Stalo įrankiai iš bulvių krakmolo

Stalo įrankiai iš bulvių krakmolo

Stalo įrankiai – opus klausimas gamtosaugos entuziastams. Metalinius peilius ir šakutes galima perdirbti, bet metalui išlydyti reikia didelės temperatūros, o norėdami ją pasiekti, teršalų neišvengsime. Na, metalui dar galime atleisti, juk jį naudoti galima kone visą gyvenimą. Bet plastikinių stalo įrankių era baigėsi: nuo šiol nuolatinis iškylų palydovas bus... bulvė.

Šie stalo įrankiai nepjaustomi iš bulvių, kaip antspaudai vaikystėje. 80 proc. jų masės sudaro daržovių (bulvių, kukurūzų) krakmolas, o likusius 20 proc. – sojų ar kitų daržovių aliejus. Gamintojai teigia, kad šie įrankiai atlaiko aukštas temperatūras (iki 105 °C), taigi rankose neištiš.

Išvaizda bulviniai įrankiai beveik nesiskiria nuo plastikinių, nors gamintojai teigia, esą bulviniai – stilingesni. Galbūt stalo įrankių žinovas ir pajustų skirtumą, bet paprasti mirtingieji dažniausiai koncentruojasi į maistą. Jam gali ir tikrą bulvę į rankas įbrukti – nė nepastebės.

Užtat ekologijos entuziastas privalo žinoti daugiau, pavyzdžiui, tokį faktą, jog bulviniai stalo įrankiai suyra per šimtą aštuoniasdešimt dienų, o plastikiniai – per du šimtus metų. Taigi jei nenorite provaikaičiams palikti priminimo apie savo iškylas, prekybos centruose plastikinių įrankių lentynas ignoruokite. Ir sodinkite bulves – turėsite ir maisto, ir šakučių.

Stalo įrankių iš bulvių krakmolo rinkinys (dešimt peilių, dešimt šaukštų, dešimt šakučių) – 2,97 £. Perkant daugiau – pigiau.

www.vegware.co.uk
Leidinio „Ozonas“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną