Restorane „Esse" nauji austriški ir itališki vynai

Restorane „Esse" nauji austriški ir itališki vynai

Kaip teigia mūsų vyno žinovas, Dmitry Chesnovitskiy, 2010 metų austriški vynai ypatingi. Nors Austrijoje dėl nepalankių orų derlius buvo menkas, tačiau vynuogių kokybė pranoko lūkesčius, vynas gavosi nepaprastai geras.

Austrija garsėja baltais vynais: savo rislingais, tradiciniais Pinot Blanc ir Pinot Gris, Sauvignon Blanc bei Chardonnay (nors turime ir keletą neblogų raudonų vynų).

Šią vasarą austriški vynai turėtų labai gerai pritikti: lengvi, minerališki, gaivinantys.

Wohlmuth vynų asortimentas>>

Taip pat verti dėmesio ir kiti vynai. Senojo ir Naujojo pasaulio vynai mūsų restoranui pristatomi tiesiogiai iš vyno ūkių, tad jų kaina labai patraukli. Vyno asortimentu, kurį sudaro net apie 150 vyno rūšių, ir jo atnaujinimu rūpinasi kompetentingas vyno žinovas ir restorano specialistai. Verta paminėti, jog mūsų atvežamus į šalį vynus puikiai vertina žinomi šalies vyno ekspertai. Kai kurie vynai sulaukė Vyno instituto ekspertų aukščiausių įvertinimų - vienas iš jų Erbaluna Barbera d'Alba La Rosina Superiore DOC 2009, Pjemontas, Italija - pateko į Vyno Instituto ekspertų išrinktą 2010 m. PROGINIŲ VYNŲ TOP-20-ką.

Erbaluna Barbera d'Alba La Rosina Superiore DOC 2009, Pjemontas, Italija - Vyno Instituto ekspertų vertinimas - 91 balai: "...Piemonte krašto vynas veža. Barbera yra trečia pagal populiarumą vynuogė Italijoje po Sangiovese ir Montepulciano. Spurdantis vyšnių, gervuogių, cinamono, iriso kvapas. Švara ir taurumas. Burnoje pražįsta prinokę slyvos, vyšnios, mineralai. Sodru, sunku, tvirta ir subalansuota. Rustica poskonis. Ranka tiesiasi link taurės automatiškai. Suderinta su avienos nugarine..."

P.S. Vyno kortoje kainos nurodytos su kamščio mokesčiu. Kamščio mokestis restorane tik 5 litai. Užsukę su didesne kompanija galėsite rinktis pilstomo vyno - ne tik taurę, bet ir ąsotį. Išsinešimui vyno galėsite įsigyti už parduotuvės kainą.

Laukiame Jūsų restorane „Esse"!

Restorano informacija

2011 08 05

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną