Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Stir fry daržovės ir tofu

2019-04-23
Pasidalink receptu

Šis patiekalas idealiai tinka, kai nėra laiko. O jo turbūt nėra beveik visada. Jeigu nesinori pjaustyti daržovių, galite nusipirkti wok’ui skirtų šaldytų daržovių, kurias beliks tik įsimesti į wok’ą ar keptuvę. Dažniausiai tokiems patiekalams nusiperkų šaldytų daržovių, nes reikia pripažinti – daržovių pjaustymas yra nuobodokas procesas.

Šiam stir fry naudojau šaldytas daržoves, išskyrus raudonąjį kopūstą. Tad recepte nurodytos daržovių proporcijos šiek tiek gali skirtis.

INGREDIENTAI

Tofu

1 (250 g) pakelis kietojo tofu
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnelis jūros druskos, baltųjų pipirų
1 valg. š. aliejaus
aliejaus kepimui

Daržovės

2 st. raudonojo kopūsto, smulkiai supjaustyto|
1 st. brokolio, atskirto žiedynėliais
1 raudonosios paprikos, supjaustytos šiaudeliais
1 morkos, supjaustytos šiaudeliais
1 st. šparaginių pupelių, perpjautų į 2-3 dalis
2 valg. š. imbiero, supjaustyto smulkiais šiaudeliais
2 skiltelės česnako, susmulkintos

Padažas

1/4 st. sojų padažo
1/4 st. vandens
2 valg. š. ryžių acto
1 valg. š. sezamų aliejaus
2 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. padažo „Sriracha“
žiupsnelis baltųjų pipi

GAMINIMAS

1. Nusausinti tofu, įvynioti į popierinius rankšluosčius, ant viršaus uždėti pjaustymo lentą ar kitą sunkesnį daiktą. Taip palaikyti apie 15-20 min., kol susigers vanduo. Supjaustyti kubeliais.
2. Dubenyje sumaišyti tofu, krakmolą, druską, pipirus ir aliejų.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti tofu. Pakepinti apie 6 min. iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį.
4. Kol kepa tofu, pasiruošti padažą: mažame indelyje sumaišyti visus padažo ingredientus.
5. Įpilti aliejaus, įkaitinti keptuvę ant vid. aukštos temp. Suberti visas daržoves. Kepti maišant apie 4-5 min.
6. Įpilti aliejaus. Sumaišyti su daržovėmis. Suberti tofu, atsargiai sumaišyti. Kepti, kol padažas sutirštės, apie 3-4 min. Daržovės turi būti traškios.
7. Apibarstyti svogūnų laiškais (nebūtinai). 

@Skanauk su Aušra