Prezentacija „Vintažas kulinarijoje – modernių valgiaraščių kūrėjų įkvėpimo šaltinis“

Prezentacija „Vintažas kulinarijoje – modernių valgiaraščių kūrėjų įkvėpimo šaltinis“

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) kviečia į prezentaciją, kuri vyks 2010 m. sausio mėn. 31 d. 12 val., viešbutyje „Šarūnas“, Raitininkų g. 4, Vilniuje. Renginio tema - „Vintažas kulinarijoje – modernių valgiaraščių kūrėjų įkvėpimo šaltinis“.

Amžinoji gamta pradėjo dar vienų metų ratą... Nesustojome ir mes – LRVVK Asociacija pradėjo skaičiuoti jau dešimtuosius veiklos metus! Šia proga neaptarinėsime modernių patiekalų idėjų, bet atsigręšime į savo praeitį, kurios turtingoje patirtyje nugrimzdę primiršti patiekalai – perliukai.

Persisotinęs naujovėmis pasaulis gręžiasi į praeitį. Atraskime, kad vintažas (angl. vintage - senovinis), tapęs įvairiose gyvenimo srityse itin madingu stiliumi, kulinarijoje gali būti ne mažiau žavus. Galbūt daugeliui bus netikėta, kiek puikių mūsų senųjų Lietuvos restoranų gamintų patiekalų nesame ne tik ragavę, bet ir girdėję...

Gaminsime legendinio Vilniaus restorano „Medininkai“ patiekalus, apie kuriuos papasakos viena pirmųjų šio restorano šefių Elena Sereičikienė.
Įdomią ir turtingą restorano „Erfurtas“ istoriją ir valgiaraščio perliukus primins nenuilstanti LRVVKA narė p. Zita Kriukelienė, o nostalgiškus patiekalus gamins jaunesnė šefų karta.
Ne tik Vilnius, bet ir Kaunas gali pasigirti senomis restoranų tradicijomis. Prisiminsime, ką gamino prabangiojo „Gildijos“ restorano meistrė Janina Galubavičienė.
O koks valgiaraštis be saldumynų? Senojo Vilniaus restorano „Gintaras“ desertai suspindės naujomis spalvomis, o klasikiniai lietuviški tortai sužadins senųjų laikų nostalgiją...

Dalyvavimo kaina vienam asmeniui – 30 Lt, LRVVKA nariams – nemokamai.

Registracija ir informacija tel. (8 5) 2723171, 8 674 41922 arba el.paštu info@lrvvk.lt

LRVVKA informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną