Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

„Vyno klubas“ į Lietuvą atvežė vyno be sulfitų

2009-11-28
Paskelbk savo straipsnį

„Tokį vyną padaryti gali tik ypatingai profesionaliai dirbantys vyndariai. Sulfitų nebuvimas vyne reiškia, kad jo niekas nesaugo nei nuo neigiamo deguonies, nei nuo mikroorganizmų poveikio. Vyno žaliava turi būti ypatingai švari, o gamybos metu tenka vengti naudoti siurblius: idealu, jei iš talpos į talpą uogos, misa ir pats vynas juda tik gravitacijos pagalba,“ – sako „Vyno klubo“ direktorė Rasa Sužiedelienė, rodydama „Moulin des Dames“ vyno butelį iš Beržerako regiono Prancūzijos pietvakariuose. Ant šio butelio etiketės nėra įprasto užrašo „Vyne yra sulfitų“, nes vyno darymo metu jie nebuvo naudojami.

Vyndarys Luc de Conti augina vynuoges ekologiškai. Jo ūkis garsėja orchidėjomis, o „Moulin des Dames“ vynuogynas šliejasi prie ąžuolų, po kuriais randama trumų, giraitės. Minėtas vynas darytas iš „Merlot“ vynuogių - nefiltruotas ir neskaidrintas – tai 100% natūralus vynas – toks kokį jį sukūrė gamta.

Rasa Sužiedelienė paaiškina, kad iš vyno skonio neįmanoma atskirti, ar jis su sulfitais, ar ne. Tačiau naujasis produktas buvo ilgai lauktas - daugelį parduotuvių ir degustacijų lankytojų vis dar jaudina sulfitų klausimas. „Patiems jautriausiems pagaliau turėsime ką pasiūlyti“.

Daugiau apie „Vyno klubą“ (Savanorių g.)>>

Daugiau apie „Vyno klubą“ (B. Radvilaitės g.)>>

„Vyno klubo“ informacija