis, kad nufotografavus patiekalą, jį suvalgyti suspėčiau dar šiltą“

Naujausia mano pašnekovė, Aurelija Vaiciukevičiūtė, – odontologė, kuri savo darbą labai myli. Vis dėlto, mergina neslepia – ją dominančių sričių yra kur kas daugiau. Viena iš jų – bėgimas. Kita – maisto gaminimas, dekoravimas. Pastarąja veikla Aurelija dalinasi ir instagram paskyroje „Rožinis avokadas“. Kol kas šis maisto tinklaraštis dar nedidukas, tačiau panašu, jog vis labiau populiarėjantis – Aurelijos receptais ir maisto nuotraukomis žavisi vis daugiau žmonių.

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma Labžentė: „Pastebėjau, kad receptuose pamačiusi ilgą ingredientų sąrašą, net nebeperskaitau jų iki galo“

Ar jūs esate tas žmogus, kuris atsivertęs receptą ir pamatęs ilgą ingredientų sąrašą, tiesiog pakraipote galvą ir daugiau prie to recepto negrįžtate? Puikiai jus suprantu: dažniausiai norisi greitų rezultatų – trumpo, bet efektingo pasisukiojimo virtuvėje. Tokios pat nuomonės ir mano pašnekovė – tinklaraščio „5 produktai“ (instagram: @5produktai) įkūrėja Roma Labžentė. Būtent dėl šios priežasties ji ir sukūrė profilį, kuriame dalinasi vos penkių ingredientų reikalaujančiais receptais. Nuo makaronų, sriubų ar mėsos patiekalų iki tortų, saldainių, pyragaičių – Romos tinklaraštyje galima rasti galybę idėjų, kaip pasigaminti skanų ir daug laiko nereikalaujantį patiekalą. Siūlau apsilankyti jos profilyje, o taip pat – paskaityti mudviejų pašnekesį.

  • Pokalbiai apie maistą
Pokalbis su nuomonės formuotoja Gabriele Urbonaite: „Mano misija – griauti visus mitus ir mokyti žmones teisingo kelio sveikos gyvensenos link“

Domitės sveika mityba? Jaučiate, jog kartais pritrūkta receptų idėjų? Jei taip, siūlau apsilankyti mano pašnekovės Gabrielės Urbonaitės instagram profilyje (@missgabyte). Sertifikuota mitybos specialistė dalinasi įvairiais receptais bei savo įžvalgomis apie sveiką gyvenseną. Pasak jos, tikrai įmanoma valgyti tiek skaniai, tiek sveikai. O norint patobulinti kūno formas ar pagerinti savijauta tikrai nebūtina (o ir nepatartina) laikytis alinančių dietų. Šiame interviu su Gabriele kalbamės tiek apie jos pačios santykį su maistu, tiek apie sveiką gyvenseną bei nuomonės formuotojos kelią. Kviečiu skaityti ir kiek labiau pažinti mano pašnekovę.

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Mamos virtuvės paslaptys“ autorė Valda Sabaitienė: „Dalinuosi receptais, kuriuos gaminu savo šeimai“

Mamos žino, kartais sugalvoti idėją, ką pagaminti pusryčiams ar pietums – misija neįmanoma. Vištieną jau kepei vakar, makaronų sriubą valgėte kelias dienas iš eilės, o žuvies šeimoje niekas nemėgsta... Pažįstama? Jei taip, kviečiu apsilankyti mano pašnekovės Valdos Sabaitienės maisto tinklaraštyje „Mamos virtuvės paslaptys“ (instagram: @mamos.virtuves.paslaptys). Moteris šioje platformoje dalinasi nesudėtingais, o tuo pačiu ir sveikesniais receptais, kurie puikiai tiks visai šeimai. Esu tikra, jog pasisemsite naujų idėjų. Na, o prieš apsilankydami Valdos instagrame, paskaitykite mudviejų interviu. Pokalbio metu aptariame meilę maisto gamybai, tinklaraščio užkulisius ir, žinoma, mamos virtuvės paslaptis. Smagaus skaitymo!

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Cukraus dulkės“ autorė Gabija Dumšaitė: „Svajoju, kad mano kepinius galėtų ragauti ne tik artimiausi žmonės“

Muilo burbulai, kurie sklando aplink uogomis puoštą pavlovą, iš šokoladinio pyragėlio po truputį tekanti karšta „lava“, įdaryti obuoliai, ant kurių varva šviežias medus – tai tik kelios maisto fotografijos, kurias galima aptikti Gabijos Dumšaitės maisto tinklaraštyje „Cukraus dulkės“ (instagram: @cukraus_dulkes). Pirmas įspūdis – tai nuotraukos, kurios pasakoja istorijas ir atskleidžia ne tik patiekalų grožį, tačiau autorės sentimentalią, nostalgišką pusę. O įspūdį tik patvirtina po fotografijomis esantys aprašymai.

  • Pokalbiai apie maistą
Projekto „Valgau be žalos“ įkūrėja Sandra Jatulytė-Vaičiūnė: „Mano manymu, mityba nuo psichologijos niekaip neatsiejama“

Galvodama, kokį žmogų galėčiau pakalbinti rubrikai „Pokalbiai apie maistą“, prisimenu, jog neseniai instagrame akis užkliuvo už profilio „Valgau be žalos“ (@valgau_be_zalos). Jo įkūrėja Sandra Jatulytė-Vaičiūnė – sertifikuota mitybos specialistė, kuri tiek savo tinklalapyje, tiek socialiniuose tinkluose dalinasi įvairiais patarimais apie dėmesingumą, valgymo sutrikimus, sveiką santykį su maistu. Susisiekusi su ja ir paklaususi ar norėtų pabendrauti, gaunu atsakymą: „Būtų įdomu“. Ir dabar, jau po interviu, galiu patvirtinti – mudviejų pokalbis buvo išties spalvingas ir įdomus. Sandra papasakoja tiek apie savo pačios santykį su maistu, tiek apie darbo užkulisius. Tad kviečiu skaityti ir susipažinti su mano pašnekove.

  • Pokalbiai apie maistą
Tinklaraščio „Lengva virtuvė“ autorė bei saviugdos specialistė Lina Špokė: „Dėmesys ir rūpestis sau turi būti kasdieniniai“

„Maisto gamyba, tinklaraštis – tai tik viena iš mano savirealizacijos formų“ – neslepia mano pašnekovė, tinklaraščio „Lengva virtuvė“ autorė Lina Špokė. Ir išties, žvelgdama į moters socialinių tinklų įrašus, susidarau įspūdį, jog ji – daug pomėgių ir užsiėmimų turintis žmogus. Žinoma, viename straipsnyje visas moters aistras aptarti – gana sudėtinga. Tad didžiausią dėmesį skiriame pagrindinei temai – maisto gamybai ir tinklaraščiui. Vis dėlto, pakalbame ir apie saviugdą, savęs pažinimą, mat Lina – saviugdos bei neurografikos specialistė. Susidomėjote? Kviečiu skaityti ir susipažinti su mano pašnekove.

Daugiau naujienų 1080