Restoranas „Esse“ jau ir Gedimino prospekte (Vilnius)

Restoranas „Esse“ jau ir Gedimino prospekte (Vilnius)

Naujasis restoranas stebina novatoriškumu. Įstaiga įrengta Provanso stiliumi, veikia specializuota krautuvėlė, kurioje galima įsigyti vyno ir prie jo tinkančių užkandžių – originalių ir retų itališkų sūrių. Taip pat galėsite įsigyti kumpio, marinuotų daržovių (baklažanų, džiovintų pomidorų ir kt.). Profesionalus someljė visada patars, kurie užkandžiai labiausiai tinka prie pasirinkto vyno, arba prie užkandžių priderins vyną. Krautuvėlėje taip pat rasite kokybiško alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, tikrų itališkų makaronų. Verta paminėti, jog kai kurie šioje krautuvėlėje pardavinėjami vynai sulaukė Vyno instituto, t. y. jo ekspertų Laimono Gryvos bei Mindaugo Jurkyno aukščiausių įvertinimų.

Restorano valgiaraštis nustebins ne vieną gurmaną. Receptus kruopščiai atrinko ir derino „Esse“ specialistai, pavyzdžiui, vyno sriubos receptas buvo atsivežtas iš Austrijos. Sriuba gaminama iš Chardonnay vynuogių vyno, todėl lankytojams ji turėtų patikti. Iš užkandžių verta paminėti itališką „Vitello tonnato“ – tai baltajame vyne virta veršiena, pjaustoma ir pateikiama su daržovėmis bei pagardinama tuno padažu. Tradiciškai siūlomos austrės ir midijos, kelių rūšių salotos. Naujiena valgiaraštyje – itališki makaronai (Fettuccine, Tagliatelle, Penno), patiekiami su įvairiais padažais. Taip pat atsirado lietinių, kuriuos mėgsta ne tik suaugusieji, bet ir mažieji restorano lankytojai.

Žinoma, išliko visų pamėgta stirniena su kriaušėmis, taip pat jautienos išpjovos kepsnys. Nuo 11 iki 15 valandos siūlomi dienos-verslo pietūs. Juos galėsite susikomplektuoti patys. Kasdien siūlomi vis kitokie patiekalai: sriuba, kelių rūšių salotos bei karštieji patiekalai.

Dar viena naujovė restorane – pilstomas vynas. Taigi užsukę su draugais galėsite rinktis ne tik taurę, bet ir ąsotį. Lietuvių ypač mėgstamas iš dviejų vynuogių rūšių (Chardonnay ir Torrontes) maišytas vynas. Patikusio vyno galėsite įsigyti išsinešti. „Esse“ rūpinasi savo lankytojais, todėl restorane jiems kepa duoną ir bandeles. Nuolatos atnaujinamas valgiaraštis, o virėjų komanda savo patirtį tobulina užsienyje. Kiekvienas receptas – išpuoselėtas, išskirtinis, sujungiantis žinias, pastangas bei kūrybą. Rezultatas, žinoma, puikus.

Pasibaigus dienos pietums, stalai paserviruojami, tvyro rami ir romantiška aplinka. Ypač malonu vakare prisėsti pirmojoje salėje ir, gurkšnojant vyną, stebėti Gedimino prospekto alsavimą.

Taip pat restorane galite atšvęsti jubiliejų, gimtadienį ar kitą nuostabią gyvenimo akimirką. Rengiami banketai iki 50 žmonių, o furšetuose gali dalyvauti iki 100 svečių. Restorano specialistai yra sukaupę ilgametę pobūvių organizavimo patirtį, todėl atsidursite patikimose rankose.


Elena Germanovič
Nuotraukos: restorano „Esse“

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną