Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Bistro 18”

2019-04-23
Paskelbk savo straipsnį

Būna, rodos, jau atrandi vietą, į kurią gera grįžti pavalgyti. Susižavi tik čia ragautais skoniais, o jauki aplinka tiesiog limpa prie širdies. Ir būna, kad po pusės metų ar dvejų tavo pamėgta vieta jau uždaryta. Nuolat kintantis gastronomijos pasaulis įtakoja pamėgtų, tačiau dar nespėjusių įsitvirtinti restoranų užsidarymą, tačiau yra tokių vietų, kurios gyvuoja jau metų metus.

Vienas tokių – Stiklių gatvėje nuo 2007 metų įsikūręs restoranas „Bistro 18”. Įžengus į restoraną akys krypsta į čia pat įkurtą vyno krautuvėlę. Keliaujame į istorinio pastato gilumą – restoraną sudaro trys salės. Apsilankymui išsirenkame paskutiniają – čia mus sužavi skliautuotos lubos ir vyno buteliais dekoruota vidinė siena.

Renkantis vietą atsisėsti buvo pasiteirauta keliese būsime bei personalas pristatė dienos pietų pasiūlymus. Restorano meniu pateikiami keli sriubų variantai (neišsirenkantiems vienos ar norintiems paragauti kelių skonių yra puikus variantas – sriuba kitaip – trys puodeliai skirtingos sriubos); meniu taip pat randame tigrinių krevečių, svieste keptų šukučių, jautienos carpaccio užkandžius; užkandžių rinkinius prie vyno; kelių rūšių salotas; dienos risotto ir dienos pasta. Pagrindiniam patiekalui galima rinktis iš jautienos išpjovos patiekalų, jautienos žando, antienos krūtinėlės, triušienos kumpelio, kukurūzinio viščiuko ir indiško stiliaus kario patiekalų; žuvies patiekalas kiekvieną dieną vis kitoks. Ir, žinoma, kaip be desertų, kurių čia yra keli galimi pasirinkimai. Verta paminėti, kad vyno korta šiame restorane plati, personalas malonus, tad neturėtų kilti problemų derinant šiuos prie patiekalų.

Stalai paserviruoti, ant kiekvieno jų pamerkta po Alstromerijų žiedelį, stiklinės papildomos stalo vandeniu ir patiekiama duona su sviestu. Ilgai nelaukus pristatytos tigrinės krevetės bei sriuba kitaip. Krevečių užkandį sudaro keturios svieste keptos tigrinės krevetės, šalimais patiekiama skrudinta ciabatta duona, pesto padažu pagardintos žaliosios salotos bei citrinos skiltelė. Krevetės didelės ir sultingos, tačiau jų galėjo būti kiek daugiau. Krevečių padaže juntamas stiprus, tačiau neerzinantis česnakų skonis, duona šviežia ir gardžiai paskrudinta. Patiekiami trys maži sriubos dubenėliai – trinta pomidorų, baklažanų-kuminų, prancūziška svogūnų sriubos. Svogūnų sriuba intensyvaus sultinio skonio, ant viršaus užkepta sūriu ir kvietine duona; pomidorų sriuba švelnios kreminės tekstūros, o baklažanų-kuminų lengva, norintiems pasišildyti bei paruošti skrandį pagrindiniam patiekalui. Galimybė ne išsirinkti vieną, o paragauti visų galimų sriubų nudžiugino – tai puikus variantas neišsirenkantiems vieno varianto bei norintiems paragauti visų.

Pasiteiravus pagrindinių patiekalų rekomendacijų, personalas pasiūlė paragauti antienos šlaunelės confit. Pasako padavėjo, patiekalo receptūra nekito nuo pat restorano gyvavimo pradžios, todėl ją ir pasirinkome. Taip pat iš meniu išsirinkome žuvies patiekalą – tuną bei Bistro 18 karį su krevetėmis.

Antienos šlaunelės confit patiekta ant burokėlių lapų salotų ir kelių bulvių skiltelių, apklota lapinių kopūstų garnyru. Iš pažiūros porcija atrodo nedidelė, tačiau pavalgymui pats tas. Tikėjausi kiek minkštesnės mėsos tekstūros, taip pat užkliuvo per sūrus garnyras.

Tuno patiekimas dailus – žuvies gabalėlis patiektas ant žalių-gelsvų atspalvių salotų (špinatai, geltonoji paprika), apdengtas žaliuoju pesto padažu, šalimais ryškiaspalvė citrinos skiltelė. Tunas sultingas, turtingo skonio – jaučiasi čiobrelių kvapas ir skonis. Užsisakant patiekalą buvo pasiteirauta, kaip patiekto tuno norėtume – pageidavome kepto vidutiniškai – tokį ir gavome. Garnyras bendram patiekalo skoniui suteikė gaivumo ir skonio paletėje nieko netrūko.

Jau meniu įspėjama apie kario aštrumą, tai dar kartelį pamini ir aptarnaujantis personalas. Indiško stiliaus karis patiekiamas su basmati ryžiais, iš kelių variantų galima pasirinkti garnyrą: daržoves, vištieną, tigrines krevetes. Mūsų pasirinkimas – pastarosios. Atskiri kario ir basmati ryžių dubenėliai patiekiami vienoje didelėje baltoje lėkštėje. Ryžių kauburėlio viršuje kelios žalėsių atraižėlės, sodrios spalvos kario dubenėlio vidurį dengia kalendros šakelė. Karis tikrai aštrus, jame keturios krevetės, be jų papildomai randame paprikos, brokolių ir cukinijos. Ryžiai nei pervirę, nei per kieti – paruošti taip, kaip ir turėtų. Nors patiekalas gardus, tačiau jo pateikimas priminė įprastos dienos pietų kavinės patiekalų išvaizdą.

Restoranas-vyno krautuvėlė įsikūrusi vienoje senamiesčio gatvelių, savo meniu pristatanti sezoninės europietiškos virtuvės patiekalus.


Skaičiai: tigrinių krevečių užkandis €6,5 + sriuba kitaip €5 + anties confit €14 + tunas €17 + karis €14 + namokamas stalo vanduo =  €56,50.

Interjeras: Kelios restorano erdvės, čia pat įsikūrusi vyno krautuvėlė, dirbtinai sendintos balintos sienos, vienoje iš erdvių kaip originalus interjero akcentas sienai panaudoti vyno buteliai. Bistro 18 interjeras jaukus ir šiltas – rodos, čia malonu ne tik užbėgti pavalgyti pietų, tačiau ir kiek ilgėliau pavakaroti su draugais ir artimaisiais. Vertinu 4/5.

Aptarnavimas: Personalas malonus – buvo pakviesta išrinkti vietą prisėsti, paklausta ar dar ko nors lauksime, pristatyti dienos pasiūlymai. Vienintelis įsiminęs neigiamas dalykas buvo tai, kad suvalgius užkandį ir sriubą nešvarios lėkštės nuo stalo buvo nuneštos tik po kurio laiko, nors aptarnaujantis personalas nuolat ėjo pro mus, o ir restoranas pilnas nebuvo – 3/5.

Maistas: Meniu pasirinkimas nėra labai platus, tačiau įvairus – čia yra tiek jūros gėrybių, žuvies (krevetės, šukutės, dienos žuvis), tiek mėsos (jautiena, antiena, triušiena, kukurūzinis viščiukas) patiekalų, taip pat yra dienos risotto ir dienos pasta, kurie pagal poreikį gali būti paruošti su vegetariškais pasirinkimais. Porcijos vidutinio dydžio, patiekalų pateikimas paprastas. Nudžiugino galimybė pasirinkti ir vienu kartu paragauti kad ir po mažą kiekį, tačiau įvairių restorano turimų sriubų. Iš patiekalų labiausiai patiko tuno patiekalas, kuriam nieko netrūko, o štai antiena savo skoniu nuvylė – garnyras per sūrus, mėsa kur kas kietesnė nei buvo tikėtasi – 3/5.

Bendras įvertinimas: 3,3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @meniu.lt