Šildanti ir soti marokietiška lęšių bei saldžiųjų bulvių sriuba

Šildanti ir soti marokietiška lęšių bei saldžiųjų bulvių sriuba

INGREDIENTAI (3-4 porcijos)
1,5 puodelio lešių;
vienos vidutinio dydžio saldžios bulvės;
pusės galvutės svogūno (jei nenaudojat - tiesiog praleiskit);
saliero stiebo;
pusė arbat. šaukštelio ciberžolės;
ekologiško sultinio kubelių (pagal vandens kiekį);
žalumynų (petražolių arba kalendros);
citrinos sulčių pagal skonį;
dar galima dėti pusė arbat. šaukštelio kumino, kas mėgsta, arba kario prieskonių, jie čia taip pat tiktų;
pusė šaukštelio sodos, jei norisi, kad greičiau išvirtų.

GAMINIMO BŪDAS (30MIN)

Lęšius prieš gaminant geriausia pamirkyti, pvz. per naktį, jei visai nėra laiko - tai bent valandai, bent pusvalandžiui, vistiek bus geriau nei nieko. Perplauti, nupilti vandenį, kuriame mirko, užpilti šaltu vandeniu maždaug per du pirštus kad apsemtų (maždaug 5-6 puodeliai) ir virti 15-20 min. (Virimo laikas priklauso nuo lęšių dydžio ir rūšies, nuo mirkymo laiko). Šiek tiek pavirus - sudėti nedideliais kubeliais supjaustytą, nuluptą saldžią bulvę, pakepintą smulkintą svogūną (kepinti nebūtina - bet aromatas ir skonis geresnis), supjaustytą salierą, sultinio kubelius ir prieskonius. Jei laiko stygius - galima įdėti šiek tiek sodos, iki pusės šaukštelio, ji ankštiniams padeda greičiau išvirti, dažnai taikau šį būdą verdant avinžirnius.

Viską virti, kol lęšiai ir bulvės galutinai išvirs. Prieš pabaigą maždaug trečdalį sriubos supilti į blenderį ir suplakti - įmaišyti atgal. Sudėti pjaustytus žalumynus, aš neturėjau nieko išskyrus kale'us iš daržo (lapinius kopūstus) - ir jie čia visai tiko. Tačiau idealiausiai tiktų petražolės arba kalendra. Dar puošiau/skaninau kepintom moliūgo sėklom.

Priklausomai nuo vandens kieko - gali gautis tiršta sriuba, arba gali gautis troškinys. Kaip jau labiau norisi.

Patiekiant - užspauskite citrinos sulčių. Šį savaitgalį gyvenau jogos centre ir teko dalyvauti vegetariško ajurvedinio maisto pamokoje. Ten, mokytojas papasakojo vieną įdomų, man negirdėta dalyką - kad ankštiniai lengviau virškintųsi, pagal ajurvedą, juos tinka valgyti su rūgštesniais produktais, pvz. pomidorais, arba su šiek tiek citrinos sulčių.

Sudedamųjų dalių nedaug, galima žaisti su prieskoniais. Sriuba tiks ne tik sau, bet ir svečiams, nes laaabai jau skani gaunasi. Nesušalkit :)

Recepto autorė: http://1specialday.blogspot.lt/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną