Vilniuje pirmą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“

Vilniuje pirmą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“
Šį savaitgalį, vasario 19-20 dienomis, Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, pirmą kartą organizuojama prieskonių mugė „Paragauk pasaulio“. Renginyje, pristatysiančiame prieskonius iš viso pasaulio, vyks nemokami seminarai apie maisto ruošimą ir gardinimą, pirmą kartą Lietuvoje bus kuriamas paveikslas iš prieskonių.

„Ekonominė šalies būklė, vidinis poreikis būti su šeima, kelionių geografijos išsiplėtimas bei visuotinis nerimas dėl E privertė atsigręžti į tai, nuo ko demonstratyviai nusisukome prieš 5-8 metus – maisto gaminimą namuose. Galimybė rasti įvairios informacijos apie atskirus patiekalo ingredientus, jų kilmę, vartojimo ypatumus atrišo rankas daugumai, bet tuo pačiu ėmė kelti dar daugiau klausimų“, – sako žymus virėjas, renginio „Paragauk pasaulio“ vedėjas Vladislovas Judickis, kviečiantis mugėje apsilankyti visus, mėgstančius ir mokančius skaniai pavalgyti, norinčius atsirinkti šių dienų pasiūlymų jūroje, rasti tik jiems tinkančius, patinkančius ingredientus, prieskonius, skonius bei jų derinius.

Pasak renginio organizatorės Violetos Masteikienės, informacijos apie maisto produktus ar prieskonius netrūksta, bet trūksta bendrumo. „Norime atskiras žinias sujungti į visumą. Todėl kviečiame ne tik įsigyti įvairių prieskonių, bet ir kuo daugiau paragauti, sužinoti apie jų naudojimą, nes čia, kaip ir tapant paveikslą, reikia turėti supratimą apie tapymo techniką, žinoti apie spalvų derinimą – tik tada gali atsiskleisti kūryba“, – sako V. Masteikienė.

Mugės dienomis vyks nemokami seminarai, kuriuose apie senuosius lietuviškus prieskonius, jų naudą pasakos Lietuvos kulinarinio paveldo fondo vadovė Birutė Imbrasienė, ajurvedinės virtuvės žinovai supažindins su senosiomis maisto ruošimo ir gardinimo tradicijomis, vyks itališkų prieskonių „Droheria and Alimentari“ prieskonių derinimo pamokos.

Šeštadienį ir sekmadienį ppc „Ozas“ III aukšte įsikūrę restoranai pristatys Japonijos, Italijos, Tailando ir Indijos virtuvių patiekalus, stalo serviravimo, puošimo ypatumus.

Sekmadienį, nuo 12 val., renginio lankytojai galės stebėti paveikslo iš prieskonių kūrimo procesą, galės susitikti su kulinarinių knygų autoriais. Mugės lankytojų taip pat laukia žaismingi konkursai renkant geriausią prieskonių mišinį, atspariausio skrandžio savininką, smagios aklos degustacijos ir prieskonių aukcionai.

Visą renginio programą ir registraciją į konkursus bei seminarus rasite interneto adresu www.paragaukpasaulio.lt


Renginio organizatorių informacija


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną