Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restoranas „Neringa“ švenčia 50 metų jubiliejų (Vilnius)

2009-11-06
Paskelbk savo straipsnį

1970 metais restorano interjeras įtrauktas į Lietuvos architektūros paminklų, saugomų valstybės, sąrašą. Šiame restorane lankėsi bohemos, paprasti žmonės ir inteligentija. Tai buvo džiazo lopšys. Kaip pasikeitė „Neringa“ per 50 metų?

Architektus įkvėpė Nidos vaizdai

„Neringa“ atidaryta 1959 m. lapkričio 6 d. Tuometinės kavinės projekto ir pavadinimo autoriai - Algimantas ir Vytautas Nasvyčiai. Nidos vaizdas giliai įsirėžė vaikystėje, prieš karą, broliams poilsiaujant šiame kurorte. „Mus įkvėpė Nidos aplinka, gamta, „minkštos“, aptakios kopų formos, vyraujantis gelsvas smėlio koloritas...“ Taigi, Nidos vaizdas tapo pagrindine architektūrine tema, kompozicine idėja, paieškų išeities pozicija. Architektai „Neringos“ restorane atsisakė tiesmukiškos liaudies architektūros formų imitizacijos ir stilizacijos, nors tuo metu tai buvo naudinga. Broliai Nasvyčiai pažvelgė į šį projektą tais laikais gana naujai, tuo tarpu apsilankę Suomijoje 1960 metais suprato, kad projektuodami „Neringą“ pasirinko teisingą kelią. 2001 metais restoranas kapitaliai renovuotas. Šiandien „Neringa" pasitinka 2 šviesiomis, jaukiomis 150 vietų salėmis, 25 vietų banketų sale bei 80 vietų kavine-baru, įsikūrusiu rūsyje.

Žymūs lankytojai


„Neringoje“ lankėsi ne vienas žymus žmogus: poetė Bela Achmadulina, rašytojai disidentai V.Aksionovas ir V. Nekrasovas, rusų aktorius, muzikantas ir poetas Vladimiras Vysockis, rusų rašytojas ir muzikantas B.Okudžava. Restorane mėgo lankytis ir kino režisieriai V.Žalakevičius, R. Vabalas ir A.Žebriūnas, dailininkai S.Krausauskas,   S. Veiverytė ir kiti. Tai rašytojų, skulptorių, taetralų pamėgta susibūrimo vieta. Iš pastarųjų restorane lankėsi J.Miltinis, B.Babrauskas, A.Misiulis, G.Balandytė, E.Pleškytė.

Kaip tikina restorano vadybininkė Agnė Baradinskaitė „Neringa“ iki šiol palaiko tradicijas – čia galima išvysti žymių veidų: aukštų valstybės pareigūnų, verslininkų, aktorių, dainininkų. Daugelis „Neringos“ restoraną prisimena ir kaip džiazo lopšį. Tuo tarpu dabar vyksta gyvos muzikos koncertai penktadienio bei šeštadienio vakarais. Darbo dienomis pietų metu, nuo 12 iki 14 valandos kaip ir anuomet restorano erdves užpildo fortepijono skambesys.

50-čio proga - šventinis vakaras

„Lapkričio 6 dieną vyks šventinis vakaras, kuris skirtas „Neringos“ restorano 50 metų jubiliejui paminėti. Pakviesime mūsų ištikimiausius gerbėjus, nuolatinius ir kviestinius svečius. Renginio dalyvių laukia muzikinė programa bei vaišės.   Taip pat koncertuos įvairūs atlikėjai, kurie dainavo ir grojo „Neringoje“ savaitgaliais ir ankstesniais laikais. Dar viena staigmena jubiliejaus proga – naujas valgiaraštis. Jį sudaro dvi dalys. Jubiliejinio meniu pirmoje rasite senus patiekalus, kurių receptūros rastos senose receptų knygose, o taip pat sudėliotos bendraujant su anksčiau „Neringoje“ dirbusiais virtuvės šefais - veteranais. Atrinkome sveikiausius patiekalus, pritaikėme juos šiek tiek pagal dabartinį laikmetį, nes tais laikais patiekalai buvo labai paprasti. Tuo tarpu antroje valgiaraščio dalyje rasite naujus europinės virtuvės patiekalus.“ - pasakojo A.Baradinskaitė.

„Neringa“ žengia koja kojon su naujomis tendencijomis

Kaip teigia restorano vadybininkė, restoranas neatsilieka nuo naujų tendencijų – seka pasaulines naujienas, o taip pat atsižvelgia į žmonių pageidavimus bei naujai atranda senus receptus. Šefo pasiūlymus ragauja visas kolektyvas – kūrybinis procesas vyksta komandoje.

Viena populiariausių pobūvių vietų Vilniuje

„Neringa“ džiaugiasi dideliu nuolatinių svečių ratu – tai viena populiariausių pobūvių vietų sostinėje. Čia galite švęsti gimtadienius, jubiliejus, krikštynas, vestuves, išleistuves ir kitas šventes, o taip pat rengti konferencijas, seminarus, pristatymus. Restorane galima surengti pobūvius iki 150 žmonių, furšetus iki 300 asmenų, taipogi yra atskira banketinė salė, kurioje gali susėsti iki 25 svečių, o furšete dalyvauti – iki 40.  Jau dabar galite teirautis bei domėtis dėl įmonės Kalėdinių vakarų organizavimo bei pakvietimų į Naujųjų metų šventę.


Elena Germanovič
Nuotrauka: iš „Neringos“ restorano archyvo