„Riga Open Culinary Cup 2009“ konkurse dalyvavo ir lietuvis

„Riga Open Culinary Cup 2009“ konkurse dalyvavo ir lietuvis
2009 m. rugsėjo 9-11 dienomis Rygoje vyko tarptautinė gastronomijos paroda „Riga Food 2009“. Joje lankėsi ir LRVVKA delegacija, o jos narys, restorano „Neringa” gamybos vadovas Darius Dabrovolskas, dalyvavo kulinariniame konkurse „Riga Open Culinary Cup 2009“.

Pirmąją parodos dieną įvyko Latvijos geriausio 2009 m. konditerio konkursas, kurio nugalėtoja tapo Marika Bērziņa, atstovaujanti įmonei „Ogres“. Antroji vieta atiteko Eva Vorma („Landrika–L“), trečioji – Alina Konovalova (restoranas „Kaļķu vārti“).

Rugsėjo 10 dieną parodoje įvyko tarptautinis kulinarijos konkursas „Riga Open Culinary Cup 2009“. Šiame konkurse tarpusavyje varžėsi šefai iš septynių šalių: Estijos, Italijos, Rusijos, Latvijos, Lietuvos (Darius Dabrovolskas, restoranas „Neringa“), Lenkijos ir Švedijos. Konkurso dalyviams per 4 valandas reikėjo pagaminti 3 patiekalus po 6 porcijas: užkandį, tarpinį užkandį ir pagrindinį patiekalą. Gaminant užkandį turėjo būti panaudoti sterkas, vėžys ir salieras. Pagrindinio patiekalo sudėtyje turėjo būti patarška ir slyvos. Tarpinio užkandžio sudėtyje dalyviai galėjo panaudoti produktus tiek iš pagrindinio patiekalo, tiek iš užkandžio. Tarptautinė žiuri dalyvius vertino pagal šiuos kriterijus: patiekalo pateikimas, skonis ir produktų suderinamumas, techniniai įgūdžiai ir darbo organizuotumas. Teisėjų vertinimu „Riga Open Culinary Cup 2009“ nugalėtoju tapo Estijos atstovas Dmitri Rooz, laimėjęs prizą – „Reaton auksinį samtį“ prizą ir 1000 eurų piniginę premiją.

Trečiąją „Riga Food 2009“ parodos dieną vyko geriausio Latvijos virėjo konkursas. Konkurso nugalėtoja pripažinta Therese Kondrate (viešbučio „Mama“ restoranas, Jurmala). Antrąją vietą laimėjo Reinis Stalbovs („Hotel Bergs“ restoranas, Ryga), trečią vietą – Viesturs Lasmanim (restoranas „Kaļķu vārti“, Ryga).

Nuotraukų galerija >>

LRVVKA informacija
Nuotraukose: Darius Dabrovolskas ir turnyro nugalėtojas su apdovanojimais 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną