Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Praktinės kulinarijos mokykla

2010-03-08
Paskelbk savo straipsnį

Slogią nuotaiką lietuviai bando įveikti tradiciniu būdu: skaniai pavalgydami ir išgerdami. Pergyvename tikrąjį kulinarijos bumą: atsidaro gurmanams skirtos parduotuvės ir kavinės, eteryje netyla maisto ruošos ir pilstymo garsai, vietinės garsenybės viena per kitą dalinasi kulinarinėmis paslaptimis žurnalų ir knygų puslapiuose. Tačiau žodinė receptų gausybė lengvai praslysta pro ausis, vis palikdama mus akis į akį su bulviniais patiekalais ir šaldytais pusfabrikačiais. Niekur nesidėsi - norint iš tiesų išmokti skaniai ir įvairiai gaminti, reikia praktikos.

Norintiems perprasti kulinarijos subtilybes, pradžiuginti artimuosius įmantriais patiekalais, VŠĮ „Virtuvės gurų“ įsteigė Kulinarijos akademiją, kurios praktiniai užsiėmimai dukart per savaitę bus rengiami Vilniaus centre esančioje kavinėje „Žaliasis bazilikas“. Paskaitų dalyviai ne tik stebės artistišką patyrusių šefų darbą, bet jų padedami patys bandys pasigaminti pasirinktus patiekalus. Įmonės „Virtuvės guru“ direktoriaus Rimgaudo Leonavičiaus teigimu, kiekvieno užsiėmimo tema bus unikali ir skirta vis kito regiono virtuvei, kol ilgainiui nusistovės tautiečius labiausiai dominantys kulinariniai prioritetai.

Į pirmąjį „parodomąjį“ užsiėmimą, vykusį kovo 4 d., organizatoriai sukvietė visą būrį televizijos žvaigždžių, kurios vadovaujamos jauno, žavaus, bet patyrusio virėjo Dainiaus Kobecko bandė pagaminti japonišką suši. Kai kuriems dalyviams – Natalijai Zvonkei, Jurgai Klimaitei – tai nebuvo naujiena, tuo tarpu Egmondas Bžeskas ir Gediminas Jaunius suši gamybos ėmėsi pirmą kartą. Nedidelėje „Žaliojo baziliko“ virtuvėje tvyrojo jauki ir draugiška atmosfera, pertraukiama šmaikščių replikų ir foto aparatų spragsėjimo. Ką tik pagaminti suši buvo nedelsiant suvalgyti pačių gamintojų ir žurnalistų. Organizatoriai tikisi, kad ir ateityje Kulinarijos akademija nepritrūks nei gamintojų, nei ragautojų.

Jonas Malinauskas
Nuotraukos: Rimgaudo Leonavičiaus