Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Picos tešla bei padažas

2017-12-05
Pasidalink receptu

INGREDIENTAI (2 porcijos)

Padui:

250 g. miltų
3,5 g. sausų mielių
0,75 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
175 ml vandens
2 v.š. alyvuogių aliejaus

Padažui: 

6 v.š. pomidorų padažo (arba pomidorų tyrės, bet ne kečupo)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š. džiovinto baziliko

Ant picos viršaus:

(Kaip suprantate, tai priklauso nuo jūsų fantazijos)

2 rutuliukų mocarelos
poros saujų tarkuoto kietojo sūrio
nedidelio gabalėlio vytintos jautienos
2 saulėje džiovintų pomidorų
gabalėlio paprikos
saujos špinatų

 

GAMINIMO BŪDAS (1 val + 15 min)

Į dubenį sudėkite miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišykite. Supilkite vandenį ir aliejų ir pradėkite minkyti. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Ji vis dar lips prie rankų, bet nekreipkite dėmesio. Švarų indą patepkite aliejumi ir perdėkite į jį tešlą. Uždenkite ir palikite valandėlei, kad pakiltų.

Padažui visus produktus sumaišykite, įspauskite česnaką. 

Pakilusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Ant picos tepkite padažo, dėkite griežinėliais pjaustytą (ar plėšytą) mocarelą. Ant viršaus dėkite viską ko tik širdis geidžia, bet nepadauginkite (kažkur skaičiau, kad, be sūrio ir padažo, dar gali būti daugiausiai trys ingredientai). Ant viršaus užberkite tarkuoto kietojo sūrio ir dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-12 min. 

Pastabos:

  • Visada šią tešlą minkau tik su virtuviniu kombainu. Kažkada bandžiau ir rankomis, prisipažinsiu - kainavo daug nervų ir laiko, daugiau to niekada nedariau, nes tešla labai limpa prie rankų, o jei pridedi daugiau miltų, tuomet nebeišeina toks minkštas padas. 
  • Anksčiau bandydavau padarytą tešlą užšaldyti, bet atšildžius ji nebebūdavo tokia gera kaip ką tik padaryta. 

 

Pagrindo receptas iš knygos "Metai Beatos virtuvėje"

Recepto autorė: https://virtuvezaliems.wordpress.com/