„Tommazz Inn“ – kavinė, alsuojanti senamiesčio ritmu (Vilnius)

„Tommazz Inn“ – kavinė, alsuojanti senamiesčio ritmu (Vilnius)

Jau beveik du mėnesius veikianti kavinė „Tomazz Inn“, esanti Pilies g. 28, smalsuolius vilioja vietoje gaminamais ledais bei gardžiais patiekalais. Nors kavinė nėra didelė, joje jauku. Klasikiniu stiliumi įrengtas interjeras atitinka senamiesčio dvasią.

Apie „Tommazz Inn“ pasakoja kavinės direktorė Monika Šlegerytė: „Stengėmės sukurti kavinę, kurios aplinka neįpareigotų, dominuotų laisva atmosfera, kad žmogus nebijotų užeiti į vidų, o užsukęs tiesiog gerai jaustųsi. Pavadinimą galvojome ilgai. Jis labai gerai atspindi įstaigos koncepciją – čia laukiamas kiekvienas. Pirmieji kavinę „atrado“ kaimyninių pastatų gyventojai, atšilus orams, užsuka vis daugiau turistų. „Tommazz Inn“ renkasi tiek solidesnio amžiaus žmonės, tiek jaunimas. Kavinės valgiaraštis kurtas galvojant apie skirtingus žmones – galite apsilankyti su vaikais, yra vegetarams skirtų patiekalų. Stengėmės nieko nenuskriausti“, – pasakoja moteris.

„Tommazz Inn“ galima pasislėpti nuo gatvės šurmulio, paskanauti sriubų – lengvų, trintų ir sočių. Lankytojų labiausiai pamėgtos špinatų bei trintų daržovių sriubos. Sriubos gaminamos iš natūralaus sultinio. Rasite ir pamėgtų lietinių, lakštinių, makaronų su įvairiais priedais bei koldūnų. Ne vieną kartą sugrįžta ir vegetarai, kurie pamėgo vegetariškus lakštinius, kitus patiekalus, skirtus nevalgantiems mėsos. Galima rinktis mažesnę ar didesnę patiekalo porciją. Karštieji patiekalai kainuoja apie 10–12 litų. Nuo 12 iki 15 val. užsukę dienos pietų, galėsite ramiai pasėdėti, paragauti dienos sriubos ar karštojo patiekalo.

„Tommazz Inn“ taip pat ruošiamas maistas išsinešti. Kavinėje ruošiama skirtingo skonio kapučino bei latte kava, įvairios žolelių arbatos: melisų, čiobrelių, ramunėlių ar pipirmėčių. Prie kavos ar arbatos siūlomi pyragai ir pyragėliai – smaližiai turės į ką paganyti akis bei pamaloninti savo gomurį. Atsigaivinti karštą dieną galėsite šviežiai spaustomis sultimis ar įvairių skonių šerbetais, gaminamais iš natūralių uogų.

Daugiau apie kavinę>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: „Tommazz Inn“ archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną