„Sweetgreen“ – ekologiška ir drąsi greito maisto koncepcija

„Sweetgreen“ – ekologiška ir drąsi greito maisto koncepcija

Ekologija dabar ne tik madinga – ji be abejo teikia naudą sveikatai ir susilaukia vis didesnio žmonių susidomėjimo ir paklausos/poreikio – ekologijos „fanų“ gretos plečiasi kaip virusas. Prieš du metus trijų entuziastingų draugų įkurtas pirmasis restoranas Vašingtono senamiestyje „Sweetgreen“ ne tik pateisino lūkesčius, bet juos peraugo. Siūloma maisto koncepcija labai paprasta – tai įvairios salotos, gaminamos iš ekologiškų produktų, o taip pat šaldytas jogurtas. Sumanymas trims jaunuoliams kilo tada, kai jie susidūrė su problema – pavalgyti skaniai, sveikai, greitai ir už prieinamą kainą universiteto apylinkėse.

Štai trys bičiuliai, baigę finansų ir vadybos mokslus: Nicolas Jammet, Janathan Neman ir Nathaniel Ru  ir nusprendė atidaryti restoraną Georgetown'e – nedidelis pastatas netoli universiteto virto restoranu. Kadangi istorinio pastato išorės nebuvo galima keisti, vaikinai viską sužaidė su padiktuota „žalia“ koncepcija – žalias stogas, žali langai, žalios durys ir žinoma, lankytojams siūlomas žalias maistas. Įkvėpti jaunuolių idėja, interjerą kūrė „CORE Architecture and Design“ - iš „Little Tavern“(„Mažosios tavernos“), kuri siūlė mėsainius, pastatas pavirto į efektyvų žalio vartojimo modelį. Dabar tai švariu minimalistiniu stiliumi įrengtas restoranas, su daug natūralios į vidų patenkančios šviesos ir atviros virtuvės erdve, kurioje lankytojai gali stebėti kaip gaminamos bei maišomos salotos, jogurtai.

Tęsiant ekologijos tematiką, koncepcija išlaikoma ir elektros energijos atžvilgiu – ją restoranas gauna iš atsinaujinančių šaltinių, taipogi atsakingai žiūrima į šiukšles: „Visos mūsų pakuotės suyra savaime, kadangi pagamintos iš kukurūzų. Taip pat turime pakartotinio naudojimo produktų, pavyzdžiui, dubenėliai ir krepšiai iš salotų, kuriuos labai mėgsta lankytojai. Ir dabar atspausdinome mūsų valgiaraštį ant perdirbto popieriaus su įterptomis laukinių gėlių sėklomis, todėl galite pasodinti valgiaraščius ir užaugs laukinės gėlės.“ - pasakojo vienas iš šeimininkų, Nicolas Jammet.

Valgiaraščio kūrimo procesas užtruko kelis mėnesius – vien jogurto receptams sukurti prireikė pusės metų, vaikinai nuolatos ieško galimybių, kaip patobulinti patiekalus ir pasiūlyti kažką naujo. Akcentuojama maisto kokybė ir ekologiškumas. Vienas iš draugų paveldėjo maisto gaminimo meną ir įgūdžius („know-how“) iš savo tėvų. Nicolas Jammet tėvai – Andre ir Rita Jammet buvo restorano „La Caravelle“ savininkai, kuris veikė 43 metus ir užsidarė 2004 – tai buvo viena iš paskutinių aukštosios prancūzų virtuvės tvirtovių Niujorke.

Kai recesijos metu maitinimo sferoje JAV prognozuojama, kad net apie 40 procentų šiame sektoriuje dirbančių įstaigų susidurs su problemomis, „Sweetgreen“ vaikinai džiaugiasi lankytojų antplūdžiu ir planuoja atverti jau ketvirtos įstaigos duris. Vaikinų sėkmės istorija susilaukė nemažo žiniasklaidos dėmesio, apie juos rašė ne vienas laikraštis, buvo filmuojamas reportažas. Belieka palinkėti jauniems verslininkams sėkmės, kuri iki šiol, atrodo, juos lydi.

Elena Germanovič
Šaltinis: sweetgreen.com; metropolismag.com;
Nuotraukos: metropolismag.com; washingtonian.com; citysifting.com;
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną