Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Į „Agotos gryčią“ - skanauti pavasariškų naujienų! (Vilnius)

2011-04-08
Paskelbk savo straipsnį

Lietuviško maisto tradicijos kruopščiai puoselėjamos: porcijos nepasikeitė, patiekalai vis tokie pat skanūs, o valgiaraštis stebina gausumu – galima rinktis iš 160 patiekalų. „Agotos gryčios“ meniu pavasariop paįvairintas, tad apsilankyti vertėtų ir sveiko gyvenimo būdo šalininkams...  Kalbamės su kavinės šeimininku, Egidijumi Petrausku.

„Su „Agotos gryčia“ užaugo ne viena karta. Populiariausi, žinoma, didžkukuliai, kurie turbūt didžiausi sostinėje. Stengiamės išlaikyti ir puoselėti tradicijas, kad kavinėje apsilankęs žmogus galėtų paragauti to pačio patiekalo kaip ir prieš dešimtmetį. Štai, pavyzdžiui, labai mažai kur gaminami didžkukuliai su varške, o pas mus tikrai jų rasite. Kiekvienas svečias turi mėgstamus patiekalus, tad meniu siaurinti nedrįsome, tačiau įtraukėme keletą pavasarinių naujienų – kitoniškų, sveikuoliškų ir tikrai gardžių patiekalų. Beje, ne vienus metus sėkmingai bendradarbiaujame su Lietuvos ūkininkais, kurie į kavinę tiekia daržoves ir kitką,“ - pasakojo p. Egidijus.

Naujų patiekalų idėjos gimė kelionėse
Anot kavinės šeimininko, propaguojančio sveiką gyvenimo būdą, naujų patiekalų idėjos kyla įvairiai: stebint žiniasklaidos priemones, lankantis Lietuvos kavinėse bei restoranuose, keliaujant po užsienį. Anot p. Egidijaus meniu paįvairinti salotomis nusprendė po kelionės į Kambodžą bei Vietnamą.  Naujų patiekalų tarpe gana įdomios ir gardžios saltos su parmezanu ir moliūgų sėklomis, gardinamos medaus-garstyčių padažu. Ne mažesnio dėmesio vertos mocarela sūrio ir pomidorų salotos, gardinamos baziliko padažu bei salotos su kepta lašiša. Įsibėgėjus sezonui „Agotos gryčios“ šeimininkas svečiams žada pasiūlyti ir šviežių svogūnų laiškų bei ridikėlių ir kitų daržovių salotų – tokių kaip namuose. Kita meniu naujiena – kepta tipalija su sezamo sėklomis, anot šeimininko tai gana sveikuoliškas patiekalas.

Smaližiams...
Ponas Egidijus teigia, kad obuolių pyragą populiarumu nurungė nauji vietoje gaminami desertai: naminis varškės pyragas su vaniliniais ledais bei šokoladinis tortas. Tad jei užsimanysite puodelio kavos ir deserto - neprasukite pro šalį.

Beje, netrukus pradės veikti lauko kavinė, o darbo dienomis pietų metu siūlomi kompleksiniai pietūs: sriuba, karštas patiekalas ir gaiva tik 8,9 Lt. Nepraleiskite progos apsilankyti!

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Agotos gryčios“ archyvo


2011 04 08