Paskelbtas geriausias 2010 m. Lietuvos someljė

Paskelbtas geriausias 2010 m. Lietuvos someljė

Rugsėjo 21 dieną „Naručio“ viešbutyje vykusiame 2010 m. Casillero del Diablo Grand Prix Lietuvos someljė čempionate pergalę šventė „Vyno klubo“ atstovas Arminas Darasevičius.

Antrąją vietą laimėjo Narimantas Miežys (restoranas „Saint Germain“), trečią - Gintaras Jakuntavičius (restoranas „Steak House Helios). Finale varžęsis Arbertas Koncijalovas („Liviko“) liko ketvirtas. Geriausio šampano pateikėjo titulą pelnė penktosios vietos laimėtojas Redas Norkeliūnas (restoranas „Stikliai“). Varžybose dalyvavo ir Žydrė Šatienė („LivLounge“), Francesco di Marco („D‘Antonio“), Evelina Runaitė („Sadutė“), Vaidotas Burbulis („Burbulio vyninė“).

Geriausias 2010 metų Lietuvos someljė apdovanotas „Bennet Distributors“ įsteigtu prizu - „Don Melchor 2004  Magnum“ir yra pagrindinis pretendentas vykti į Europos someljė čempionatą Strasbūre 2010 m. lapkričio mėn.

„Šiemet varžybose dalyvavo rekordinis skaičius pretendentų. Finale dėl pirmosios vietos varžėsi nuolatiniai varžovai Arminas Darasevičius ir Narimantas Miežys, – pasakoja vertinimo komisijos pirmininkas Lietuvos someljė asociacijos prezidentas, Arūnas Starkus. –  Armino pergalę lėmė gilesnis vyno, esančio mūsų rinkoje išmanymas. Trečiosios vietos laimėtojui, patyrusiam Gintarui Jakutavičiui stiprią konkurenciją sudarė čempionato naujokas Albertas Koncijalovas. Visų dalyvių teorinis ir praktinis pasiruošimas per penkerius metus, kai rengiamos tokios varžybos, stipriai pagerėjo, tačiau, svarbiausia, kad formuojasi vieninga, energinga ir tobulėti siekianti someljė profesionalų bendruomenė. Ji artimiausiais metais taps
svarbiausia vyno kultūros formuotoja Lietuvoje.“

Varžybose teisėjavo: Ingrida Gustienė, Jurgita Karinauskaite, Dainius Vasiliauskas, Tadas Abišala, Arūnas Starkus.

Šiemet vandenį čempionatui tiekė „Acqua Panna“ ir „S.Pellegrino“, o kova dėl 5-9 vietų vyko pilstant „Laurent Perrier“ šampaną. „Schott Zwiesel“ taurės ir dekanteriai – „Sangaidos“.

Lietuvos someljė asociacijos informacija

2010 09 27

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną