Restoranų ir viešbučių profesionalams – someljė magistro seminarai

Restoranų ir viešbučių profesionalams – someljė magistro seminarai

Gegužės 7 ir 8 dienomis Someljė mokykla kviečia į seminarus ir degustacijas restoranų ir viešbučių aptarnavimo sferoje dirbančius specialistus. Lektorius Johnas Szabo – someljė magistras (Master Sommelier). Šių mokymų metu didžiausią dėmesį Johnas skirs vyno kortos sudarymo technikoms, kainodaros ir pardavimo strategijai, atsargų restorane valdymo, vyno pateikimo, degustavimo praktikai.

Gegužės 7 dieną , 9:00-14:30 val. „Radisson SAS Astorija“ viešbutyje, Didžioji g. 35/2, Vilniuje.
Seminaras profesionalams: restorano, kavinių, vyninių aptarnaujančiam personalui, parduotuvių konsultantams, vyno padavėjams, vadybininkams dirbantiems vynu prekiaujančiose kompanijose ir kt.
Seminaro programa:

Vyno degustavimas pagal „Court of Master Sommeliers“ metodą. Vyno pateikimas ir pristatymas klientui (dekantavimas, šampano ir putojančio vyno pateikimas). Pardavimo strategijos. Vyno degustacija.

Kaina vienam asmeniui: 700 Lt.
Į grupę priimama iki 35 asmenų.
Seminaras vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Gegužės 8 dieną, 9:00-14:30 val. „Radisson SAS Astorija“ viešbutyje, Didžioji g. 35/2, Vilniuje.

Seminaras profesionalams: restoranų, kavinių, viešbučių vadybininkams, vadovams, vadovaujančiam personalui ir kt.

Seminaro programa:

Vyno kortos sudarymas. Kainodaros strategijos. Vyno atsargų valdymas. Someljė vaidmuo. Vyno degustacija.

Kaina vienam asmeniui: 900 Lt.
Į grupę priimama iki 35 asmenų.
Seminaras vyks anglų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Johno Szabo seminarus organizuoja Lietuvos someljė asociacija ir LSA Someljė mokykla.

Daugiau teiraukitės Someljė mokykloje tel. (8 5) 2138431, mob. 8 699 90028.

Apie lektorių
Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi įstaiga „Court of Master Sommeliers“ jau dvi dešimtis metų organizuoja egzaminus someljė magistrams. Per šį laikotarpį 124-iems kandidatams įteikti someljė magistrų diplomai. Dabar organizacijos skyrius veikia ir JAV. Siekiančių šio garbingo titulo netrūksta.
Johnui Szabo someljė magistro laipsnis suteiktas 2004 metais Londone. Jis yra pirmasis ir kol kas vienintelis Master Sommelier Kanadoje. Tai vienas iš daugelio Johno pasiekimų. 15-ka metų Johnas Szabo dirbo svečių aptarnavimo sferoje: virėju, someljė, vyno importo srityje, konsultavo restoranus ir vynines, dėstytojavo, rašė įvairiausiems leidiniams. Jam teko dalyvauti begalėje projektų bendradarbiaujant su tokiomis įtakingomis organizacijomis kaip Italian Trade Commission, All About Greek Wines, California Wine Institute, Napa Valley Vintners Association, Austrian Wine Marketing Board, ProChile ir kitomis.
John Szabo vadovauja mokymų ir konsultacijų kompanijai „Centre for Vine Affairs“ Toronte. Šios įmonės specializacija: pardavimų mokymai, vyno pardavimų programos restoranams sudarymas ir valdymas, aptarnaujančio personalo mokymai, vyninių konsultavimas. Johnas taip pat dalijasi savo žiniomis Court of Master Sommeliers, Canadian Association of Profesional Sommeliers, The Wine Council of Ontario, George Brown School of Hospitality ir Niagara College organizuojamuose mokymo projektuose. Jis dirba redaktoriumi keliuose apie vyną rašančiuose leidiniuose, yra atsakingas už temines skiltis, ruošia naujienų apžvalgas platinamas elektroniniu paštu ir rašo daugeliui kitų įvairiausių leidinių. Johnas yra dalyvavęs begalėje savo šalies ir tarptautinių vyno čempionatų. Ir galų gale siekdamas išlaikyti ryšį su gamta ir įgyti patirties dirbant vynuogyne, Johnas įsigijo nediduką vynuogyną Egeryje, Vengrijoje.

Someljė profesija pasaulyje ir Europoje labai gerbiama. Lietuvoje šis vardas taip pat skamba vis dažniau. Pirmieji entuziastai siekia pripažinimo Pabaltijo someljė čempionatuose, o Lietuvos someljė asocijacijai pradėjus dalyvauti Tarptautinės someljė asocijacijos (ASI) veikloje, lietuviai įgijo galimybę išbandyti jėgas Pasaulio someljė čempionatuose. Siekiantiems garbingai pasirodyti juose dar trūksta žinių ir patyrimo, tad Someljė mokykloje Vilniuje šiuo metu mokosi trys grupės, o tarptautinio lygio specialistai sulaukia labai didelio dėmesio.

Someljė mokyklos informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną