Restorano apžvalga: Raudondvario oranžerijos restoranas

Restorano apžvalga: Raudondvario oranžerijos restoranas

Kai šaltis vis dar gnaibo skruostus, gražiausios šventės jau užmarštyje, o iki pavasario toli – prasitęsti Kalėdinę pasaką važiuojame į Raudondvario dvarą. Tai tik keletą kilometrų nuo Kauno esantis miestelis, pavadintas dvaro vardu. Visko centre stovi ištaigingos Tiškevičių valdos. Istorija mėgstame taip pat kaip ir kokybišką maistą, bet šį kartą neišsiplėsime – tik parekomenduosime apsilankyti ne tik restorane, bet ir pilyje, arklidėse (jos tapusios meno inkubatoriumi) ir pasivaikščioti nemažoje teritorijoje, kuri žiemos metu įspūdingai apšviesta.

Restoranas įsikūręs oranžerijoje – vadinamoje poilsio zonoje. Dvi skirtingos erdvės – vakarą leisti galima egzotiškų augalų apsuptyje, kur pokalbį palaikyti padeda įspūdinga papūga arba rinktis klasikinę, nepabijosiu žodžio, prabangią erdvę. Mes pasirenkame pastarąją. Išsaugoti autentiką, išlaikyti senojo dvaro dvasią ir nenuklysti į kičą – nėra lengva – bet ši užduotis puikiai atlikta. Jautiesi lyg filme „Midnight in Paris“ („Vidurnaktis Paryžiuje“) – pasukai į dešinę ir nusikėlei šimtmečiu atgal. Malonų pasakos pojūtį kiek nuliūdina aptarnavimas (galbūt toks jis būdavo ir senais laikais) – padavėjas bendraujantis iš aukšto ir verčiantis nepatogiai muistytis kėdėje – primena kuriame amžiuje esame. Užbėgsiu įvykiams už akių – su kiekvienu patiekalu ar pasiteiravimu – aptarnavimas gerėjo, galbūt įvertino mus kaip savus (nors kiek žinau mėlyno kraujo neturime nei lašo).

Meniu sudaro 36 patiekalai, ilgai nesvarstę renkamės tai, ką mėgstame labiausiai ir nekantriai laukiame karališkų patiekalų.

Pirmasis užkandis - gruzdinti kalmarai ir aštuonkojai su tartare padažu (8,9 euro). Jūros gėrybės traškios ir gaivios (šalia patiektos citrinos neprireikia). Džiugina tai, kad nesijaučia prisigėrusio aliejaus skonio – ši klaida dažna, net ir save gerai reitinguojančiuose restoranuose. Tartare padažas neįkyrus, taipogi gaivus – tik jo norėjosi daugiau. Tai, kad akį džiugina ne tik pateikimas, o ir turinys lėkštėje – gerą nuotaiką pakilėja iki labai geros.

Laimės skalė kyla dar aukščiau ragaujant  antrąjį užkandį - keptą Camembert sūrį (5,50 euro), gardintą spanguolėmis, medumi, graikiniais riešutais, prancūziškos duonelės skrebučiais. Pastarieji buvo vieninteliai – neverti dėmesio, bet sūris svarstykles nusvėrė į wouw pusę. Kartus jo skonis puikiai derėjo su saldžiomis uogomis.

Karštasis patiekalas - aštrus pomidorų ir jūros gėrybių troškinys su žaliu sviestu užkepta prancūziška duonele (12,00 eurų). Paklausta, kokį patiekalą pasirinkčiau valgyti negyvenamoje saloje visą likusį gyvenimą – nedvejodama atsakyčiau jūros gėrybes. Virtas, keptas, skrudintas, gal net ir žalias. Šio restorano pateiktas krevetes, aštuonkojį ,midijas, menkę apibūdinčiau labai paprastai – tai buvo dieviškai skanu. Padažas tirpo burnoje – ryškus šviežių pomidorų skonis gardino jūros gėrybių kokteilį. Skrudintas prancūziškas batonas su česnakiniu žolelių sviestu taip pat nenuvylė. Po šio patiekalo karališkoje aplinkoje man pritrūko tik karietos.

Sekantis karštas patiekalas – jautienos išpjovos didkepsnis, grill daržovės, česnakinis žolelių sviestas (19, 00 eurų). Prieš užsisakant patiekalą – kolega paminėjo jog mėsa turėti būti iškepta vidutiniškai („medium rare“).Paragavus patiekalą paaiškėjo, jog jis yra gerokai šaltesnis nei turėtų būti. Medium rare – kepimo lygis, kai vidinė mėsos temperatūra ne mažesnė nei 52 laipsniai. Termometro neturėjome, bet išlavintas skonis šią klaidą pastebėjo. Kepsniui sūrumo suteikia maldon druska (kristalinė jūros druska). Grill daržovės - pankolis, paprika, baklažanas, cukinija – iškeptos puikiai, skonis nepriekaištingas. Nors bulvytės jaunos – įvertinimas puikus – nepervirtos ir su traškia odele. Bevalgant šį patiekalą išgirdau kolegos apgailestavimus – mėsa puiki, taip apmaudu, kad pritrūko tinkamos temperatūros...

Pasigardžiavimui pasirinkome šokoladinį suflė su šviežiomis uogomis ir aviečių šerbetu (5,90 euro). Tie, kurie seka mūsų nuotykius restoranuose turbūt su įtampa laukia desertų dalies. Turime Jums gerą žinią -  suflė buvo tobulas. Paprastas, bet nepriekaištingas šokoladinis desertas. Visgi sezoninės virtuvės šalininkams gali užkliūti tai, jog uogos buvo šaldytos.

Raudondvario dvarą kaip kultūrinį tašką, pasivaikščiojimo erdvę – žinome seniai. Po šios vakarienės tikrai įsitraukiame oranžeriją į lankytinų restoranų žemėlapį. Smulkios klaidelės nuotaikos nesugadina. Jaučiamės jei ne karališkai tai bent jau bajoriškai. Linkime ir Jums to paties.

 

Sąskaita :

Gruzdintos jūros gėrybės (8,90 eur) + Keptas Camembert sūris (5,50 eur)  +Michel Leon Riesling butelis ( 19,80 eur) + aštrus jūros ir pomidorų gėrybių troškinys ( 12,00 eur) + jautienos didkepsnis (19,00 eur ) + šokoladinis suflė ( 5,90 eur) + stalo vanduo su citrina (3,50 eur) = 74,60  eur

Sąskaitos suma padori – įvertinant, kokius patiekalus ragavome. Nustebino tik tai, kad už stalo vandenį irgi teko mokėti.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 5/5. Išlaikyta dvaro autentika, pastebima prabanga ir labai džiugu, jog kičui vietos nepalikta.

Aptarnavimas : 4/5. Su kiekvienu patiekalu vis draugiškesnis ir malonesnis.

Maistas :   4/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 4,3/5

Dreams and Beans

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną