„Soprano“ ledų skonio magija (Kaunas)

„Soprano“ ledų skonio magija (Kaunas)

Kaune, antrame prekybos centro (PC) „Akropolis“ aukšte, atsidarė naujas, žaviais ledų porcijas primenančiais šviestuvais papuoštas „Soprano“ ledų mini baras.

„Soprano“ ledų bare visi smaližiai galės skanauti jau pamėgto skonio ledų, taip pat ledų naujienų. Skonio puokšte išsiskleis ledai su magišku pavadinimu „Sezamai, atsiverk“. Tai pieniški ledai su skrudinto sezamu karamelėje, pagardinta skrudintais riešutais ir šokolado
gabalėliais. Suaugusiems gaivi naujiena – egzotiško, aitraus ir stipraus skonio ledai su romu „Mochito“.

Vaikams „Soprano“ ledainėse pristatoma dar viena naujiena: ledų kaušeliai su siurprizu („Cartoonnetwork“ televizijos herojais), kurį gali atrasti tik išvalgęs šaltąjį gardėsį. Naujiena ir tai, kad nuo šiol „Soprano“ ledų mini bare ledus galima gardinti smulkintų riešutų, sezamo sėklų, spalvotų žirniukų ir kitokiais pabarstukais. Visų Kauno smaližių liepos pabaigoje laukia dar viena džiugi ir skani naujiena: šalia naujojo „Soprano“ ledų baro atsidarys „Olialia“ picerija, joje bus galima paskanauti nuostabių „Soprano“ ledų desertų. Nuo šiol ne tik Vilniaus, bet ir Kauno smaližiai gaus ledų desertų meniu ir turės galimybę patys gamintis ledų desertus su įvairiais priedais: šviežiais vaisiais, medumi, šokoladu, jogurtais, alkoholiu ir kt.

Kiekvienas Italijos regionas turi skirtingų skonių ledų receptų tradicijas. „Soprano“ ledų receptai atkeliavo iš Vitorio Veneto regiono Italijoje ir yra kuriami pagal senas italų Diego Zanchetta šeimos tradicijas. Ledų technologas, atvykęs į Lietuvą, buvo sužavėtas pieno produktų kokybe. Lietuvoje gaminamiems vieninteliams „Soprano“ ledams naudojama 80 proc. šviežių vaisių.

„Soprano“ ledai – sveiki ledai. Vakare neparduoti šaltieji skanėstai tiesiog utilizuojami. Paragavęs šių ledų, dažnas susimąsto, iš ko gaminami pramoniniai ledai, kurių kaina siekia vos vieną litą... Dar Romos imperijos klestėjimo laikais minima, kad aristokratai puotose
būdavo vaišinami sniege ar lede atšaldytais arba į ledą įšaldytais vaisiais ir uogomis. Nors šiandieniniai ledai pagal receptūrą atrodo labai tolimi aniems, liko nepakitęs svarbiausias dalykas – skanūs ledai turi būti gaminami tik iš natūralių ir šviežių produktų. Tokie ir yra kasdien gaminami, pagal italų tradicijas išpuoselėti bei jų fantaziją kuriami „Soprano“ ledai. Jų paragavę pajusite tikrą ir unikalų natūralių namų gamybos ledų skonį. Šiems ledams paruošti naudojami tik švieži produktai: pienas, medus, grietinėlė, vaisiai. Net pačioje Italijoje nerastumėte skanesnių ledų su miško uogomis, braškėmis ar kitomis Lietuvoje augančiomis uogomis.

Vilniuje, Pilies g. esančioje „Soprano“ ledainėje rasite didžiausią įvairovę ledų ir gausiausiu pasirinkimu viliojančių ledų desertų. Ledų ir jų desertų gausa ir įvairove pasižymi ir kartu su „Olialia“ picerija PC „Akropolis“ esanti ledainė. Įvairiaspalvių ir mėgstamiausių skonių ledų rasite ne tik PC „Akropolis“ alėjose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, bet jais mėgautis galėsite ir PC „Europa“ ledainėje.

Su „Laisvalaikio“ kortele – 20 proc. nuolaida sąskaitai.

Jurgita Rancevienė
Viktoro Purio nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną