Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Gurmaniška iškyla miegamojo rajono oazėje (Vilnius)

2004-07-26
Paskelbk savo straipsnį

Gurmaniški kepsniai iš „Šarvuočio Potiomkino“ nasrų

Viena iš dingsčių viešbučio terasoje įrengti vasaros lauko restoraną – „Karolinoje“ vietą atradusi unikali amerikietiška barbekiu krosnelė, kurią darbuotojai jau spėjo pakrikštyti „Šarvuočiu Potiomkinu“. Ją viešbučio virtuvei vadovaujantis Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) prezidentas Valius Čepanonis birželį drauge su mūsų šalies virėjų komanda parsigabeno iš Lenkijos Gdynės miesto.

 

Čia sukviesti devynių šalių virtuvių meistrai rungėsi menkių čempionate. LRVVKA narių komandos žvejybos gabumai, žuvies dorojimas ir paruošti valgiai įvertinti pirmąja vieta. Lietuviams čempionato organizatoriai įteikė prizą - minėtąją barbekiu krosnelę.

„Karolinos terasoje“ krosnelę žadama kurti kiekvieno penktadienio pavakarę. Gardus dūmas iš jos sklis ir visą savaitgalį, kai vasaros restorane bus siūlomas specialusis valgiaraštis.

 

Krosnelėje, kurios konstrukciją sudaro trys metaliniai cilindrai,

maistą vienu metu galima ruošti trimis skirtingomis technologijomis.

Mėsą ar žuvį joje galima ir iškepti, ir išrūkyti. Pastaruoju būdu „Karolinos terasoje“ ruošiama lašiša. Su aitriosiomis paprikomis ir žaliąja citrina marinuota žuvis apie pusvalandį rūkoma krosnelėje, o kepsnio vidus išlieka šiek tiek žalias, sultingas.

 

Toks ruošimo metodas, anot V.Čepanonio, būdingas norvegams. Prie lašišos virtuvės šefas siūlo paskanauti lęšiais įdaryto baklažano, cikorijų ir ryžių garnyro. „Šarvuočio Potiomkino“ nasruose taip pat kepama su medumi, sojų padažu ir raudonuoju vynu marinuota kiaulienos sprandinė, patiekiama su folijoje kepta bulve, įdaryta spirgais, bei Provanso virtuvės

garnyru - žalumynais, ančiuvių filė bei parmezano sūriu įdarytu užkeptu pomidoru.

Pikantiško skonio kepdama krosnelėje įgauna jautienos ir vištienos filė. Pastarosios kepsniui saldžių akcentų suteikia mangų padažas ir griežinėlis ant grotelių kepto ananaso.

 

Krosnelėje taip pat ruošiami įvairūs specialiajame valgiaraštyje siūlomų sumuštinių komponentai ir net desertai. Pavyzdžiui, romo skonio biskvitas, puošiamas šviežiais vaisiais ir žalių obuolių šerbetu.

 

Atgaiva ir pramogos - visiems

„Norėjome, kad terasą pamėgtų ne tik viešbučio svečiai ir čia vykstančių konferencijų dalyviai, bet ir atgaivos vasarą mieste ieškantys vilniečiai“, - nedideles gurmaniškų vasaros restorano valgių kainas komentavo viešbučio direktorė Sigita Vozbutienė. Šaltųjų patiekalų „Karolinos terasoje“ galima paskanauti už 4-7 Lt, kepsnių - už 10-18 Lt, pasilepinti desertais - už 6-5 Lt.

Valgius vasaros restorano lankytojai gali rinktis ir iš pagrindinio „Karolinos“ valgiaraščio.

 

Šiokiadieniais žalioji viešbučio sala - puiki stotelė papietauti. Nuo kitos savaitės čia bus siūlomi 12 litų kainuojantys trijų patiekalų verslo pietūs, kuriems V.Čepanonis žada pateikti staigmenų iš įvairių Europos virtuvių. Beje, norintiems patekti į vasaros restoraną, nebūtina

verti viešbučio durų. Jį galima pasiekti pamiške vedančiu takeliu.

 

S.Vozbutienė tikisi, kad saulėtų dienų nebešykštėsianti vasara leis išskirtine restorano aplinka pasimėgauti šeimoms su vaikais, kuriems čia įrengta uždara žaidimų aikštelė. Mažiesiems terasoje gali būti surengtos gimtadienių šventės, tačiau per pobūvius čia nenuobodžiaus ir

vyresnieji. „Karolinoje“ veikia 9 takelių boulingas, viešbučio patalpose įrengta prabangi sauna

ir baseinas. Jauki nakvynė ir pusryčiai „Karolinoje“ kainuoja 220-400 Lt.

 

 

Ramunė Žukauskienė

Broniaus Talaikio nuotr.

„Laisvalaikio“ informacija

http://laisvalaikis.meniu.lt